bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Indija - 11 dana
Šifra aranžmana823486
Datum polaska 27.3.2018
Datum povratka6.4.2018
Boravak 11 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 11.490,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
823486Zagreb27.3.20186.4.201811 dana11490,00

Opis programa

Putovanje u Indiju avionom - 11 dana

NEW DELHI - AGRA - FATEHPUR SIKRI - JAIPUR - GOA - MUMBAI (BOMBAY)

Vrijednost više: vrhunski hoteli 5* s bazenima, ulaznice, vožnja rikšom, jahanje na slonu, besplatno posredovanje pri ishođenju indijske vize, popust za djecu do 2.000 kn

Garantirani polazak!

1. dan: ZAGREB - DOHA

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman kod kioska Tisak Media (2. kat, lijevo od ulaza) u 16.30h, podjela putne dokumentacije i prijava na let. Polijetanje zrakoplova za Dohu na liniji Qatar Airwaysa QR 218 u 18.40h. Dolazak u Dubai u 01.00h po lokalnom vremenu.

2. dan: DOHA - NEW DELHI
Nastavak leta za New Delhi na liniji QR 570 u 02.45h. Odmor tijekom noćnog leta. Očekivano slijetanje u Delhi u 08.45h po lokalnom vremenu, obavljanje pograničnih formalnosti te sastanak s lokalnim predstavnikom. Srdačna dobrodošlica i prijevoz do hotela. Nakon kraćeg odmora odlazak u panoramski razgled starog dijela indijske prijestolnice: Crvena tvrđava, nekadašnja kraljevska rezidencija mogulskih vladara iz 17.st.; Nacionalni muzej Mahatme Gandhija, s bogatom kolekcijom izvornih relikvija, knjiga, časopisa, dokumenata, fotografija, audio-vizualnog materijala i ostalih suvenira usko povezanih s Gandhijem i borbom za slobodu Indije; Raj Ghat, memorijalni centar Mahatmi Gandhiju; Vrata Indije, spomenik indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu; Predsjednička rezidencija, Parlament i ostale zgrade vlade iz Lutyenskog Delhija, djela grada nazvanog po poznatom britanskom arhitektu Sir Edwinu Lutyensu. Povratak u hotel. Mogućnost večere u hotelu. Noćenje.

3. dan: NEW DELHI - AGRA (205 km / cca. 5 h)
Nakon doručka, razgled Novog Delhija. Posjet kompleksu Kutab minareta (dio UNESCO-a), jednom od najranijih i najimpresivnijih primjera indo-islamske arhitekture i jednoj od najpopularnijih turističkih atrakcija grada. Put dalje vodi do Vrata Indije, spomenika indijskim vojnicima poginulim u Prvom svjetskom ratu; pa do Predsjedničke rezidencije; Parlamenta i ostalih zgrada vlade iz Lutyenskog Delhija, djela grada nazvanog po poznatom britanskom arhitektu Sir Edwinu Lutyensu. Prije polaska prema srednjovjekovnoj Agri, kratko ćemo se zaustaviti kod hrama Lotus, jednog od simbola grada i remek-djela moderne indijske arhitekture. Slijedi prijevoz do Agre, prve mogulske prijestolnice. Po dolasku, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan: AGRA
Doručak te posjet veličanstvenom Taj Mahalu (dio UNESCO-a), jednom od sedam svjetskih čuda. Ovo vrhunsko remek-djelo mogulske arhitekture dao je izgraditi moćni vladar Džahan-šah u spomen za svoju rano preminulu ženu Perzijanku Mumtaz Mahal. Zakoračite u ovaj vječni simbol ljubavi i uživajte u njegovoj neizrecivoj ljepoti i priči koja mu je udahnula život. U nastavku odlazak do impozantne tvrđave Agra (također dio UNESCO-a), nekadašnjeg boravišta mogulskih vladara i prekrasnog kompleksa palača, vrtova i džamija. Slijedi posjet grobnici Itimad-ud-Daulah, prvoj grobnici izgrađenoj od bijelog mramora i na obalama rijeke Yamuna te je zato često nazivaju Baby Taj. Navečer mogućnost fakultativnog odlaska na predstavu "Saga o ljubavi" (Mohabbat the Taj) koja, uz najveću repliku Taj Mahala, uprizoruje legendu o ljubavi koja je stvorila veličanstveni mauzolej. Noćenje.

