bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Kuba i odmor u Varaderu - 9 dana
Šifra aranžmana271205
Datum polaska 26.4.2018
Datum povratka4.5.2018
Boravak 9 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 12.490,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
271205Zagreb26.4.20184.5.20189 dana12490,00
271205Zagreb22.6.201830.6.20189 dana12490,00
271205Zagreb26.10.20183.11.20189 dana12490,00

Opis programa

Putovanje na Kubu i odmor u Varaderu avionom - 9 dana

1.DAN: ZAGREB/OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA - EUROPSKA/AZIJSKA ZRAČNA LUKA - HAVANA let, noćenje
LET U PRIJESTOLNICU KUBE

Polazak iz Zračne luke Zagreb odnosno obližnje zračne luke (prijevoz uz doplatu) i prijava na let preko europske zračne luke u Havanu. Po dolasku, prijevoz do hotela, smještaj. Vrijeme je za salsu! Noćenje.

2. DAN: HAVANA doručak, večera, noćenje
BAR ERNESTA HEMINGWAYA

Doručak. Odlazak do grada i panoramski razgled znamenitosti: Trg revolucije - Predsjednička palača - Centralni park - Capitol - Sveučilište. Dolazak u stari dio grada gdje ćete doživjeti staru Havanu! Obilazak bara La Bodgita del Medio u kojem je nekoć često boravio slavni Ernest Hemingway gdje ćete se po želji osvježiti uz ukusni koktel mojito. Slobodno vrijeme u večernjim satima, predlažemo odlazak na popularni cabaret show Tropicana. Povratak u hotel, večera, noćenje.

3. DAN: HAVANA - COJIMAR - HAVANA doručak, večera, noćenje
STARAC I MORE

Doručak. Vožnja do ribarskog gradića Cojimar koji se nalazi 10 km istočno od Havane. Poznat je kao  gradić kojeg je Hemingway spomenuo u romanu »Starac i More« i s njime osvojio Nobelovu nagradu. Obilazak vile »Finca Vigìa« u kojoj je slavni pisac nekoć boravio i pisao, a danas predstavlja muzej. Povratak u Havanu u poslijepodnevnim satima i slobodno vrijeme. Večera, noćenje.

4. DAN: HAVANA - PINAR DEL RIO - VINALES - HAVANA doručak, večera, noćenje
KUBANSKE CIGARE

Doručak. Vožnja prema zapadu, u regiju Pinar del Rio koja je poznata po uzgoju najboljeg duhana i proizvodnji najvećeg broja kubanskih cigara. Obilazak tvornice cigara i alkohola uz mogućnost kupovine proizvoda. Vožnja kroz dolinu Vinales, lijepo prirodno područje. Po želji, ručak u restoranu uz  pogled na prapovijesni mural dužine 180 m oslikan na stijenama Sierra del Vinales, nakon čega slijedi razgled i vožnja brodićem u podzemnoj špilji koja je otkrivena godine 1920. Povratak u Havanu u večernjim satima. Večera, noćenje.

5. DAN: HAVANA - GUAMA - CIENFUEGOS doručak, večera, noćenje
NA FARMI KROKODILA

Doručak. Vožnja u smjeru „Zaljeva svinja“ do Guame u kojem ćemo obići farmu krokodila. Mjesto Villa Guama, danas je muzej na otvorenom koji prikazuje život prvotnih kubanskih stanovnika, naroda Tainos. Ukrcaj na brod i vožnja do sela koji se proteže na 12 otočića uz razgled kipova naroda Tainos koji su izgrađeni u prirodnoj veličini. Nakon razgleda slijedi nastavak vožnje do obale Karipskog mora, do gradića Cienfuegos (otprilike 246 km). Smještaj u hotel, večera, noćenje.

