bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Kanada - 8 dana
Šifra aranžmana00426
Datum polaska 24.10.2018
Datum povratka31.10.2018
Boravak 8 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 10.990,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
00426Zagreb24.10.201831.10.20188 dana10990,00

Opis programa

Putovanje u Kanadu avionom - 8 dana

Toronto - Slapovi Niagare - Montreal - Quebec - Ottawa

1. dan ZAGREB - TORONTO
Sastanak putnika sa pratiteljem putovanja u zračnoj luci dr. Franjo Tuđman Zagreb kod šaltera informacija u 11:00 sati. Prijava i ukrcaj na let za Toronto kompanije Air Transat TS301 u 14:15 sati. Let preko Montreala. Dolazak u Toronto u 20:10 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan TORONTO
Doručak. Razgled Toronta, najvećeg i najuzbudljivijeg urbanog centra Kanade koji je uistinu multikulturalni grad, s lokalnim vodičem: stadion Roger Centre, prije poznat kao SkyDome, koji je dom poznate baseball momčadi Toronto Blue Jays, financijska i modna četvrt, ulica Yonge, Yorkville, Forest Hill, dvorac Casa Loma, Harbourfront i Queen's Quay, Kineska četvrt, tržnica St. Lawrence, Stara i Nova gradska vijećnica, Eaton centre, Parlament i Sveučilište… Moguć fakultativni uspon na CN toranj (uz doplatu). Odlazak do poznatog CN Towera koji je simbol grada i nekada najviša građevina na svijetu sa svojih 553 metara visine. Slobodno vrijeme u Downtownu za vlastite programe, ručak u jednom od mnogobrojnih restorana poznatih svjetskih kuhinja, shopping u mnogobrojnim eklektičnim dućanima ili posjet nekom od muzeja poput muzeja hokeja na ledu koji je sportski zaštitni znak Kanade. Noćenje.

3. dan TORONTO - SLAPOVI NIAGARE - TORONTO
Doručak. Mogućnost odlaska na fakultativni cjelodnevni izlet sa lokalnim vodičem na prekrasne slapove Niagare, jedno od velikih svjetskih prirodnih čuda koji se nalaze na rijeci Niagari između SAD-a i Kanade, a njihovoj ljepoti doprinosi spektakl od 155 milijuna litara vode koja se slijeva preko prekrasnih slapova (uz doplatu). Posjetit ćemo slapove koji spajaju jezera Ontario i Erie gdje se rijeka obrušava 50 metara u dubinu, a u čiju ćete se ljepotu moći uvjeriti tijekom plovidbe brodom oko slapova i doživjeti vrhunac stapanja rijeke sa slapovima te njene moći i snage zbog čega je Niagara Falls uistinu jedinstveno mjesto na mapi svijeta (plovidba uključena u cijenu). Plovidba pored Hoseshoe Falls koji su dobili ime jer podsjećaju na potkovu, American Falls i Bridal Veil - tri slapa koja zajedno čine jednu od najpoznatijih razglednica prirodnih ljepota. Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). Vožnja kroz poznate vinske regije Ontaria uz poznatu panoramsku cestu Niagara Parkway. Posjet slikovitom gradiću Niagara on the Lake koji je bio prvi glavni grad provincije Gornja Kanada koja je bila dio Britanske Kanade koju je 1791. osnovalo Ujedinjeno kraljevstvo Velike Britanije i Irske. Slobodno vrijeme u ovom slikovitom sjevernoameričkom gradiću koji je sačuvao mnoga obilježja arhitekture 19. stoljeća za kupnju suvenira. Povratak u Toronto u ranim večernjim satima. Putnici koji ostaju u Torontu imaju slobodan dan za vlastite programe, preporučamo odlazak u prekrasan akvarij, posjet dvorcu Casa Loma ili shopping u poznatom Eton Centru. Noćenje.

4. dan TORONTO - GANANOQUE I TISUĆU OTOKA - MONTREAL
Doručak. Odjava iz hotela. Vožnja prema gradu Gananoque, čije ime na aboridžinskom znači „grad na dvije rijeke“. Dolazak u Gananoque i odlazak na jednosatnu plovidbu brodom kroz Nacionalni park Tisuću otoka koji se nalazi na samoj granici Kanade i SAD-a (uključena u cijenu). Tijekom plovidbe brodom Hornblower proći ćemo između velikog broja privatnih otoka na rijeci St. Lawrence i obići najpoznatije lokalitete na području parka poput otoka Zavikon i Millionaire's Rowa. Ovi otoci su na jeziku Irokeza poznati kao Manitana ili „vrt Velikog Duha“, mir na ovim otocima leži na povijesti avanture i borbe za neovisnost. Iskrcaj s broda. Nastavak vožnje do Montreala, drugog grada po veličini u Kanadi i kulturne prijestolnice zemlje kojeg su osnovali francuski doseljenici u 17.st. Grad se smjestio na istoimenom otoku na ušću rijeka Saint Lawrence i Qutaouais, a mnogi ga nazivaju „američkim Parizom“.  Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan MONTREAL
Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite programe, shopping ili ručak u povijesnoj luci Montreala. U poslijepodnevnim satima odlazak na razgled Montreala autobusom i pješke s lokalnim vodičem: centar grada s poznatim shopping avenijama, Underground City, stari dio grada i trg Jaques Cartier, gradska vijećnica, bazilika Notre Dame, katedrala Marije Kraljice Svijeta, Latinska četvrt, park Mont Royal, kineska četvrt, Sveučilište McGill, Palača umjetnosti, Montrealska burza… Mogućnost fakultativnog posjeta Olimpijskom parku koji je izgrađen za Olimpijske igre 1976. i uspon na 175 metara visok toranj koji je zaštitni znak parka (uz doplatu).Noćenje.