5. dan: AGRA - FATEHPUR SIKRI - JAIPUR (245 km / cca. 5h)
Nakon doručka polazak prema Jaipuru, glavnom i najvećem gradu indijske savezne države Rajastan. Usputni posjet Fatehpur Sikriu, veličanstvenom gradu iz 16. stoljeća koji je kratko vrijeme bio i mogulska prijestolnica. Ovaj utvrđeni grad krase prelijepe palače, mauzoleji, džamije, bazeni i vrtovi. Impresivna je džamija Jama Masjid; Buland Darwaza - Vrata pobjede visoka 54 m izgrađena u čast Akbarove pobjede u Gujaratu; palača Jodha Bai, zanimljiv spoj hinduističke i islamske arhitekture; mramorna grobnica šeika Salim Chistia. Po dolasku u Jaipur, smještaj u hotel. Ovaj slikoviti "ružičasti grad" dom je palača iz bajki, robusnih tvrđava smještenih na golim brdima i širokim avenijama, i definitivno je jedan od simbola indijske civilizacije. Noćenje.

6. dan: JAIPUR
Doručak te odlazak u posjet tvrđavi Amber, klasičnoj, romantičnoj radžastanskoj palači iz 16. stoljeća. Jahanje na slonovima (ukoliko bude moguće) će vam pomoći da se uspnete na vrh brda tvrđave. Alternativno, možete izabrati šetnju ili vožnju do tvrđave. U poslijepodnevnim satima posjet kompleksu Gradske Palače, bivše kraljevske rezidencije koja je danas dijelom pretvorena u muzej; opservatoriju Jantar Mantaru, najvećoj zvjezdarnici na svijetu izgrađenoj od kamena i mramora te posjet Hawa Mahalu - Palači vjetrova, znamenitoj građevini s 953 prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene promatraju ulicu i prolaznike. Grad je prava riznica za kupnju suvenira, nakita, tradicionalnih predmeta i dr., pa ćete nakon razgleda imati priliku istražiti razne aspekte zanata Jaipura, kao što je obrada dragog kamenja, izrada tepiha, keramike i raznih tekstilnih predmeta, boja koje ne možete niti zamisliti... Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan: JAIPUR - DELHI - GOA
Doručak, odjava iz hotela i prijevoz prema zračnoj luci Delhi. Po dolasku, prijava za let za Gou. Goa je najmlađa i najmanja, ali i najbogatija indijska savezna država. Jedno je od najpopularnijih ljetovališta Indije, zahvaljujući beskrajnim pješčanim plažama i liberalnoj kulturi, obzirom je sve do 1961. godine bila portugalska kolonija.  Po slijetanju u Gou prijevoz do hotela. Prijava i smještaj u sobe. Noćenje.

