bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Južna Amerika - 17 dana
Šifra aranžmana086235
Datum polaska 6.3.2018
Datum povratka22.3.2018
Boravak 17 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 15.190,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
086235Zagreb6.3.201822.3.201817 dana15190,00

Opis programa

Putovanje u Južnu Ameriku avionom - 17 dana

PERU – BOLIVIJA – ARGENTINA – PARAGVAJ - BRAZIL

1.dan (06.03.) Zagreb – Europa– Lima
Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb ili u jednoj od europskih zrakoplovnih luka. U slučaju polaska iz europske zračne luke (Venecija), organizirani prijevoz iz Zagreba. Nastavak putovanja prema Limi. Obavljanje carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela u centru grada. Prijava i smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večeru. Noćenje.

2.dan (07.03.) Lima
Nakon doručka predlažemo odlazak na izlet na otok Palomino gdje se nalazi prirodno stanište morskih lavova. Uživajte u pogledu na zaigrane životinje, kako plivaju i skaču pored broda. Mogućnost plivanja u oceanu sa morskim lavovima, doživite predivno iskustvo plivajući sa mladuncima morskih lavova, dok se starije jedinke drže podalje od ljudi. U povratku uživajte u pogledu na mnogobrojne ptice koje se nalaze u ovom području. U popodnevnim satima predlažemo šetnju gdje ćete upoznati stare dijelove grada koji su u kolonijalnom stilu, posjet katedrali Svetog Franje iz 17.stoljeća gdje se nalazi grobnica osnivača Lime, Francisca Pizarra, obilazak nadbiskupske palače, predsjedničke palače te glavni gradski trg Plaza De Armas. Slobodno vrijeme. Noćenje.

3.dan (08.03.) Lima – Cusco
Nakon doručka slijedi transfer u zračnu luku. Prijava na let za Cusco. Po dolasku, slijedi transfer u hotel. Prijava i smještaj u hotelu. Dolazni dan u Cusco iskoristit ćemo kako bi se prilagodili na nadmorsku visinu od 3.416 m, opustiti se uz čaj od koke za lakšu prilagodbu. Noćenje.

4.dan ( 09.03.) Cusco
Nakon doručka, imat ćete slobodno jutro za istražiti grad Cusco, uživanje u ovom jedinstvenom kozmopolitskom gradu. U popodnevnim satima predlažemo uz pratnju lokalnog vodiča razgledavanje rubnih dijelova grada i okolnih ruševina. Razgled započinjemo sa središnjem trgom, Plaza de Armas ( Trg ratnika). Plaza je bila svečano središte života u doba Inka, tako je i danas za stanovnike Cusca. Plaza je smještena u sjeni crkve Družbe Isusove, impresivne kamene građevine, mješavina kasne gotike i baroka. Naša sljedeća postaja je Koricancha ili Hram Sunca. Dok je Plaza bila građanski centar grada, Koricancha je duhovno središte. Izgrađen je u čast božanstva Inka, nekad je bio smještaj za preko 4.000 svećenika i njihovih pratitelja. Slijedi posjet obližnje utvrde Sacsayhuaman, masivni kompleks koji je služio kao zaštita gradu, a danas pruža spektakularan pogled na grad. Nastavak posjeta uz brdo prema Inca svetištu Qenqo, gdje ćemo ući u prirodnu pećinu, prema vjerovanju ovdje se nalazi žrtveni oltar. Sljedeća stanica je vidikovac Post Puca Pucara, te na kraju zadnja stanica je Tambomachay, koja je služila kao kupalište plemića Inka. Slobodno vrijeme nakon razgleda. Noćenje.

5.dan (10.03.) Cusco – Machu Picchu
Nakon ranog doručka slijedi transfer sa autobusom do posljednjeg dijela putovanja na vratima Machu Picchu. Nadamo se da će vrijeme surađivati da uhvatimo vrlo spektakularan izlazak sunca. Iskustvo koje će vam oduzeti dah, te ispuniti vas sa valom emocija koje možete doživjeti svega nekoliko puta u životu. Nastavljamo razgled prema nizu poljoprivrednih površina, te legendarnih kamenih područja života i rada Machu Picchu. Vaš lokalni vodič će objasniti ne samo funkcionalnu povijest područja, već i legende i rituale koji okružuju Inka uvjerenja i njihovo duboko poštovanje za majku zemlje. Povratak u Cusco. Noćenje.

