bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Šri Lanka - 10 dana
Šifra aranžmana392531
Datum polaska 30.3.2018
Datum povratka8.4.2018
Boravak 10 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPolupansion
Cijenaod 9.490,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
392531Zagreb30.3.20188.4.201810 dana9490,00

Opis programa

Putovanje na Šri Lanku avionom - 10 dana

01.dan: ZAGREB - DOHA
Sastanak u zračnoj luci 90 min. prije leta. Podjela putne dokumentacije te polijetanje za Dohu u 18h40 na liniji QR218. 

02.dan: DOHA - COLOMBO - SIGIRIYA - DAMBULLA
Slijetanje u 01h00. Nastavak leta za Colombo u 02h15, na liniji QR664. Po slijetanju u 09h35 vožnja u pravcu Sigiriye. Po dolasku uspon stepenicama do Lavlje stijene na kojoj je kralj Kasyapa u 5.st. sagradio tvrđavu. Impozantna stijena jedna je od najvećih atrakcija Šri Lanke . Razgledavanje prekrasnih fresaka uklesanih u stijenu i ostataka palače kralja Kasyapa. Freske su pod zaštitom UNESCO-a i prozvane su osmim svjetskim čudom. Podnožje stijene je okruženo obrambenim jarkom i zidom te vrtovima, uključujući i poznate vodene vrtove. Vožnja do Dambullle - smještaj u hotel. Večera, noćenje.

03.dan: DAMBULLA - MATALE - KANDY
Doručak Razgled hramova koji su na listi UNESCO-a. Kompleks od 5 pećina sa preko 2000 m2 oslikanih zidova i stropova , jedan od najimpresivnijih budističkih svetišta  na svijetu, sa  različitim kipovima Bude – poznati 14 -metarski kip.. Na putu za Kandy odlazak u Matale- posjet  velikom vrtu sa začinima gdje se možete upoznati sa različitim vrstama začina i načinu njihova uzgoja.Posjetit ćete i tvornicu za izradu batik tkanine. Nastavljamo za Kandy, zadnju prijestolnicu kraljeva Šri Lanke.Grad se nalazi na 500m nm, okružen brežuljcima u dolini uz rijeku Mahaveli, sa prosječnom godišnjom temperaturom od 24C .Svježini klime i relativno dobroj kvaliteti zraka doprinosi i umjetno jezero kojeg je u 18.st. dao napraviti posljednji Sinhala kralj. Vožnja uz jezero, posjet hramu Budinog zuba koji je jedno od najsvetijih mjesta za budiste Šri lanke, zbog čega su njegovi spomenici na listi UNESCOV-e baštine. U njemu se održava kulturni show sa tradicionalnim plesovima. Smještaj u hotel,večera,noćenje.

04.dan: KANDY - PINNAWALA - PERADENIYA - KANDY
Doručak te vožnja do Pinnawale - posjet sirotištu za slonove koje udomljuje napuštene ili izgubljene bebe slonove, a  o kojima se brinu stariji slonovi. U nastavku programa odlazak do kraljevskog botaničkog vrta Peradeniya, poznat po raznolikosti i bogatstvu biljaka (više od 4000 vrsta). Najpoznatiji je po kolekciji orhideja, najvećoj u Aziji. Godišnje ga posjeti oko 2 milijuna posjetitelja. Povratak u hotel, večera,noćenje.

05.dan: KANDY – NUWARA ELIYA
Nastavljamo prema Nuwara Eliyi ,“gradu svjetlosst”, a uz put ćemo posjetiti plantažu i tvornicu čuvenog “cejlonskog čaja”.Grad leži na visini od 1980 m u srcu zemlje čaja, u slikovitom krajoliku.Bio je popularan tijekom britanske vladavine čiji je utjecaj vidljiv na svakom koraku. Poznato je i kao “Mala Engleska”. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