6. DAN: CIENFUEGOS - TRINIDAD doručak, večera, noćenje
KOLONIJALNI TRINIDAD

Doručak. Putovanje po Kubi ćemo nastaviti s obilaskom prekrasnog botaničkog vrta, nakon čega slijedi vožnja do Trinidada, kolonijalnog muzejskog grada koji se od 1988 godine nalazi na popisu UNESCO-ve kulturne baštine. Šetnja do Plaze Mayor, razgled crkve sv. Ane i  Museo Romantico. Smještaj u hotel u poslijepodnevnim satima i slobodno vrijeme. Večera, noćenje.

7. DAN: TRINIDAD - SANTA CLARA - VARADERO doručak, večera, noćenje
MAUZOLEJ CHE GUEVARA

Doručak. Oproštaj od Trinidada i vožnja prema ljetovalištu Varadero. Usputno zaustavljanje u živahnom gradiću Santa Clara. Šetnja do parka Vidal, muzeja revolucije i mauzoleja poznatog revolucionara Che Guevare. Dolazak u Varadero u večernjim satima. Smještaj u hotel na bazi all inclusive usluge.

8. DAN: VARADERO all inclusive
UŽIVANJE U VARADERU

Slobodni dani za samostalne razglede odnosno odmor na prekrasnim plažama uz mogućnost raznih sadržaja - izleti brodom, ronjenje, golf.

9. DAN: VARADERO - HAVANA - EUROPSKA ZRAČNA LUKA doručak, noćni let
OPROŠTAJ OD KUBE

Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku Havane. Prijava na let do jedne od europskih zračnih luka.

10. DAN: EUROPSKA ZRAČNA LUKA - ZAGREB/OBLIŽNJA ZRAČNA LUKA
Po dolasku u europsku zračnu luku, slijedi nastavak leta za Zagreb odnosno obližnju zračnu luku (mogućnost prijevoza uz doplatu).

Cijena po osobi u HRK:
Grupa od min. 30 putnika*: 12.490 kn
Grupa od min. 20 - 30 putnika*: 13.410 kn
Grupa od min. 15 - 20 putnika*: 14.030 kn
Grupa od min. 10 - 15 putnika*: 15.420 kn

Obavezna doplata zrakoplovne pristojbe: 2.590 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.160 kn

* Konačnu cijenu aranžmana objavljujemo nakon što se popune sva raspoloživa mjesta. Cijena putovanja ovisi o broju prijavljenih putnika te u slučaju niže cijene aranžmana, vršimo povrat novčane razlike!

CIJENA UKLJUČUJE:
• prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na navedenim relacijama,
• smještaj u hotelu 3/4* u Havani, Cienfuegosu i Trinidadu (skromniji hotel) na osnovi polupansiona,
• smještaj u hotelu 3/4* u Varaderu na osnovi usluge all inclusive,
• prijevoze, razglede i ulaznice prema programu,
• lokalnog vodiča,
• slovenskog pratitelja, 
• trošak organizacije i jamčevinu.

CIJENA NE UKLJUČUJE:
zrakoplovne pristojbe 2.590 kn (podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima aviokompanije koji vrijede za grupe), doplatu za jednokrevetnu sobu 2.160 kn, vizu 450 kn (mogućnost posredovanja), fakultativne izlete, dodatne usluge i obroke, sve što nije navedeno pod „cijena uključuje“, napojnice za vodiče/vozače, osiguranje od otkaza putovanja i putno zdravstveno osiguranje (preporučamo).

OBAVEZNE DOPLATE NA LICU MJESTA:
• napojnice za vodiče/vozače,
• izlazna taksa (plaćanje na licu mjesta),

DOPLATE PO ŽELJI NA LICU MJESTA:
dodatne ulaznice, Tropicana Cabare.

VAŽNE NAPOMENE:
Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, iznos pristojbe se potvrđuje i naplaćuje na dan izdavanja zrakoplovne karte. Konačni obračun je 7 dana prije puta.
Agencija zadržava pravo na promjenu zračne luke, vremena letova i redoslijeda programa. Navedena vremena u programu su predviđena.
Kategorija hotela odgovara lokalnim kategorijama koje se razlikuju od europskog standarda kategorizacije hotela.