bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
SAD i Kanada - 15 dana
Šifra aranžmana763231
Datum polaska 4.6.2018
Datum povratka18.6.2018
Boravak 15 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 14.049,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
763231Zagreb4.6.201818.6.201815 dana14049,00

Opis programa

Putovanje u SAD i Kanadu avionom - 15 dana

Garantirani polazak 04.06.2018.

1.dan: Let za Boston

Sastanak u zračnoj luci Zagreb i let za Boston preko Pariza. Dolazak u Boston u poslijepodnevnim satima i u nastavku smještaj u hotel na širem području Bostona.

2. dan: Toronto - slapovi Niagare
Doručak. Polazak prema Kanadi. Vožnja kroz prekrasne države „Nove Engleske" Masachusets, New Hampshire I Vermont. Putem ćemo napraviti nekoliko foto-stanki na području White Mountain National Foresta, na mjestima koja pružaju nestvarne poglede na divljinu. Daljnja vožnja prema Kanadi kroz prostranstva šuma i naizgled nenaseljenih dolina. Noćenje u široj okolici Montreala.

3. dan: Montreal - Quebec
Doručak. Danas Vas očekuje panoramski razgled Montreala. Montreal se nalazi na otoku koji je okružen s 3 rijeke: moćnom rijekom St. Lawrence te rijekama Riviere des Prairies i Ottawom. Slijedi daljnja vožnja prema Quebecu, glavnom gradu istoimenog francuskog govornog područja Kanade. Obilazak Quebeca kružnom vožnjom gradom. Noćenje u Quebecu.

4. dan: Quebec
Doručak. Današnji dan u Quebecu imate slobodno na raspolaganju. Opcionalno se možete odlučiti za vožnju brodom i promatranje kitova (uključeno u paketu izleta). U ovoj vožnji brodom možete kitove i druge morske životinje doživjeti iz neposredne blizine. Noćenje u Quebecu.

5. dan: Qeubec - Gananoque
Nakon doručka slijedi vožnja od Qubeca do Ottawe,glavnog grada Kanade, uz kratko razgledavanje grada. Nakon toga nastavljamo vožnju do područja Gananoque, područja s 1000 otoka, gdje ćemo i noćiti.

6. dan: Gananoque
Doručak. Ujutro imate slobodno na raspolaganju u prekrasnom mjestu Gananoque koje se nalazi uz obalu rijeke Sankt Lorenz. Opcionalno se možete odlučiti za izlet brodom kroz područje Tisuće otoka između SAD-a i Kanade (uključeno u paketu izleta). Nakon toga krećemo dalje prema Torontu - gdje ćemo također imati kružnu vožnju autobusom. Uz brojne znamenitosti imate mogućnost popeti se i na CN toranj (uključeno u paktu izleta). Oni dobrih živaca mogu ovdje s vidikovca na 342 m visine, stojeći na 6 cm debelim staklenim podnim pločama, uživati u pogledu na Toronto. Noćenje u široj okolici Toronta.

7. dan: Toronto - slapovi Niagare
Nakon doručka krećemo prema Niagara on the Lake. Uživajte u ovom kanadskom vinskom području i njegovim prekrasnim mirisima. Nakon toga očekuje Vas jedna od najvećih atrakcija ovog putovanja: impozantni slapovi Niagare. Ovdje se možete opcionalno (uključeno u paketu izleta) odlučiti za vožnju brodom koja Vas vodi sasvim blizu slapova. Navečer možete opcionalno (uključeno u paketu izleta) uživati u večeri u Skylon Toweru s kojeg se pruža očaravajući pogled na slapove. Noćenje u nekom od hotela u Niagara Fallsu.

8. dan: Amish County & Lancaster
Doručak. Polazak natrag u SAD. Idilična vožnja beskrajnim brežuljkastim krajolikom kroz državu New York do Lancastera u Philadelphiji (tzv. Amish County). Ovo je putovanje u prošlost, kada su se farme još obrađivale bez upotrebe strojeva. Navečer Vas pozivamo na tipičnu obiteljsku večeru Amiša. Uživajte u tradicionalnoj kuhinji. Noćenje u Lancasteru.

9. dan: Washington D.C
Doručak. Krećemo prema Gettysburgu, jednom od najpoznatijih bojišta američkog građanskog rata 1863. godine, s više od 43.000 žrtava. Slijedi vožnja do Washingtona D.C., glavnog grada Sjedinjenih Američkih Država. Navečer u noćnoj kružnoj vožnji krećete u razgledavanje ovog grada u kojem se nalazi sjedište američkog predsjednika. Doživjet ćete najznačajnije spomenike kao što su Lincoln Memorial i Washington Monument te impozantan Capitol uz očaravajuće noćno osvjetljenje. Noćenje u široj okolici Washingtona.

