bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Velika kineska tura - 13 dana
Šifra aranžmana043148
Datum polaska 2.4.2018
Datum povratka14.4.2018
Boravak 13 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 9.990,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
043148Zagreb2.4.201814.4.201813 dana9990,00

Opis programa

Putovanje velika kineska tura avionom - 13 dana

Peking - Xi'an - Guilin - Hangzhou - Tongli - Suzhou - Shanghai

Garantirani polazak!

1. dan: ZAGREB - DOHA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova za Dohu u 17.15 sati na liniji QR218 (Qatar Airways). Dolazak u Dohu predviđen je u 23.45 sati prema lokalnom vremenu.

2. dan: DOHA - PEKING
Nastavak putovanja prema Pekingu u 2.10 sati na liniji QR892 (Qatar Airways). Obroci za vrijeme leta. Dolazak u Peking u 14.55 sati po lokalnom vremenu. Nakon carinskih formalnosti i preuzimanja prtljage vožnja prema hotelu i prijava u hotel. Večera i noćenje.

3. dan: PEKING - VELIKI KINESKI ZID - PEKING
Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do Velikog kineskog zida. Zid je dugačak 8.852 kilometra, visine je od 10 do 16 metara, širine 8 metara i predstavlja daleko najveću građevinu i obrambenu utvrdu u svijetu, a od 1987. godine pod zaštitom je UNESCO-a. Pri povratku u Peking, razgled grobnica dinastije Ming te šetnja uzduž Svetog puta s divovskim mramornim likovima životinja i ljudi koji čuvaju grobno područje careva spomenute dinastije. Slijedi panoramski razgled Olimpijskog parka i „Vodene kocke“, dvorane u kojoj su 2008. godine „padali“ mnogi plivački rekordi, a danas je pretvorena u zabavni vodeni park, te razgled Nacionalnog stadiona (izvana), poznatog po nazivu „Ptičje gnijezdo“ u kojemu je bilo otvaranje i zatvaranje Olimpijskih igara. Večera u lokalnom restoranu. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: PEKING - XI'AN
Doručak. Razgled Pekinga. Odlazak do najvećeg trga na svijetu Tiananmena, koji zauzima oko 40 hektara površine, a potom i razgled Zabranjenog grada, drevne carske rezidencije dinastija Ming i Qing s više od 9.000 soba, okružene visokim purpurnim zidinama i zlatnim krovovima. Zabranjeni grad je stoljećima bio obavijen velom tajni i u njega nisu smjeli kročiti obični smrtnici. Ručak u lokalnom restoranu. Slijedi razgled Nebeskog hrama - oltara gdje je car prinosio žrtvu bogovima. Odlazak do Ljetne Palače koju okružuje najveći i najbolje očuvan carski vrt u cijeloj Kini. Tijekom dinastije Qing, bila je ljetnim utočištem od vrućine Pekinga za carsku obitelj. Večera u lokalnom restoranu. Odlazak prema željezničkoj stanici te prijava za vlak za Xi'an. Vožnja noćnim vlakom turističke kategorije, spavaća kola sa 4 ležaja. Vožnja traje cca 12 sati.

5. dan: XI'AN
Dolazak u Xi'an u jutarnjim satima. Odlazak do hotela na doručak, a nakon doručka odlazak na izlet do mauzoleja prvog kineskog cara Qin Shija, gdje se nalazi gotovo 6.000 glinenih kipova ratnika i konja u prirodnoj veličini, koji čuvaju grobno područje i vječni mir cara o kojem postoje mnoge legende i priče. Svaka od figura je jedinstvena i ne postoje dvije iste. Povratak u Xian, smještaj u hotel. Odlazak u razgled jednog od povijesno najznačajnijih gradova u Kini, sjedišta jedanaest dinastija, poznatog još pod imenom „Vječni mir“. Posjetit ćemo i staro budističko svetište - pagodu Velike Divlje Guske te Kulu bubnja. Večera u lokalnom restoranu. Navečer predlažemo odlazak na Tang dynasty show (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan: XI'AN - GUILIN
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak do muslimanske četvrti te razgled Velike džamije u Xi’anu, koja muslimanskoj zajednici u Kini služi više od tisuću godina, a danas je jedna od najznamenitijih građevina. Ova najveća i najbolje očuvana džamija Kine, predstavlja fascinantnu fuziju kineskog i arapskog stila. Ručak. Transfer do zračne luke te let za južnokineski grad Guilin. Grad je okružen planisnkim masivima neobična oblika, a cijelo ovo područje smatra se jednim od najljepših krajolika u Kini. Transfer do hotela, večera i noćenje.