8. - 9. dan GOA
Doručak. Slobodni dani za odmor i uživanje na plaži, šetnji, kupovini... Mogućnost odlaska i na jedan od niže navedenih fakultativnih izleta. Noćenje. Tragovima naslijeđa (poludnevni izlet): Vožnja do Chandora, drevnog gradića na obalama rijeke Kushavati, u kojem je nekoć živjela portugalska aristokracija. Goa ima mnogo spomenika iz svoje kolonijalne prošlosti, no nijedan nije tako raskošan kao kuća Bragança, stara vila iz 17.st. Radi se zapravo o dvije kuće u vlasništvu iste obitelji. Zapadno krilo pripada obitelji potomaka Menezes-Bragança koja osim iznimnog namještaja i kineskog porculana iz Macau-a, čuva i bogatu zbirku obiteljskih portreta te knjižnicu za koju se vjeruje da je prva privatna knjižnica u Goi, sa zbirkom od gotovo 5000 knjiga na portugalskom, engleskom i francuskom jeziku, koje je prikupio Luís de Menezes Bragança, istaknuti indijski novinar, pisac, političar i anti-kolonijalni aktivist. Istočni krilo je u vlasništvu obitelji Pereira-Bragança i sadrži mnoštvo antikviteta i predmeta prikupljenih iz cijelog svijeta, veliku dvoranu s podom od talijanskog mramora te malu obiteljsku kapelu koja skriva i brižno čuva relikvije sv. Franje Ksaverskog. Slijedi odlazak do Palácio do Deão, preko 200 godina stare vile koju je sagradio Portugalac, otac José Paulo de Almeida, osnivač gradića Quepem. Vila je prekrasan primjer neobične mješavine hinduističke i portugalske arhitekture, a dodatno je krase bujni vrtovi koji su uspjeli sačuvati svoje povijesne značajke i slove za najljepše u Goi. Nakon ručka, odlazak u Margão, glavno kulturno i trgovačko središte Južne Goe, užurbani grad poznat i po svojim velikim palačama indo-portugalskog stila. Posjet živopisnoj tržnici te kraće slobodno vrijeme za kupnju suvenira ili šetnju. Crkve i hramovi Goe (poludnevni izlet): Znamenitosti Stare Goe svjedoče o bogatoj kolonijalnoj prošlosti Indije. Gradom se, uz kršćanske crkve i hinduističke hramove, isprepliće šarm portugalske tradicije i indijske kulture. Obilazak: hram Mangeshi, posvećen Bogu Šivi, jedan od najvećih i najposjećenijih hramova u Goi; bazilika Dobrog Isusa (dio UNESCO-a) koja se smatra najboljim primjerom barokne arhitekture u Indiji i u kojoj se nalaze posmrtni ostaci sv. Franje Ksaverskog; crkva sv. Franje Asiškog, franjevačka barokna crkva iz 17.,st.; katedrala sv. Katarine, sjedište nadbiskupije i jedna od najstarijih i najslavnijih vjerskih građevina u Goi i najveća crkva u Aziji. Plantaža začina & jahanje na slonu (poludnevni izlet):
Posjet jednoj od plantaža začina tijekom koje ćete imati priliku upoznati se s povješću i tajnama indijskih začina. Po dolasku na plantažu, dobrodošlica domaćina uz biljni čaj i osnovne informacije o plantaži. Slijedi šetnja plantažom uz upoznavanje začina i njihovih ljekovitih značajki. Tu se također nalaze i tropska stabla kao što su indijski orah, areka palma te tropsko voće (karambola, nangka, annona, banana, papaja, ananas). Nakon obilaska, mogućnost jahanja na slonu nakon kojeg će uslijedi tradicionalan ručak na otvorenom, poslužen na  lišću od banane.

10. dan: GOA - MUMBAI
Doručak. Prijevoz u zračnu luku i let za Mumbai, najbogatiji i najveći indijski grad i luku na Arapskom moru. Po dolasku, razgled ovog velikog grada još većih suprotnosti, u kojem ekstremna nejednakost bogatstva i apsolutnog siromaštva žive rame uz rame: Vrata Indije, slavoluk izgrađen u spomen na dolazak engleskog kralja Georgea V. i kraljice Marije 1911. Godine; Chhatrapati Shivaji, ranije poznat kao Victoria Terminus, povijesni željeznički kolodvor prekrasne neogotičke arhitekture s indijskim tradicionalnim ukrasima; pristanište Dhobi Ghat, poznata praonica rublja na otvorenom, gdje ćete vidjeti stotinjak muškaraca koji zajedno sa svojim obiteljima rade u obiteljskom poslu pranja odjeće; poslovna četvrt Nariman Point; šetnica Marine drive, duga 3 km, duž koje se nalaze brojni hoteli i domovi poznatih osoba.
Nakon razgleda prošećite plažom Chowpatty koja je svake večeri prepuna ljudi koji uživaju u hrani, vožnji brodom ili pak kupnji suvenira. Prijevoz do hotela. Noćenje.

