bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Japan - 11 dana
Šifra aranžmana392627
Datum polaska 18.5.2018
Datum povratka28.5.2018
Boravak 11 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 18.860,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
392627Zagreb18.5.201828.5.201811 dana18860,00

Opis programa

Putovanje u Japan avionom - 11 dana

Garantirani polazak!

1. dan: ZAGREB - DOHA
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci  između 16:40 i 17:00 h. Let za Dohu  na liniji QR 218 u 18:40 h /slijetanje u 01:00 h. Nastavak puta za Tokio na liniji QR 806 u 02:35 h

2. dan: DOHA - TOKYO
Slijetanje u zračnu luku Narita Tokyo u 18:40 h, slijedi transfer do grada, smještaj u hotel. Slobodno vrijeme za večernje šetnje i prve dojmove o japanskoj prijestolnici. Noćenje u hotelu.

3.dan: TOKYO
Doručak u hotelu. Dnevni razgled: trg i park oko kraljevske palače, hram Meiji Jungu (svetište posvećeno caru Meijiu i carici Shoken), Harajuku-omiljeno okupljalište mladih, Omotesando-elegantna trgovačka ulica s trgovinama svjetskih brandova, poznata i po čuvenim Harajuku djevojkama i njihovom neobičnom modnom izričaju. Ručak u gradu. Transfer do hotela, slobodno poslijepodne i večer.

4. dan: TOKYO
Doručak u hotelu. Slijedi cjelodnevni nastavak razgleda Tokija: vrt Hamarikyu iz Edo razdoblja, jedan od najljepših pejsažnih parkova Tokija; plovidba rijekom Sumida; hram Asakusa Kannon (jedan od najživopisnijih tokijskih hramova); Ručak u obližnjem restoranu. Nakamise arkade u kojima se prodaju tipični japanski suveniri; Akihabara: gradska četvrt poznata kao "najveći dućan elektronike na svijetu", Ginza - trgovačka žila kucavica (robne kuće, restorani, galerije). Povratak u hotel.

5. dan: TOKYO - NIKKO - TOKYO
Nakon doručka odlazak autobusom na cjelodnevni izlet u NIKKO, nacionalni park sa UNESCO-vog popisa svjetske baštine. Nakon obilaska svetišta Toshogu, mauzoleja prvog Tokogawu Shoguna slijedi ručak u lokalnom restoranu, a potom vožnja  cestom serpentina "Irohazaka Driveway" do podnožja planine Nantai gdje se nalazi slikovito jezero Chuzenji i jedan od najljepših vodopada u Japanu, vodopad Kegon. Povratak u hotel.

6.dan: TOKYO - FUJI - HAKONE
Doručak. Odjava iz hotela te odlazak autobusom prema planini Fuji (3.776 m) (cca 3h vožnje) Dolazak na petu postaju (2.305 m/nv), a ukoliko vrijeme posluži, imat ćete prekrasan pogled na ruralni Japan. Nastavak vožnje prema Hakoneu. Ručak u lokalnom restoranu. Plovidba jezerom Ashi koje je nastalo prije 3 tisuće godina nakon vulkanske erupcije. Slijedi uspon žičarom na planinu Komagatake s impresivnim pogledom na gradić Hakone i okolicu. Dolazak u Hakone, smještaj u hotel.

7.dan: HAKONE - KYOTO 
Doručak u hotelu. Transfer autobusom do Odaware gdje se ukrcavamo na superbrzi vlak Shinkansen za Kyoto. Po dolasku u Kyoto razgled grada autobusom: zen-hram Kinkakuji koji je pod zaštitom UNESCO-a, dvorac Nijo iz 17.stoljeća koji plijeni impresivnim eksterijerima ali još i više dekoracijom interijera. Ručak tijekom razgleda. Slijedi svetište Kiyomizu, jedan od najpoznatijih japanskih lokaliteta: hram iz 1633.godine spada u svjetsku spomeničku baštinu a bio je jedan od kandidata za novih 7 svjetskih čuda. Transfer do hotela.

8.dan: KYOTO (FAKULTATIVNO: HIROŠIMA)
Poslije doručka slobodan dan u tisućljetnoj japanskoj prijestolnici. Noćenje u hotelu. Fakultativno: cjelodnevni izlet u Hiroshimu: transfer do željezničke stanice u Kyotu, a potom brzim vlakom u Hiroshimu , prvu žrtvu atomske bombe. O strahotama koje su proživjeli njeni stanovnici svjedoče Memorijalni park mira te Memorijalni muzej mira. Ručak u lokalnom restoranu. Vožnja trajektom do otočića Miyajima te obilazak svetišta Itsukushima, jednog od bisera s UNESCO-vog popisa. Prijevoz super brzim vlakom Shinkansen u oba smjera.