6. dan MONTREAL - QUEBEC - MONTREAL
Doručak. Moguć odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet do Quebec Cityja, glavnog grada provincije Quebec smještenog na ušću rijeka St. Charles i St. Lawrence (uz doplatu). Quebec City je središte frankofonog dijela Kanade, a poznat je po svojim zidinama koje ga okružuju te staroj povijesnoj jezgri koja je pod zaštitom UNESCO-a. Quebec City je jedini grad u Sjevernoj Americi koji je okružen zidinama. Razgled grada s lokalnim vodičem: gradske zidine, aleja Grand, Place d'Armes, simbol grada dvorac Chateau Frontenac (izvana), Dufferin Terrace, Plains of Abraham, Citadela (izvana), parlament, bazilika Notre Dame des Victoires, tipični butici, kafići i restorani u šarmantnoj povijesnoj četvrti Petit Champlain koja odiše francuskom arhitekturom i ugođajem, Place Royale i Place de Paris (izvana)… Ručak u lokalnom restoranu (uključen u cijenu). U poslijepodnevnim satima  moguć fakultativni posjet poznatim slapovima Monmorency koji su sa svojih 83 metara visine najviši slapovi provincije Quebec te su za 30 metara viši od Niagara Fallsa. Slapovi se nalaze na mjestu spajanja rijeke Montmorency i rijeke Saint Lawrence (uz doplatu). Slobodno vrijeme za foto pauzu i vlastite programe. Povratak u Montreal. Noćenje.

7. dan MONTREAL - OTTAWA - TORONTO
Doručak. Vožnja uz jezero Ontario do Ottawe, glavnog grada Kanade. Šetnja gradskim središtem Ottawe, grada kojeg nazivaju „gradom muzeja“ smještenog uz kanal Rideau: Parlament, Rideau kanal, spomenik Palima u ratu, spomenik Indijancima, katedrala Notre Dame… Nastavak vožnje prema Torontu i transfer do zračne luke. Prijava na let za Zagreb kompanije Air Transat TS300 u 21:00 sat. Noćni let za Zagreb.

8. dan TORONTO - ZAGREB
Dolazak  u Zagreb u 10:45 sati po lokalnom vremenu.

Cijena po osobi u HRK

datum polaska 24.10.
First Minute cijena 10.990
Redovna cijena 12.990
Zrakoplovne pristojbe 2.790

FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 10 dana prije puta

Minimalan broj putnika: 21

Cijena uključuje:
• prijevoz zrakoplovom na direktom letu Zagreb - Toronto - Zagreb na redovnoj liniji prijevoznika AirTransat u ekonomskoj klasi
• smještaj na osnovi 6 noćenja s doručkom (kombinacija američkog i kontinentalnog doručka) u hotelima 3* u dvokrevetnim sobama prema programu:
- 3 noćenja u Torontu
- 3 noćenja u Montrealu
• grupne prijevoze i razglede prema programu
• transfere od i do zračnih luka
• lokalnog vodiča na dolaznom transferu
• lokalnog vodiča u Torontu, Montrealu i Quebecu
• pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• zrakoplovne pristojbe u iznosu - 2.790 kn (podložne promjeni)
• nadoplata za jednokrevetnu sobu: 4.300 kn
• trošak prijave za Electronic Travel Authorization (eTA) - 7 CAD
• policu putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja (preporučamo)
• troškove napojnica vozačima i vodičima - 40 usd po osobi (plaćanje na licu mjesta)
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike: ulaznica za Olimpijski park u Montrealu - Montreal Tower Observatory - 23 CAD, ulaznica za Monmorency slapove - cable car 12 CAD (informativne cijene)
• fakultativne izlete (uplata prilikom rezervacije putovanja):
• Ulaznica za CN Tower -  350 kn
• Fakultativni cjelodnevni izlet na slapove Niagare (uključen lokalni vodič, prijevoz, plovidba jezerima brodom Hornblower, ručak u lokalnom restoranu, posjet gradiću Niagara - On - The - Lake) - 1.190 kn
• Fakultativni cjelodnevni izlet u Quebec City (uključen lokalni vodič, prijevoz, dvosatni razgled grada, ručak u lokalnom restoranu) - 1.190 kn
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)