7. dan: GUILIN
Doručak u hotelu. Odlazak na plovidbu rijekom Li koja je formirala kanjon čudesne ljepote. Brda u obliku glave šećera stvorena erozijom stoljećima su nadahnjivala pjesnike i slikare. Ručak na brodu. Nakon kraćeg odmora i šetnje gradićem Yangshuo, povratak cestom kroz rižina polja i povrtnjake do Guilina. Panoramska vožnja gradom. Večera u gradu. Fakultativno (uz doplatu) odlazak na Impression Show - jedinstvenu predstavu gdje preko 500 pjevača, plesača priča ljubavnu legendu Zapadnog jezera, a veliku posebnost cijelom showu daje pozadina; fantastično osvijetljene vapnenačke stijene, dok su plesači osim na pozornici koja je na vodi, i na čamcima od bambusa. Noćenje.

8. dan: GUILIN - HANGZHOU
Doručak i nakon odjave iz hotela organizirani prijevoz u zračnu luku. Polijetanje zrakoplova prema Hangzhou, gradu smještenom južno od Šangaja. Kada je Marco Polo u 13. st. putovao kroz Hangzhou, opisao ga je jednim od najljepših mjesta na svijetu zbog njegove obale bogate hramovima i paviljonima. Tijekom razgleda grada posjetit ćemo pagodu Šest harmonija te posjetiti hram Lingyin. Nakon večere povratak u hotel. Noćenje.

9. dan: HANGZHOU - TONGLI - SUZHOU
Doručak. Odjava iz hotela te nastavak razgleda grada Hangzhou: plovidba po čuvenom Zapadnom jezeru, a zatim ćemo obići plantažu najboljeg zelenog čaja na svijetu. Ručak. Nastavak autobusom do gradića Tongli, sagrađenog na kanalima. Gradić odiše atmosferom tradicionalnog života u tom dijelu Kine. Slobodno vrijeme za šetnje slikovitim uličicama uz kanale. Večera u tipičnom kineskom restoranu. Odlazak prema susjednom gradu Suzhou. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

10. dan: SUZHOU - SHANGHAI
Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak na razgled grada Suzhou kojeg često nazivaju i „Venecijom Istoka“ ili „Kineskom Venecijom“ zbog mnogobrojnih kamenih mostova preko rijeke Jangce. Grad, osnovan davne 514 g. pr. Kr., poznat je i po brojnim pagodama i prekrasnim vrtovima koji su dodani na popis UNESCO-ve svjetske baštine. Posjet Vrtu Gospodara Mreža, klasičnom kineskom vrtu koji se rasprostire na 5.450 m2 i smatra se najljepšim vrtom južne Kine. Slijedi posjet Muzeju svile te tvornici gdje ćete se upoznati s tradicionalnim načinom proizvodnje svile. Mogućnost kupnje proizvoda od svile. Nastavak putovanja prema Šangaju. Po dolasku smještaj u hotel, a potom odlazak na večeru u lokalnom restoranu. Noćenje.

11. dan: SHANGHAI
Doručak u hotelu. Odlazak u najpoznatiju trgovačku ulicu Nanjing Road, dugačku 1 km, popularnu shopping zonu. Nastavak vožnje do Bund Bulevara, simbola starog i novog Šangaja, 4 km dugačke promenade uz rijeku Huang-Pu na kojoj se nalaze 52 zgrade građene različitim arhitektonskim stolovima - od gotičkog stila, preko renesansnog i baroknog, do kineskog stila. Predvečer, slijedi 1-satna vožnja brodom rijekom Huang-Pu odakle se pruža fascinantan pogled na Bund i futuristički Pudong. Pudong se smjestio na istočnoj obali rijeke i tu se nalazi Lujiazu financijska i gospodarska zona te čuveni Oriental Pearl toranj. Večera u lokalnom restoranu. Fakultativno (uz doplatu) mogućnost odlaska na fascinantni akrobatski show. Smještaj u hotel. Noćenje.