6. dan (11.03.) Cusco – Puno
Nakon doručka slijedi odlazak do autobusne stanice, te ukrcaj na turistički autobus za Puno. Vaš prva stanica bit će crkva San Pedro Apostol de Andahuaylillas, izgradili su je isusovci u 16. stoljeću. Sljedeća postaja su ruševine Raqchi. Najznačajnija građevina unutar kompleksa je “Wiracocha hram”, koji je prema starim kroničarima sagradio Inka Wiracocha u čast Boga nevidljivoga za Anda narod: “Apu Kon Titi Wiracocha”. Nakon obilaska nastavak do Sicuania, grad je jedan od glavnih raskrižja, okružen vrlo lijepim brdima. U Sicuani ćemo imati buffet ručak u našem ekskluzivnom restoranu s obiteljskom atmosferom. Nakon ručka ćemo se kratko zaustaviti na Abra La Raya (La Raya Pass) između doline koja se odvodi u jezero Titicaca i dolinu koja vodi do Cusca i Svete doline. Visina je 4338 m. Naša posljednja stanica prije dolaska u Puno je Pukara muzej. Pukara je prvi regionalni centar stanovništva u sjevernom dijelu jezera Titicaca. Pukara stil prepoznaje se po impresivnim monolitnim skulpturama s različitim geometrijskim oblicima. Dolazak u hotel predviden je u poslijepodnevnim satima. Slobodno vrijeme i noćenje.

7.dan (12.03.) Puno – La Paz
Rani doručak, te vožnja redovnim autobusom uz jezero, prema bolivijskoj granici. Prijelaz na bolivijski teritorij. Vožnja katamaranom do otoka Sunca. Razgledavanje kulturnog kompleksa Inti Wata, podzemnog muzeja Ekeko, središta tradicionalne medicine. Ručak i nastavak vožnje katamaranom do mjesta Chua a potom autobusom do najvišeg grada na svijetu La Paza, glavnog grada Bolivije, smještaj u hotel, noćenje.

8.dan. (13.03.) La Paz
Doručak u hotelu. Odlazak u razgled La Paza, veličanstvenog grada koji se ubraja među najviše gradove na svijetu, a koji je na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Razgled najznačajnijih mjesta u starom gradu koji odišu kolonijalnom arhitekturom - Plaza Murillo i ulica Jaen. Nastavak razgleda prema dijelovima Obrajes, Calacoto i La Florida te na kraju Mjesečeva dolina koja svojom formacijom podsjeća na oblik mjeseca i odakle se pruža magičan pogled na planine koje okružuju grad. Večera, noćenje u hotelu.

9.dan (14.03.) La Paz – Buenos Aires
Doručak i prijevoz u zračnu luku – let za Buenos Aires. Po dolasku prijevoz do hotela.Odmor te večernja šetnja gradom. Večera, noćenje u hotelu.

10.dan (15.03.) Buenos Aires
Nakon doručka predlažemo odlazak u razgledavanje glavnog grada Argentine, od milja zvan «Pariz Južne Amerike». Počinjemo sa četvrti Recoleto, u kojoj žive bogati sloj stanovnika Buenos Airesa, te posjet grobu Evite Peron. Nastavak razgleda La Boca četvrti koja je posebno atraktivna zbog svojih šareno obojenih limenih kuća. Fotografiranje sa plesačima tanga i imitatorima Maradone. Nakon razledavanja Boce, krećemo prema San Telmu na ručak u vrhunskom restoranu gdje se poslužuje poznati argentinski biftek. Poslije ručka krećemo prema glavnom trgu Plaza de Mayo, na kojem se nalaze Casa Rosada – palača Vlade, vijećnica te katedrala. Povratak u hotel, noćenje.

11.dan (16.03.) Buenos Aires
Nakon doručka, predlažemo odlazak na ranč koji se nalazi 90 min vožnje od Buenos Airesa. Ovaj izlet je najbolji način da osjetite atmosferu života na selu, uživate u mesnoj piti poznatoj empanadi ili u tipičnom roštilju (asado) poznatom po odličnoj kvaliteti mesa, imati ćete priliku probati 7 vrsta različitog mesa sa roštilja, degustirati popularna argentinska vina, te jahati u društvu gauchosa. Povratak u hotel, slobodno vrijeme. Noćenje.

