bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Gruzija i Armenija - 6 dana
Šifra aranžmana274251
Datum polaska 27.4.2018
Datum povratka2.5.2018
Boravak 6 dana
Grad polaskaLjubljana
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 8.190,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
274251Ljubljana27.4.20182.5.20186 dana8190,00

Opis programa

Putovanje u Gruziju i Armeniju avionom - 6 dana

Garantirani polazak!

1.DAN: ZAGREB/LJUBLJANA - TBILISI let, doručak, večera, noćenje
LET U GLAVNI GRAD GRUZIJE I RAZGLED JEDNOG OD NAJLJEPŠIH GRADOVA ZAKAVKAZJA

Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz (doplata) do zračne luke Ljubljana ili dolazak u vlastitom aranžmanu. Prijava na let posebnim zrakoplovom u Tbilisi. Po dolasku, prijevoz do hotela, smještaj i doručak. Razgled glavnog grada Gruzije i jednog od najljepših gradova Zakavkazja ćemo započeti kod crkve Metekhi i u starom gradu, labirintu boja i vreve. Nastaviti ćemo pokraj starih, gradskih vila do područja kupki, nakon čega slijedi uspon na gradsku tvrđavu Narikala, s koje se širi lijepi pogled na Tbilisi s okolicom. Posjetiti ćemo više od 100 godina staru sinagogu, katedralu Sioni iz 6 st. i prošetati živahnom glavnom ulicom Rustaveli, s brojnim zanimljivim trgovinama. Slobodno vrijeme za ručak, nakon čega ćemo razgledati planinu Mttatsminda koja se veličanstveno uzdiže iznad grada. Večera i noćenje.

2. DAN: TBILISI - ANANURI - KAZBEGI - TBILISI doručak, večera, noćenje
VOŽNJA VOJNOM CESTOM

Nakon doručka slijedi panoramska vožnja do tvrđave Fort Ananuri s usputnim stajanjima radi fotografiranja. Nastavak putovanja u poslijepodnevnim satima „vojnom cestom“ preko 2.400 m visokog prijelaza do središta Kavkaza odnosno mjesta Kazbegi koji se nalazi uz rusku granicu. Po želji, mogućnost odlaska na izlet pješice (cca 2 sata) do crkvice Gergeti - Sv.Trojice iznad koje se uzdiže veličanstvena planina Kazbek (5.000 m). Prema legendi, na ovoj su planini antički bogovi pribili Prometeja kada je ukradenu vatru poklonio čovječanstvu. Povratak u Tbilisi, večera i noćenje.

3. DAN: MTSKHETA - GORI - UPLITSIHE - TBILISI doručak, noćenje
STALJINOV RODNI GRAD I MUZEJ

Doručak. Vožnja do bivšeg gruzijskog glavnog grada Mtskheta čiji su spomenici uvršteni na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Razgledati ćemo katedralu Svetitskhaveli, samostanski kompleks Samtavro i crkvu Jvari. Nastavak vožnje u industrijski i sveučilišni grad Gori te rodni grad Josifa Staljina. Razgled zanimljive gradske tržnice. Slobodno vrijeme za ručak. U povratku u Tbilisi, razgledati ćemo ostatke antičke prijestolnice Uplitsihe. Noćenje.

4. DAN: TBILISI - TSINANDALI - TELAVI - SIGHNAGHI - TBILISI doručak, večera, noćenje
U DRUŠTVU LJUBAZNIH DOMAĆINA

Doručak. Vožnja do Kakheti, istočne regije Gruzije, koja je poznata po proizvodnji slatkih vina. Po dolasku ćemo  najprije posjetiti posjed romantičnog pisca Aleksandra Čavčavadze i 200 godina staru vinsku klet u kojoj se još uvijek proizvode vina sorte Tsinandali. Kraća vožnja do domaćinstva u okolici Gurjaanija gdje će nas ugostiti ljubazni domaćini, ponuditi nam vino koje je napravljeno po starom »kvevri« postupku (ovaj postupak se nalazi i na popisu UNESCO-ve baštine) te nas upoznati s tradicijom »tamade« koju gruzijci koriste u svakodnevnom životu. Povratak u Tbilisi. Večera i noćenje.

5. DAN: TBILISI - ARMENIJA - HAGHPAT - SANAHIN - HOVHANAVANK - EREVAN  doručak, noćenje
ARMENIJA - KOLIJEVKA KRŠĆANSTVA

Nakon doručka, krećemo prema Armeniji. Nakon graničnih formalnosti, stići ćemo u mjesto Alaverdi koji se nalazi u klancu Debed. Razgledati ćemo značajni samostanski kompleks Haghpat koji je uvršten na UNESCO-v popis kulturne baštine. Nastavak vožnje kroz mjesta Vanadzor i Spitak uz usputno zaustavljanje radi razgleda parka Abecede. Obilazak samostana Ivana Krstitelja u blizini rijeke Kasakh. Vožnja u Erevan, glavni grad Armenije. Smještaj u hotel, noćenje.

6. DAN: EREVAN - LJUBLJANA/ZAGREB doručak, let
DEGUSTACIJA ARMENSKOG KONJAKA

Nakon doručka, odlazak u razgled Erevana, glavnog grada Armenije, koji je smješten u podnožju Aragata. Šetnja središtem do Trga Republike, Matenadaranske knjižnice i gradske tržnice. U parku ćemo razgledati Muzej žrtava genocida i spomenik Majke Armenije, nakon čega slijedi odlazak u tvornicu konjaka i degustacija ovog popularnog armenskog pića. Kasno poslijepodne, prijevoz u zračnu luku i direktan let u Ljubljanu. Vožnja do Zagreba u vlastitom aranžmanu ili po želji, mogućnost organiziranog (doplata) prijevoza.

Cijena aranžmana po osobi u 1/2 sobi (min. 45 putnika): 8.190 kn

Doplata za manji broj putnika (manje od 45 putnika)*: 990 kn

Zrakoplovne pristojbe: 990 kn

*Kako bi se realizirao charter let, potreban je minimalni broj 140 prijavljenih putnika u zrakoplovu i najmanje 45 putnika na pojedinom autobusu. Cijena je dobivena na temelju broja putnika na pojedinom autobusu na destinaciji. Ukoliko se prijavi više od 49 putnika na istom programu, koriste se dva autobusa te se obračunava viša cijena za putnike na oba autobusa dok se ne dostigne optimalni broj putnika.

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.390 kn

CIJENA UKLJUČUJE:
• izravni charter let na relaciji Ljubljana - Tbilisi - Erevan - Ljubljana
• lokalne autobusne prijevoze po programu
• 5 x noćenja s doručkom u hotelima 3* po programu
• 2 x večere u hotelima ili lokalnim restoranima
• razglede prema programu
• ulaznice (Narikala, Gori, Uplistsokhte, Tsinandali)
• degustacija vina u Gruziji
• degustacija konjaka u Armeniji
• lokalnog vodiča i hrvatskog pratitelja*
• trošak organizacije putovanja

*NAPOMENA: u slučaju manje od 25 prijavljenih putnika, pratitelj putovanja će biti na slovenskom jeziku.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe 990 kn, doplatu za jednokrevetnu sobu 1.390 kn, dvije tradicionalne večere (jedna u Gruziji, druga u Armeniji), dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje, povratni transfer do obližnje/polazne zračne luke 350 kn.

OBAVEZNE DOPLATE:
napojnice za vodiče/vozače (plaćanje na licu mjesta).