Obavezne doplate po osobi:
- zrakoplovne pristojbe 2.790 kn (Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama i iznos pristojbe potvrđuje se i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte.)
- trošak prijave za Electronic Travel Authorization (eTA) - 7 CAD

Popust: treća odrasla osoba u dvokrevetnoj sobi s pomoćnim ležajem - na upit

NAPOMENA:
- Hrvatski državljani nositelji obične ili diplomatske/službene putovnice koji putuju u Kanadu, ili tranzitiraju preko njezinog državnog područja, obvezni su ispuniti prijavu putem eTA sustava (Electronic Travel Authorization) na internetskoj stranici http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start-int.asp
Prije putovanja navedena prijava mora biti pregledana i odobrena od strane nadležnih kanadskih tijela.
Trošak prijave iznosi 7 CAD (cca 35 kn).
- Ukoliko zbog vremenskih prilika neće biti moguća plovidba brodom „Hornblower Niagara Cruises“ na slapovima Niagare, u zamjenu će biti organizirana tura „Journey Behind the Falls“.
- Kategorija hotela odgovara službenoj kategorizaciji Kanade i nije usporediva s kategorizacijom hotela drugih zemalja.
- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.
Minimum za fakultativne izlete je 21 prijavljen putnik. Iznos zrakoplovnih pristojbi podložan je promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Redoslijed razgleda može biti promijenjen ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju i vremenskim uvjetima. Vrijeme polaska zrakoplova može biti podložno promjeni. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.  Preporučamo policu putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranja od otkaza putovanja.

Toronto je najnaseljeniji grad u Kanadi te glavni grad provincije Ontario. Nalazi se u Južnom Ontariju na sjeverozapadnoj obali jezera Ontario. Sa preko 2,5 miliona stanovnika, peti je najnaseljeniji grad u Sjevernoj Americi. Stanovnici Toronta sebe nazivaju Torontonians (engleski), odnosno torontois (francuski). Njegovo metropolitansko područje sa 5 miliona stanovnika je sedmi najveći urbani region u Sjevernoj Americi. Toronto je srce "Velikog Toronta" (engl. Greater Toronto Area odnosno GTA), i dio je gušće naseljenog regiona u Južnom Ontariju poznatom kao "Zlatna potkovica" (engl. Golden Horseshoe), što je dom za oko 8,1 miliona ljudi - otprilike 25% ukupnog stanovništva Kanade. Prema popisu iz 2011. godine, u urbanom dijelu Toronta je živjelo 5.132.794 a u metro području 5.583.064 stanovnika.

Kanada je površinom od 9.984.670 km² druga po veličini zemlja na svijetu. Nalazi se na sjeveru sjevernoameričkog kontinenta, graniči sa SAD-om na jugu i sjeveru (Aljaska), na zapadu izlazi na Tihi ocean, a na istoku na Atlantski ocean. Glavni grad Kanade je Ottawa. Toronto je glavno gospodarsko središte. Ostali važni gradovi su Montreal (najveći grad francuske Kanade), Vancouver, Edmonton i Calgary. Prema popisu iz 2001. ima 30.007.094 stanovnika (3.3 na km²). Kanada je nastala kao unija britanskih kolonija na sjevernoameričkom kontinentu. Kao federalna unija sa statusom dominiona sastoji se od deset provincija i tri teritorija. Kanada je 1867. na miran način dobila samostalnost od Velike Britanije. Kanada je parlamentarna demokracija i ustavna monarhija s kraljicom Elizabetom II. kao monarhom. Kanada je multikulturalna država s dva službena jezika: engleskim i francuskim. Kanada je jedna od zemalja s najrazvijenijim gospodarstvom.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za državljane Republike Hrvatske nije potrebna viza za Kanadu, no potrebna je važeća putovnica koja mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju i prijava preko eTA sustava. Hrvatski državljani nositelji obične ili diplomatske/službene putovnice koji putuju u Kanadu, ili tranzitiraju preko njezinog državnog područja, obvezni su ispuniti prijavu putem eTA sustava (Electronic Travel Authorization) na internetskoj stranici http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start-int.asp
Prije putovanja navedena prijava mora biti pregledana i odobrena od strane nadležnih kanadskih tijela.
Trošak prijave iznosi $7 CAD (cca 35 kn). Putnici su dužni informirati se o propisima države u koju putuju, o vizama, deviznim, carinskim i zdravstvenim propisima te provjeriti valjanost putovnice. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 25. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja, te ima pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5% u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Završno pismo šaljemo 7 dana prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard
- obročno: American 2-6 rata beskamatno, Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard 2-12 rata beskamatno, Maestro Zagrebačke banke 2-12 rata beskamatno

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju.
Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete.
Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793.
Polica osiguranja od odgovornosti broj 1399-00032164 i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 1501-00000429 uplaćena kod Wiener osiguranja.
Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr
Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.