bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Madagaskar - 15 dana
Šifra aranžmana082551
Datum polaska 1.8.2018
Datum povratka15.8.2018
Boravak 15 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 10.980,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
082551Zagreb1.8.201815.8.201815 dana10980,00

Opis programa

Putovanje na Madagaskar avionom - 15 dana

1. dan (01.08.): Zagreb - Istanbul
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova Turkish Airlines prema Istanbulu s polaskom u 20:05 h, predviđeni dolazak u Istanbul u 23:20 h.

2. dan (02.08.): Istanbul - Antananarivo
Nastavak putovanja iz Istanbula s predviđenim polaskom u 01:45 h prema Antananarivo-u. Dolazak u Antananarivo u 14:45 h prema lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih i viznih formalnosti, doček mjesnog agenta te slijedi transfer do hotela. Smještanje u hotel i vrijeme za odmor. Noćenje.

3. dan (03.08.): Antananarivo - Antsirabe
Odlazak na sjever u prekrasne planine. Po putu zaustavljanje u Ambatolampy, grad gdje se reciklira aluminij. Nastavak prema jednom od najindustraliziranijih gradova na Madagascaru - Antsirabe. Posjet radionici Zebo rogova kako biste naučili o jednom od tamošnjih najstarijih zanata. Smještaj u hotel. Noćenje.

4. dan (04.08.): Antsirabe - Miandrivazo
Odlazak na sveto jezero Tritriva. Tritriva je kratersko jezero u jugozapadnom Madagaskaru, u regiji Vakinankaratra. Jezero je ispunilo krater u regiji koja ima brojne vruće izvore. Smjestio se u vulkanskom otvoru, a okružen je zidovima od gnajsa. Razina vode u jezeru nije uvijek jedanaka jer se za vrijeme monsuna ona uvelike poveća. Slijedi nastavak putovanja u smjeru zapada prema Miandrivazo-u, drugom najtoplijem gradu na Madagascaru. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. dan (05.08.): Miandrivazo - Morondava
Nastavak putovanja prema obalnom gradu Morondava gdje se možete relaksirati i uživati na plaži. Morondava je bila prijestolnica drevnog Kraljevstva Menabe naroda Sakalava, koje je postojalo još od dalekog 15. Stoljeća zahvaljujući cvjetajućoj trgovini robljem između Sakalava i arapskih te europskih trgovaca. Morondava i danas predstavlja kultno mjesto za Sakalave koji svakih deset godina dolaze na svoje veliko ritualno okupljanje nedaleko od sela Belo, na obalama rijeke Tsiribihine, kako bi proslavili obred Fitampoha (pranje kraljevskih relikvija). Smještaj u hotel. Noćenje.

6. dan (06.08.): Morondava - Bekopaka
Cjelodnevna vožnja od Morondave do Bekopake. Na putu imat ćemo priliku za jedinstveno iskustvo vožnje lokalnim „trajektom“ - splavom. Po dolasku u Bekopaku smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan (07.08.): Bekopaka - Tsingy
Posjet Nacionalnom parku Tsingy de Bemerahe koji je uvršten na UNESCO-vu listu Svjetske baštine zbog jedinstvenih geografskih karakteristika, očuvane šume mangrova, brojnih vrsta ptica i velike populacije lemura. Tsingy stijene poznate su još i kao „Kamena šuma“ koja je nastala kao posljedica kiselih kiša. Povratak u hotel. Noćenje.

8. dan (08.08.): Bekopaka - Kirindy
Povratak prema Morondavi sa jednodnevnim zaustavljanjem u Kirindy-ju koji je poznat po suhoj šumi gdje ćemo imati mogućnost večernje šetnje i uživanja u prirodi. Smještaj u hotel. Noćenje.