12.dan (17.03.) Buenos Aires – Foz de Iguazu
Nakon doručka odlazak za zračnu luku, prijava na let za Puerto Iguazu. Po dolasku smještaj u hotelu, slobodno vrijeme, predlažemo odlazak na fakultativni izlet na tromeđu gdje rijeka Iguazu dijeli tri zemlje Paragvaj, Argentinu i Brazil, i ulijeva se u rijeku Paranu. Povratak u hotel. U večernjim satima odlazak na tradiciolnu večeru uz izvedbu plesača latino-američkih plesova. Noćenje.

13.dan (18.03.) Iguazu
Nakon doručka, predlažemo obilazak slapova sa argentinske strane. Slapovi Iguzu jedno su od najvećih prirodnih čuda Južne Amerike. Smješteni su u suptropskoj klimi na granici između Argentine, Paragvaja i Brazila, gdje se najveći slapovi na svijetu obrušavaju u rijeku Iguazu. Šetnja stazama koje vode uz gornji dio kaskada. Potom slijedi vožnja ekološkim vlakom do fascinantnog Đavoljeg ždrijela, nakon obilaska predlažemo vožnju gliserom ispod slapova. Povratak u hotel, noćenje.

14.dan (19.03.) Iguazu - Rio de Jeneiro
U jutarnjim satima transfer do zračne luke i prijava na let za Rio. Dolazak u Rio, transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Predlažemo odlazak u podnevnim satima na poludnevni izlet u najpoznatiju favelu u Rio de Janeiru, favelu Rocinhu. Šetnja ulicama favele, posjet lokalnoj školi sambe i doživljaj života ljudi koji žive u favelama. U poslijepodnevnim satima slobodno vrijeme za program u vlastitom aranžmanu, predlažemo uživanje na plaži Copacabani, u večernjim satima odlazak u noćni život u četvrt Lapu. Noćenje.

15.dan (20.03.) Rio de Jeneiro
Nakon doručka predlažemo odlazak na izlet na Corcovado gdje se nalazi jedno od 7 modernih svjetskih čuda, kip Krista Otkupitelja visok 38 m., odakle se pruža prekrasan pogled na grad, plaže i prekrasnu prirodu Ria. Potom, vožnja kroz park Flamengo, odakle se pruža prekrasan pogled na „Glavu šećera“, jedan od simbola Rio de Janeira. Slijedi uspon žičarom na vrh brda (395 m), odakle se pruža prekrasan pogled na plažu Copacabana i zaljev.Potom slijedi obilazak Sambodroma, mjesto gdje se održava najpoznatiji karneval na svijetu, zabavite se uz zvukove sambe. Mogućnost posjeta jednog od najvećih stadiona na svijetu “Maracana” . Slobodno vrijeme nakon izleta. U poslijepodnevnim satima mogućnost posjeta tvornice dragog kamenja koja se nalazi na Ipanema Beach. Noćenje.

16.dan (21.03.) Rio de Jeneiro – Europa
Nakon doručka slobodno vrijeme za uživanje na plaži Copacabana do odlaska u zračnu luku. Noćni let.

17. dan (22.03.)  EUROPA – ZAGREB
Dolazak u Zagreb je predviden u poslijepodnevnim satima.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 15.190 kn

U CIJENU JE UKLJUČENO :
- avionske karte Zagreb – Lima – Rio de Jeneiro-Zagreb
- unutarnji letovi Lima – Cusco, La Paz-Buenos Aires,Buenos Aires - Iguazu - Rio de Jeneiro u ekonomskoj klasi
- autobusni prijevoz Cusco – Puno (390km)
- smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3*/4* sa doručkom
- transferi od/do hotela
- organizaciju putovanja i pratitelj putovanja iz Hrvatske kroz cijelo putovanje

Nadoplate:
– zrakoplovne pristojbe 4.390 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
– jednokrevetna soba 3.490 kn
– putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
– izleti i ulaznice za razglede

Minimalni broj putnika: 10