10. dan: Washington D.C.
Doručak. Prije podne ćemo u 4-satnom razgledu grada autobusom vidjeti mnogobrojne znamenitosti, nama poznate iz filmova i s televizije, primjerice Bijelu kuću i Capitol. Poslijepodne imate slobodno na raspolaganju te možete npr. posjetiti jedan od 9 najpoznatijih Smithsonian muzeja (između ostalog Air and Space muzej sa space shuttleom) koji se nalazi uz National Mall (Nacionalni park). Noćenje u široj okolici Washingtona.

11. dan: New York City
Doručak. Slijedi vožnja kroz Philadelphiju, gdje je donešena glasovita Deklaracija o neovisnosti, a 1787. godine i Ustav. Nakon kratkog razgleda grada autobusom slijedi daljnja vožnja do New Work Citya, gdje Vam ostatak večeri ostaje slobodno na raspolaganju. Noćenje u široj okolici New Yorka.

12. dan: New York City
Doručak. Prijepodne nam je u programu 4-satna vožnja gradom od Downtowna do Uptowna: iz Battery parka se pruža sjajan pogled na Kip slobode „Lady Liberty", prolazimo kroz Ground Zero gdje se nalaze novi Freedom Towers, zatim Wall Street, China Town te krećemo gore prema Midtownu, gdje se nalaze Times Square, Rockefeller Centar i poznata 5. Avenija (Fifth Avenue), koji New York pretvaraju u grad koji nikad ne spava. Poslije podne imate mogućnost razgleda Empire State Buildinga (ulaznica uključena u paketu izleta). Našim putnicima poklanjamo karticu s 10% popusta u Macy'su, najvećoj robnoj kući na svijetu. Ovdje nemojte propustiti dobre prilike za kupnju. Tko se rado vine u visine, može helikopterom razgledati najvažnije znamenitosti New Yorka iz ptičje perspektive (opcionalno). To je zaista poseban doživljaj New Yorka! Noćenje u široj okolici New Yorka.

13. dan: Newport (Rhode Island) - Boston
Nakon doručka krećemo prema Bostonu. Imat ćemo stanku u starom dijelu grada Newporta (Rhode Island). Ovaj grad je u 19. stoljeću postao popularan kao ljetna rezidencija američkog bogatog staleža. Slijedi daljnja vožnja kroz tzv. Države New England do Bostona, jednog od najstarijih gradova Amerike gdje je utjecaj Engleske najupečatljiviji. Neke od znamenitosti koje biste trebali razgledati su sveučilište Harvard, botanički vrt, Newbury Street i Copley Square. Noćenje u široj okolici Bostona.

14. dan: Boston - povratni let
Doručak. Prije podne Vam stoji slobodno na raspolaganju. U kasnim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke i povratni let.

15. dan: Povratak
Dolazak u Amsterdam i u nastavku let za Zagreb. Dolazak u kasnim prijepodnevnim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datum polaska
04.06.
Redovna cijena
14.049
Zrakoplovne pristojbe 2.650

Cijena uključuje:
• Let u ekonomskoj klasi Zagreb - Pariz - Boston; Boston - Amsterdam - Zagreb
• 13 x noćenje u odličnim hotelima srednje kategorije u dvokrevetnoj sobi
• 13 x kontinentalni doručak
• 1 x tipična obiteljska večera u Amish County
• 10% popust-kartica Macy‘s u New Yorku ((najveća svjetska robna kuća)
• Pratitelj putovanja na slovenskom ili hrvatskom jeziku
• Jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:
• Zrakoplovne pristojbe
• paket putnog osiguranja (preporučujemo)
• dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete
• napojnice za lokalne vodiče i vozače
• troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...)

Obavezna doplata:
• Zrakoplovne pristojbe: 2.650 kn
• doplata za jednokrevetnu sobu 4.999 kn (ako osoba putuje sama).

Dodatne usluge uplaćuju se u agenciji:
• Paket izleta: 1.999 kn po osobi
- brodom - promatranje kitova (4. dan)
- brodom - Tisuću otoka (6. dan)
- ulaznica za CN Tower u Torontu (6. dan)
- brodicom uz Niagara slapove (7. dan)
- večera u Skylon Tower-u (7. dan)
- ulaznica za Empire State Building (12. dan)

Red letova:
1  AF5075 N 04JUN 1 ZAGCDG 0900 1105  
2  AF 334 N 04JUN 1 CDGBOS  1530 1715  
3  DL 256 T 17JUN 7 BOSAMS  1644 0550+1
4  KL1941 L 18JUN 1 AMSZAG  0915 1105 

Informacije o vizama:
USA: Viza je potrebna. Veleposlanstvo se nalazi u Zagrebu, potreban je osoban dolazak. Informativna cijena vize: 160 USD.
KANADA: Za ulazak u Kanadu potrebno je ispuniti Electronic Travel Authorization (eTA) obrazac na web stranici