12. dan: SHANGHAI - DOHA
Doručak. Odjava iz hotela. Nastavak razgleda starog dijela Shanghaija: Vrtovi sreće Mandarina Yu - sagrađeni za vrijeme vladavine dinastija Ming i Qing koji predstavljaju najklasičniji vrt Shanghaija. Slijedi razgled Hrama Bude od Žada (1 tonu težak i 1,9 m visok kip Bude u ležećem položaju od bijelog žada), te vožnja do TV tornja. Posjet Francuskoj koncesiji (četvrti), popularnom dijelu grada s brojnim kafićima i restoranima. Večera u lokalnom restoranu. Slijedi transfer do zračne luke. Prijava na let za Dohu i polijetanje zrakoplova u 23.50 sati na liniji QR871 (Qatar Airways). Noćni let s obrocima za vrijeme leta.

13. dan: DOHA - ZAGREB
Dolazak u Dohu u 5 sati po lokalnom vremenu. Nastavak putovanja prema Zagrebu na liniji QR217 (Qatar Airways) u 8 sati. Dolazak u Zagreb u 13.10 sati.

Cijena po osobi u HRK:

datum polaska
02.04.
First Minute cijena 9.990
Redovna cijena 10.490
Zrakoplovne pristojbe 2.980

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta.

Cijena po osobi uključuje:
- prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Peking - Shanghai - Zagreb
- unutarnje letove u Kini Xi'an - Guilin i Guilin - Hangzhou
- 10 noćenja s doručkom u hotelima 4*
- obroke prema programu (ručkovi i večere u lokalnim restoranima)
- razglede i izlete s lokalnim vodičima prema programu
- grupne transfere na relaciji zračna luka - hotel - zračna luka prema programu
- ulaznice za objekte i lokalitete koji se posjećuju
- pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku,
- jamčevinu
- troškove organizacije putovanja

Cijena po osobi ne uključuje:
- pristojbe zračnih luka 2.980 kn (obavezna doplata prilikom prijave)
- doplatu za jednokrevetnu sobu 2.400 kn
- vizu za Kinu s uključenim posredovanjem 280 kn (redovna)
- dodatne obroke i izlete
- napojnice za vodiče (obavezna doplata na licu mjesta)
- putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza

Obavezne doplate po osobi:
- pristojbe zračnih luka 2.980 kn (plaćanje prilikom rezervacije; podložne promjenama)
- napojnice vodiču i vozaču 50 EUR (plaćanje na licu mjesta)

Neobavezne doplate po osobi
Impression Show Guilin: 270 kn
Tang show Xi'an: 230 kn
Akrobatski show Shanghai: 195 kn

VAŽNE NAPOMENE:
- Kategorizacija hotela u Kini odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji u zemljama u koje se putuje i može biti različita od europskih standarda.
- Pristojbe zračnih luka su podložne promjenama, konačan iznos se određuje na dan izdavanja zrakoplovne karte cca 14-7 dana prije putovanja, a prema uvjetima zrakoplovne kompanije koji vrijede za grupe izdaju se za sve putnike u jednom danu.
- Molimo da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: http://www.mvep.hr
- Organizator putovanja ima pravo na izmjenu programa putovanja, kao i vremena polazaka zrakoplova (kada to zahtjeva situacija tijekom putovanja), ali garantira da će se program izvesti u cijelosti. Zbog većih udaljenosti koje se tijekom putovanja prelaze autobusom, moguća su manja odstupanja u redoslijedu pružanja usluga; agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o radnim vremenima lokaliteta koja se posjećuju.
- U slučaju promjene cijena kalkulativnih elemenata do iznosa većeg od 1,5% organizator putovanja ima pravo na promjenu cijene aranžmana.
- Putovnica mora biti važeća još najmanje 6 mjeseci nakon ulaska u zemlju. Viza je potrebna (za državljane RH). Prilikom rezervacije putovanja obavezno je dostaviti kopiju putovnice prodajnom mjestu. Za putnu dokumentaciju (putovnica, zrakoplovna karta) odgovoran je isključivo putnik.