9. dan (09.08.): Kirindy - Morondava
Nakon buđenja, prilika za dnevnu šetnju Kirindy šumom, nakon koje slijedi nastavak putovanja prema Morondavi. Po putu ćemo se zaustaviti na poznatoj Baobab aveniji gdje ostajemo do zalaska Sunca. Postoji 6 vrsta baobaba. Baobab samostalno radi rezerve vode unutar stabla te neki botaničari tvrde da je starost koju može doživjeti i nekoliko tisuća godina. Smještaj u hotel. Noćenje.

10. dan (10.08.): Morondava - Antsirabe
Dan je rezerviran za dugu vožnju prema planinskom kraju Antsirabe. Smještaj u hotel. Noćenje.

11. dan (11.08.): Antsirabe - Andasibe
Raniji polazak prema sjeveru, prolazak kroz glavni grad te nastavak u smjeru istoka gdje se nalazi prašumski koridor uz Andasibe. Po putu ćemo posjetiti Pyreras - rezervat reptila kako bismo vidjeli različite tipove kameleona koji žive na Otoku. Smještaj u hotel. Noćenje.

12. dan (12.08.): Andasibe
Prijepodnevni posjet prašumskom parku Andasibe o kojem se brine VOIMMA zajednica (predstavlja malgašku kraticu čije je značenje: „Lokalni ljudi vole šumu“), dok ćemo u poslijepodnevnim satima posjetiti Vakona Otok lemura. Smještaj u hotel. Noćenje.

13. dan (13.08.): Andasibe - Antananarivo
Povratak u Antananarivo gdje ćemo posjetiti lokalni market na kojem se prodaju suveniri. Smještaj u hotel. Noćenje.

14. dan (14.08.): Antananarivo - Istanbul
Slobodno prijepodne za vlastite aktivnosti. Transfer od hotela do zračne luke. Predviđeni polazak Turkish Airlines zrakoplovom prema Istanbulu u 16:15 h.

15. dan (15.08.): Istanbul - Zagreb
Slijetanje u Istanbul predviđeno u 04:55 h. Nastavak putovanja prema Zagrebu predviđen je u 07:05 h. Dolazak u Zagreb predviđen je u 08:20 h.

Cijena aranžmana po osobi u HRK: 10.980 kn

U cijenu je uključeno:
- avionska karta Zagreb - Antananarivo - Zagreb
- smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima 3*
- transferi od/do zračne do hotela
- organizacija putovanja i pratitelj putovanja iz Hrvatske kroz cijelo putovanje

Nadoplata:
- avionske pristojbe 3.150 kn (obavezno kod prijave, podložne promjenama)
 -izleti 430 EUR (obavezno kod prijave) - uključuje sve ture prema programu: auti 4x4 sa vozačem/lokalnim vodičem, benzin, osiguranje auta, sve posjete i ulaznice prema programu; doručak, ručak i večeru
- putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja
- troškovi osobne prirode (suveniri i pića)
- viza 30 EUR (plativo na licu mjesta; ishoduje se u zračnoj luci po dolasku; za ishođenje vize je potrebno ispuniti vizni obrazac, jedna fotografija te putovnica koja treba vrijediti minimalno 6 mjeseci od dana izlaska s Madagaskara)

Napomene:
- Madagascarom se vozi 50 km/h zbog loših cestovnih uvjeta
- obitelji na Madagascaru su mnogočlane i žive od malih plaća, stoga preporučamo napojnice lokalnim vodičima

Korisne informacije:
Valuta - službena valuta je Malgaški arijari (MGA), ponesite eure (1 EURO - 3,4 MGA), kartice se slabo koriste osim u većim mjestima Tana i Antsirabe, no uglavnom sve se plaća sa gotovinom
Struja - u hotelima su klasične utičnice sa dvije rupe, no kako se dosta vremena provodi vozeći se dobro je ponijeti prijenosni punjač za mobitel

Raspored letova:
01 AUG ZAGREB 20:05 - ISTANBUL 23:20
02 AUG ISTANBUL 01:40 - ANTANANARIVO  14:45
14 AUG ANTANANARIVO 16:15 - ISTANBUL 04:55 +1
15 AUG ISTANBUL 07:05 - ZAGREB 08:20

Minimalan broj putnika: 15