bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Šri Lanka - 9 dana
Šifra aranžmana342623
Datum polaska 25.4.2018
Datum povratka3.5.2018
Boravak 9 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPolupansion
Cijenaod 4.990,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
342623Zagreb25.4.20183.5.20189 dana4990,00
342623Zagreb27.9.20185.10.20189 dana4990,00
342623Zagreb25.10.20182.11.20189 dana4990,00

Opis programa

Putovanje na Šri Lanku avionom - 9 dana

Vrijednost više: Hotel 5*, polupansion, razgled Colomba

1. DAN: ZAGREB - DUBAI
Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman, Zagreb, 2. kat kod šaltera informacija u 13:30. Polazak zrakoplova za Dubai na liniji EK130 (Emirates) u 15:25 h. Slijetanje u Dubai u 22:55 h.

2. DAN: DUBAI - COLOMBO - BERUWALA
Nastavak putovanja u u 02:40 h na liniji EK650 (Emirates). Slijetanje u Colombo u 08:40 h. Nakon carinskih formalnosti slijedi panoramski razgled  Colomba, glavnog grada Šri Lanke. Colombo je bio središte kolonijalne uprave na otoku kojeg su naseljavali Portugalci (16 st.), Nizozemci (17. st.) i Britanci (19. st.). Poslovno središte širilo se u tri etape: prvo Utvrda, zatim Pettah i na kraju New Bazaar koje ćemo proći  kroz prometne ulice i tržnice. Nakon razgleda slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel 5*. Slobodan ostatak dana za kupanje, sunčanje i opuštanje. Večera. Noćenje.

3. DAN BERUWALA
Doručak. Današnji dan iskoristite za  kupanje, sunčanje, istraživanje otoka ili kupovinu suvenira. Najpoznatiji suveniri Šri Lanke su: čaj kojeg možete kupiti svugdje (najpoznatiji brand je Dilmah), porculan (poznati japanski porculanski proizvodi Noritake izrađeni su na Šri Lanci), začini, drvene maske, pletene torbe i kutije, slike, figurice slonova (jedan od najpopularnijih i najprepoznatljivijih motiva Šri Lanke) isl. Večera. Noćenje.

4. DAN BERUWALA / YALA
Nakon doručak predlažemo odlazak u Yala nacionalni park. Po dolasku u park slijedi jeep safari u trajanju od ca 3 h. Yala je osnovana 1938. godine te je najpoznatiji i najrazvijeniji Nacionalni park u kojem se mogu promatrati divlje životinje i ptice. Stada slonova, leopardi, divlje svinje, bivoli, krokodili, medvjedi i druge divlje životinje te više od 130 vrsta ptica. Navečer povratak u hotel. Večera. Noćenje.

5. DAN BERUWALA / KOSGODA - AMBALANGODA - GALLE - RIJEKA MADU GANGA
Rani doručak. Predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet koji započinjemo zaustavljanjem u Kosgodi. Odlazak u utočište za kornjače gdje ćete vidjeti nekoliko vrsta kornjača. Najugroženija su njihova jaja koja ostaju neotkrivena na plažama. Uz dobru volju ribara koji su donosili jaja u utočište iz tog područja spašeno je oko 100.000 mladih kornjača u samo dvije godine od otvaranja utočišta. Nastavak puta prema Ambalangodi, šarmantnom gradiću poznatom po ručno izrađenim i oslikanim maskama koje se koriste u tradicionalnim plesovima. Maske izrađene masnim i sjajnim kemijskim bojama izrađene su isključivo za turiste, one koje su napravljene prirodnim bojama „autentičnije“ su. Slijedi nastavak putovanja do Galle, najstarije i najvažnije luke u zemlji prije Colomba. U gradu možete prepoznati utjecaje portugalske, nizozemske i britanske kolonije a poznat je po izradi čipke, rezbarenju ebanovine te rezanju i poliranju dragulja. Po povratku u hotel slijedi zaustavljanje i plovidba (ca 1 h) rijekom Madu Ganga. Dolazak u hotel. Večera. Noćenje.

6. DAN BERUWALA
Doručak. Današnji dan iskoristite za  kupanje, sunčanje ili istraživanje Beruwale, šarmantnog primorskog gradića. Isprobajte lokalnu hranu poznatu po velikom broju domaćih delicija s mnoštvom začina i raznovrsnog voća. Kuhinju Šri Lanke obogatili su utjecaji i okusi kineske, arapske, malezijske i europske kuhinje. Obroci u većini kućanstava na Šri Lanci sastoje se od kombinacija riže i currya. Isprobajte Kiribath (rižu na mlijeku) koja se kuha u kokosovom vrhnju uz dodatak vanilije ili začina, različite grickalice, proljetne rolice punjene raznim nadjevima. Zasladite se Wattalappamom puding sa šećernom karamelom od sirupa palme Kitul. Večera. Noćenje.