9.dan: KYOTO - NARA - OSAKA
Nakon doručka polazak na razgled hrama Fushimi Inari Tiasha posvećenog šintoističkom bogu riže i poznatog po tisućama drvenih "Torii-kapija". Slijedi muzej Gekkeikan Okura Sake posvećen sakeu-najpoznatijoj japanskoj žestici od riže. Nastavak autobusom u Naru, jedan od najljepših japanskih gradova. Posjet budističkom hramu Todaiji u kojem se nalazi najveća brončana skulptura Bude na svijetu. Okoliš hrama nastanjuju tisuće srni "svetih životinja" koje se "druže" s posjetiocima. Slijedi svetište Kasuga Taisha (razgleda se samo izvana) koje je posvećeno zaštitnici Nare. Oko hrama su vjernici ostavili mnoštvo svjetiljaka kao zavjet. Nakon šetnje Nara parkom slijedi ručak i polazak prema Osaki. Po dolasku u Osaku uspon na zgradu-vidikovac "Umeda Sky Building" zvanu još i "Floating Gardens". S vrha zgrade impresivan pogled na panoramu Osake i obližnjih gradova Kobe i Kyoto koji čine jedinstvenu urbanu aglomeraciju. Noćenje.

10.dan: OSAKA - TOKYO
Doručak u hotelu. Slijedi poludnevni razgled Osake: šetnja čuvenom tržnicom Kuromon.Posjet dvorcu Osaka s impresivnim zidinama. Dao ga je sagraditi vladar Toyotomi u 16.stoljeću. Nastavljamo razgled posjetom gradskoj četvrti Dotonbori prepunoj tipičnih japanskih restorana. Kasni ručak u gradu.Transfer u zračnu luku, polijetanje za Tokyo u 18:30 h s dolaskom u zračnu luku Haneda u 19:40 h.

11. dan: NOĆNI LET - ZAGREB
Polijetanje za Dohu u 00:01 h (QR813)s dolaskom u 05:50 h te nastavak letom za Zagreb (QR217) u 07:20/slijetanje u 12:15 sati.

Cijene po osobi u HRK:

datum polaska
18.05.
First Minute cijena 18.860
Redovna cijena 19.560
Zrakoplovne pristojbe 3.520

FM cijena vrijedi 18.01. ili do popune kapaciteta po FM cijeni

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.180 kn                       

Cijena aranžmana uključuje: letovi Zagreb - Tokio, Osaka - Tokyo i Tokyo - Zagreb (ekonomska klasa), smještaj u hotelima 3* (lokalna kategorizacija) na osnovi noćenja s doručkom, 7 ručkova prema programu, sve transfere prema programu, prijevoz putničkim i shinkansen vlakovima, izlete, razglede i ulaznice prema programu, prijevoz jednog komada prtljage po osobi posebnim prijevozom iz Hakonea u Kyoto, hrvatskog stručnog pratitelja tijekom putovanja, japanske vodiče na engleskom jeziku

Cijena aranžmana ne uključuje: aerodromske takse: 3.520 kn , policu putnog osiguranja

Dobro je znati:
Putni dokumenti: putovnica važeća najmanje 6 mjeseci nakon početka putovanja.
Viza: za hrvatske državljane nije potrebna viza.
Novac: japanski yen (JPY) , 1 Euro = 130 JPY (kolovoz 2017)
Jezik: japanski. U većim mjestima moguće je sporazumijevanje na engleskom jeziku.
Električni napon: 100 V. Potreban je adapter. Utikač u Japanu sastoji se od dva šira metalna dijela s rupom pri kraju koji ulaze u utičnicu.
Zdravstvene službe: klinike, bolnice i ljekarne dostupne su neprekidno. Nije potrebno nikakvo cijepljenje prije polaska na put.
Hrana i piće: u hotelima se služe uobičajena međunarodna jela i pića, a valja kušati i domaća: riba na različite načine, sushi, gomaae (tradicionalni japanski prilog glavnom jelu, baziran najčešće na različitim vrstama povrća), korokke (krumpirove okruglice sa korokke umakom), nikujaga (meso i krumpir sa sojom); sake–rižino vino s oko 15% alkohola, zeleni čaj.
Kupovanje: tehnički uređaji, razni suveniri,...
Klima: oceanska/suptropska.
Vremenska razlika: + 8 u odnosu na Hrvatsku (ljetno vrijeme)
Pozivni telefonski broj za Japan: 0081