11. dan: MUMBAI - DOHA - ZAGREB
Odjava iz hotela i prijevoz u zračnu luku. Prijava na let za Dohu na letu QR 557 u 04.10h, s dolaskom u 05.05h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Zagreb na liniji QR 217 u 07.20h. Očekivano vrijeme dolaska u 12.15h po lokalnom vremenu. Završetak programa.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datum polaska
27.03.
Redovna cijena 11.490
Zrakoplovne pristojbe 2.590

Pristojbe u zračnim lukama: 2.590 kn

Cijena uključuje:
- prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa) uključujući i lokalne letove Delhi - Goa i Goa - Mumbai;
- prijevoz klimatiziranim turističkim autobusom u Indiji prema programu;
- smještaj u New Delhiju u hotelu Crowne Plaza Okhla 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom;
- smještaj u Agri u hotelu Crystal Sarowar Premier 5* ili sl. dvokrevetnoj sobi na na osnovi 2 noćenja s doručkom;
- smještaj u Jaipuru u hotelu Hilton Jaipur 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 2 noćenja s doručkom;
- smještaj u Goi u hotelu Radisson Blu 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 3 noćenja s doručkom;
- smještaj u Mumbaiju u hotelu Trident Bandra Kurla 5* ili sl. u dvokrevetnoj sobi na osnovi 1 noćenja s doručkom
- razglede prema programu u pratnji vodiča na engleskom jeziku;
- ulaznice za objekte koji se posjećuju tijekom razgleda;
- vožnju rikšom u New Delhiju;
- jahanje na slonu u Jaipuru;
- pratitelja iz Zagreba;
- troškove organizacije putovanja i jamčevine.

Cijena ne uključuje:
- pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata 2.590 kn (podložno promjeni),
- doplatu za jednokrevetnu sobu od 4.490 kn,
- obaveznu doplatu na licu mjesta za napojnice za lokalne vodiče i vozače 45 USD,
- trošak vize za Indiju (370 kn),
- doplate za fakultativne usluge i obroke koji nisu gore navedeni,
- osobne troškove,
- putno osiguranje (preporučamo).

Popusti:
- Dijete 2-4,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe, bez ležaja: 2.000 kn
- Dijete 5-11,99 godina u sobi s 2. odrasle osobe na pomoćnom ležaju: 800 kn
- Treća odrasla osoba na pomoćnom ležaju: 400 kn

Napomena uz smještaj u trokrevetnoj sobi: Trokrevetne sobe se najčešće sastoje od 2 odvojena ili 1. bračnog kreveta + pomoćni ležaj. Kvadratura sobe često je ista ili slična dvokrevetnoj sobi te time komoditet može biti smanjen.

Fakultativna ponuda, uz najanje 10 osoba:
Polupansion (9 večera u hotelima): 1.390 kn
Predstava Saga o ljubavi u Agri: 290 kn po osobi - uključeno: ulaznica (platinum kategorija - prvih 7 redova) i povratni transfer
Tragovima nasljeđa, Goa: 390 kn po osobi - uključeno: prijevoz autobusom i razgled prema programu, ulaznice za objekte koji se posjećuju, ručak u vili do Deão, lokalnog vodiča na engleskom jeziku
Crkve i hramovi Goe: 180 kn po osobi - uključeno: prijevoz autobusom i razgled prema programu, lokalnog vodiča na engleskom jeziku
Plantaža začina & jahanje na slonu, Goa: 590 kn po osobi - uključeno: prijevoz autobusom i razgled prema programu, ulaz na plantažu začina, buffet ručak, jahanje na slonu, lokalnog vodiča na engleskom jeziku

Viza: Hrvatski državljani trebaju vizu za Indiju.

Istu je moguće ishoditi:
- on-line putem poveznice https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html (cijena 51,25 USD (370 kn) uključivši bankovni trošak, plaćanje moguće MasterCard ili Visa karticama, vizu je moguće ishoditi unutar 30 dana do polaska na putovanje/ulaska u Indiju).
- u Indijskom veleposlanstvu u Zagrebu http://www.indianembassy.hr

Svaki putnik pojedinačno treba dostaviti:
- ispunjen i potpisani obrazac (online obrazac možete naći na https://indianvisaonline.gov.in)
- putovnicu (koja mora vrijediti minimalno još 6 mjeseci od datuma putovanja i mora imati 2. prazne stranice)
- dvije novije fotografije za osobne dokumente veličine 5 cm x 5 cm
- Cijena turističke vize je 710 kn.