7. DAN BERUWALA / PINNAWALA - KANDY - PERADENIYA
Rano ujutro nakon doručka predlažemo odlazak na cjelodnevni izlet. Izlet započinje Pinnawalom, utočištem za slonove osnovanom 1975. Utočište danas broji više od 40 slonova koji su stigli iz različitih dijelova Šri Lanke još kao mladunci ili su bili napušteni, bolesni ili ozlijeđeni. Slijedi vožnja prema Kandyju, središtu umjetnosti i kulture poznatom po plesu i glazbi. Kandy je bio posljednja prijestolnica starih singaleških kraljeva te se u njemu nalazi "Hram relikvije zuba" (Sri Dalada Maligawa), koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri Lanke. Nastavak putovanja prema Peradeniyi, kraljevskom botaničkom vrtu s više od 5.000 vrsta stabala, biljaka i puzavaca. U njemu se nalaze i rijetke i endemske vrste. Navečer povratak u hotel. Večera. Noćenje.

8. DAN BERUWALA
Doručak. Današnji dan iskoristite za  kupanje, sunčanje. Večera. Kasna odjava iz hotela te kasni transfer u zračnu luku Colombo.

9. DAN BERUWALA - COLOMBO - DUBAI - ZAGREB
Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dubai  u 03:15 na liniji EK349 (Emirates). Dolazak u Dubai predviđen je u 06:00 h. Nastavak leta za Zagreb u 08:30 h na liniji EK129 (Emirates). Dolazak u Zagreb predviđen je u 12:35 h.

Cijene po osobi u HRK:

datumi polazaka
25.04.,
27.09., 25.10.
First Minute cijena 5.490
Redovna cijena 5.990
Posebna ponuda 4.990
Zrakoplovne pristojbe 2.990

Posebna ponuda vrijedi do 28.02. ili do popunjenja kapaciteta po posebnoj ponudi

Cijena uključuje
- prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa, Emirates)
- transfer od zračne luke do hotela i natrag
- razgled Colomba
- boravak u hotelu 5 * na bazi 7 polupansiona
- stručno vodstvo tijekom cijelog putovanja-usluge voditelja putovanja
- organizaciju i pripremu putovanja

Cijena ne uključuje:
- obavezna doplata kod prijave: pristojbe zračnih luka cca 2.990 kn (pristojbe su podložne promjenama te se konačan iznos određuje na dan izdavanja avio karte)
- doplatu za jednokrevetnu sobu od 2.990 kn
- napojnice za lokalne vodiče i vozače
- dodatne usluge, obroke i izlete
- vizu
- putno osiguranje

Popust ta dijete do 12 godina na trećem ležaju: 1.000 kn

Obavezne doplate po osobi:
- obavezna doplata kod prijave: pristojbe zračnih luka cca 2.990 kn (pristojbe su podložne promjenama te se konačan iznos određuje na dan izdavanja avio karte)

Fakultativni izleti:
- YALA: 890 kn po osobi (uključen prijevoz klimatiziranim autobusom, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznica u Yalu i Jeep safari)
- KOSGODA - AMBALANGODA - GALLE - RIJEKA MADU GANGA: 490 kn po osobi (uključen prijevoz klimatiziranim autobusom, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznice)
- PINNAWALA - KANDY - PERADENIYA: 890 kn po osobi (uključen prijevoz klimatiziranim autobusom, lokalnog vodiča na engleskom jeziku, ulaznice)
*za realizaciju fakultativnih izleta potrebno min.10 putnika (prijave u agenciji, plaćanje vodiču na licu mjesta)

VIZA: potrebna. Hrvatski državljani za turistički posjet do 30 dana mogu ući u Šri Lanku uz dobivanje propusnice na graničnom prijelazu (Aerodrom Colombo). Vizu je moguće je ishoditi on-line putem poveznice http://www.eta.gov.lk/slvisa/ (cijena 35 USD, plaćanje moguće American Express, Master i Visa karticama).

Napomene: Putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od datuma putovanja. Vremenska razlika: +3:30 h u odnosu na Hrvatsku Cijepljenje: nema obveznih preventivnih cijepljenja

Minimum putnika: 10