06.dan: NUWARA ELIYA - YALA
Nakon  doručka vožnja prema najposjećenijem i 2. najvećem nacionalnom parku u zemlji, NP Yala u kojem obitava mnoštvo životinja, a posebno leoparda i slonova. Moći ćete vidjeti i bizone, mungose, jelene,krokodile, paune..Tu obitava 215 vrsta ptica (6 su endemi), a park odlikuju i razni ekosustavi (vlažne monsunske šume, suhe monsunske šume, polulistopadne šume, močvare.). U poslijepodnevnim satima smještaj u hotel u okolici, večera, noćenje

07.dan: YALA - GALLE - BERUWELA
Doručak i odlazak do mjesta Galle, glavni grad južne pokrajine, na 119 km od Colomba. Stari grad Galle je izvrstan primjer utvrđenog kolonijalnog grada u jugoistočnoj Aziji s građevinama u kojima se miješaju elementi europske arhitekture s jugoazijskom tradicijom. Zbog toga je 1982. god. upisan na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Aziji i Oceaniji. Utvrda Galle je najveća utvrda koju su europski kolonijalisti izgradili u Aziji i ima tri slavna bastiona poznati kao "sunce", "mjesec" i "zvijezda". Pored nje tu je i stara prirodna luka, Pomorski muzej, jedan od najvažnijih hramova Šive na otoku, Gospina katedrala koju su osnovali isusovci... U nastavku programa odlazak u hotel na plaži, smještaj, večera, noćenje.

08.dan: BERUWELA
Boravak u hotelu na bazi polupansiona. Dan iskoristite za odmor i kupanje.

09.dan: BERUWELA – COLOMBO - DOHA
Doručak. Slobodno do odlaska u Colombo, najveći i službeni glavni grad Šri Lanke.Panoramski razgled grada i prijevoz na aerodrom. Let za Dohu u 21h20/slijetanje u 23h40.

10.dan: DOHA - ZAGREB
Nastavak leta za Zagreb u 01h35/ slijetanje u 06h30.

Cijena po osobi u HRK:

datum polaska
30.03.
Redovna cijena 9.490
Zrakoplovne pristojbe 2.900

Doplata za manji broj putnika: 700 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.900 kn

Uključeno: avio prijevoz na ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 4* (lokalna kategorizacija ) na bazi polupansiona, lokalni vodič na engleskom jeziku, pratitelj putovanja na hrvatskom jeziku, razglede i ulaznice prema programu, jamčevinu

Nije uključeno: aerodromske pristojbe ( cca 2.900 kn - točan iznos na dan pisanja karte),napojnice za lokalnog vodiča i vozača 35 USD (plaća se na licu mjesta), trošak vize - 35,00 USD. Ukoliko agencija izrađuje vizu, posredovanje agencije iznosi 50 kn.

Korisne informacije
naziv države: demokratska socij. Republika Šri Lanka
gl.grad:Colombo
površina: 65.610 km2
stanovn.:19.6 mil.
Vjera: 75% budisti, 15% hindusi,ostalo muslimani i kršćani.
Službeni jezik:singaleški i tamilski
klima:tropska -topla i vlažna cijele god.God.prosječna temper. U Colombu i obalnim predjelima 27 stupnj.; Kandy 20 stupnj.;Nuwara Eliya 16 stpunj. Kiše uobičajene cijele god.
Odjeća: lagana pamučna i nešto toplija za večernje sate u unutrašnjosti otoka ,kišobran ili kabanica.Ulazak u  hramove zabranjen u kratkim hlačama ili kratkim suknjama.
Hrana: Osim internacionalne kuhinje glavno jelo je riža s curryem, vrlo ukusno, ali dosta pikantno jelo. Što se tiče pića ne zaboravite da je Sri Lanka zemlja glasovitog čaja visoke kvalitete, zatim vrlo kvalitetno lokalno pivo, a od alkoholnih pića poznati arrack kestilirani ekstrakt od cvijeta kokosovog oraha. Pitku vodu iz boca ili razne vrste mineralne vode serviraju u svim restaurantim, jer voda iz slavine nije za piće.
Shopping: Vrlo kvalitetan batik, ručni radovi, dekorativne i živo obojene maske, drago kamenje (rubini, safiri i t.d.), čaj, visoko kvalitetne mirodije.
Vremenska razlika: + 6
Električni napon: 230-240 V, 50 Hz, potreban adapter za utičnice.