Red letenja:

QR 218  27MAR   ZAGREB   DOHA       18:40   01:00+1         
QR 570  28MAR   DOHA       DELHI        02:45  08:45
QR 557  06APR   MUMBA I   DOHA        04:10   05:05            
QR 217  06APR   DOHA        ZAGREB    07:20 12:15

KORISNE INFORMACIJE:
Službeno ime: Republika Indija
Geografski položaj: južna Azija
Glavni grad: New Delhi
Površina: 3.287.590 km2
Broj stanovnika: 1.095.351.995 (2006.)
Službeni jezik: hindu, engleski i 21 regionalni jezik
Vremenska razlika: +3,30 h/+4.30 h u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: indijska rupija – INR (100 paisea); 1 kn = 9,28 INR; 1 EUR =70,43 IND; 1 USD = 63,58 IND
Električni napon: 220 V/50 Hz
Hrana: različita je u svakoj od regija, na jugu naginje vegetarijanskoj s raznim pikantnim začinima, na sjeveru s manje začina i pikantnosti i više pod utjecajem muslimanskih korijena. Uglavnom se koriste piletina i ovčetina,
svinjetina i ponekad govedina, također i riba, a od vegetarijanskih jela ističu se žitarice i mahunarke (leća, poznata i sveprisutna "dhal"). Postoje i mnoge vrste kruha. Na jugu se često jede i sir, u kombinaciji s umacima i začinima. Voće je dobro, svježe i uvijek ukusno.
Piće: kupovati vodu u bocama (dobro provjeriti da li je čep originalno zatvoren), ne konzumirati led! Ne preporučuje se niti mlijeko jer vrlo često nije pasterizirano! Kava i čaj s mlijekom (masala čaj) su obično sigurni jer je voda kojom se spravljaju prokuhana. Vrlo su ukusni i voćni sokovi, a dosta je raširena i upotreba kokosovog mijeka. Od alkoholnih pića najviše se piju vino i pivo domaće proizvodnje te uvozna žestoka alkoholna pića.
Odjeća: preporuča se lagana pamučna i lanena odjeća (prirodni materijali), po mogućnosti dugih rukava, a pogotovo nogavica (iz higijenskih razloga). Lagana obuća je preporučljiva tijekom čitave godine.
Kupovina: Indija je raj za kupovinu! Pazite što kupujete jer izbor je toliki da vrijedi prvo dobro razgledati i raspitati se po pitanju cijene i kvalitete. U protivnome se dešava da već iza ugla nađete ljepše i jeftinije od onoga što ste upravo kupili. Kada ste stvarno zainteresirani za nešto prema trgovcu glumite nezainteresiranost, jer će onda cjenkanje polučiti najbolje rezultate. Obavezno se cjenkajte, jer spada u dio trgovačke kulture. Pazite na kvalitetu, jer ima puno robe upitne kvalitete. Kupovati se može od bazara (idelano za tekstil, suvenire i ostalu tradicionalnu robu), dućana (pretežno zapadne marke) ili specijaliziranih dućana za turiste (slična roba kao na bazaru, ali kvalitetnija i skuplja). Najčešći proizvodi koji se kupuju su: tekstil, svila/sariji, tepisi, nakit/drago kamenje, predmeti od drveta, mramora i bronce, antikviteti ili zapadna tzv. globalna roba po nižim cijenama. Vodite računa da ono što se Vama čini jeftino, za Indijca će to biti pravo malo bogatstvo! Klima: od tropske na jugu do umjerene na sjeveru. Ljeto traje između ožujka i lipnja u većini dijelova Indije. Temperature tijekom dana prelaze 40 °C. U obalnim regijama temperatura prelazi 30 °C, a povezana je s visokim razinama vlažnosti. Nakon ljeta slijede kiše koje donosi jugozapadni monsun, a koje osiguravaju padaline za većinu Indije. Zime započinju u sjevernoj Indiji u studenome, a u južnoj Indiji u kasnom prosincu, a karakteriziraju je blagi do topli dani i prohladne noći. 
Pozivni broj zemlje: +91
Mobilni telefon: uporaba mobilnih telefona je moguća, preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: potrebna za državljane Republike Hrvatske

Minimalni broj putnika: 15