bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Indija i Nepal - 12 dana
Šifra aranžmana392433
Datum polaska 14.3.2018
Datum povratka25.3.2018
Boravak 12 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 13.590,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
392433Zagreb14.3.201825.3.201812 dana13590,00

Opis programa

Putovanje u Indiju i Nepal avionom - 12 dana

Garantirani polazak!

01. dan: ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci, 90 minuta prije leta. Preuzimanje putne dokumentacije i prijava na let za Istanbul, TK 1056, u 20h10.

02. dan: ISTANBUL - KATHMANDU
Slijetanje u 00h10 po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Kathmandu u 01h45. Slijetanje u 11h50. Nakon carinskih formalnosti, prijevoz do hotela - smještaj u sobe. Ostatak dana slobodno za odmor. Predlažemo poslijepodnevnu šetnju trgom Durbar. Večera, noćenje.

03.dan: KATHMANDU
Doručak, te razgled grada koji je zbog brojnih kulturno-povijesnih spomenika upisan na listu svjetske baštine UNESCO-a. U gradu postoje brojni budistički i hinduistički hramovi i pagode koji su nastajali tokom stoljeća. Posebno je značajan kompleks brojnih kraljevskih palača. Razgled: Durbar Square, stara palača Hanuman Dhoka a potom odlazak za Pashupatinath (na obali rijeke Bagmati, pritoke Gange), jedno od najsvetijih hinduskih(boga Shive) svetišta u Nepalu - ulaz dozvoljen samo hindusima; zatim do Boudnatha, najsvetijeg mjesta tibetanskog budizma sa veličanstvenom stupom (svetište u kojem se čuva prah učitelja budizma). Razgled hodočasničkog mjesta Swayambunath (stupa sagrađena prije više od 2500 godina). Povratak u hotel, večera, noćenje.

04.dan: KATHMANDU
Nakon doručka razgled stare prijestolnice Bhaktapur; prekrasan gradić sačuvao je sa svojim palačama i prelijepim kućama duh srednjovjekovlja. Odlazak do stare kraljevske prijestolnice Patan i njegovih brojnih hinduističkih i budističkih hramova. Poznat i kao grad umjetnika. Povratak u hotel. Tradicionalna večera u lokalnom restoranu.

05.dan: KATHMANDU - DELHI - MANDAWA
Doručak te prijevoz u zračnu luku. Let za Delhi. Nakon carinskih formalnosti sastanak sa vašim vodičem te vožnja u pravcu Mandawe. Mandawa je turističko mjesto u regiji Shekhawati. Nazivaju ga " galerijom na otvorenom " Rajasthana, jer u cijeloj regiji, a ne samo u Mandawi se nalaze fascinantnie palače (havelis) koje imaju bogato oslikane zidove. Neke od njih su danas pretvorene u hotele. U Mandawi su se snimali brojni Bollywood filmovi. Smještaj u hotel. Večera, noćenje.

06.dan: MANDAWA - JAIPUR
Doručak i razgled nekih od palača: Murmuria, Binsidar Newatia, Chokhani Double, Hanuman Prasad Goenka.. Nakon razgleda vožnja u pravcu Jaipura, glavnog grada Rajasthana. Po dolasku, smještaj u hotel, večera, noćenje.

07.dan: JAIPUR
Doručak. Odlazak na izlet do radžastanske palače Fort Amber,obilazak dvorišta, zgrada i palače ogledala, što podsjećaju na slavne dane mogulskih vladara. Utvrda izgleda impresivno, u cijelosti izgrađena od bijelog mramora i ružičastog pješčenjaka, sa vidljivim utjecajem  hinduističkog i muslimanskog načina ukršavanja. Jahanje na slonovima (ukoliko bude moguće). Slijedi razgled grada: Palača vjetrova (Hawa Mahal) - prekrasno pročelje s 953 prozora koji su bili namjenjeni damama u kraljevskom dvoru da neopažene promatraju ulicu i prolaznike Jantar Mantar - najveća zvjezdarnica na svijetu izgrađena od kamena i mramora; gradska palača sa izvanrednom arhitekturom. Povratak u hotel, večera i noćenje.

08. dan: JAIPUR - FATEHPUR SIKRI - AGRA
Doručak. Na putu prema Agri, obilazak napuštenog grada Fatehpur Sikri (upisan u UNESCO-vu svjetsku baštinu), sagrađenog u crvenom pješčenjaku 1569.g.: kombinacija indijske, iranske i srednjoazijske arhitekture. Današnji nadrealistički ostaci grada, podsjećaju na nekadašnju prijestolnicu mogulskog kralja Akbara. Po dolasku u Agru razgled Crvene tvrđave (1565.g.) u čijoj unutrašnjosti se nalaze palače, džamija, carske prijemne dvorane. Slijedi razgled grobnice Itmad-Ud Daulaha, zovu ju i "Baby Taj" - to je grobnica perzijskog plemića i djeda Mumtaz Mahal. Smještaj u hotel, večera, noćenje.

09.dan: AGRA - DELHI - VARANASI
Doručak. Razgled svjetski poznatog remek djela od bijelog mramora Taj Mahala na obali rijeke Yamune, mauzoleja kojim je mogulski car Shah Jahan ovjekovječio svoju ljubav prema supruzi Mumtaz. Opisan kao najekstravagantniji ikada izgrađen spomenik ljubavi. Nakon razgleda vožnja prema aerodromu Delhi - let za Varanasi. (Benares), grad poznat po svojim prenapučenim obalama svete rijeke Ganges. Po slijetanju smještaj u hotel. Na večer odlazak do rijeke Ganges, na čije obale dolaze mnogi hodočasnici izvesti ritual pobožnosti i pročišćenja. Večera, noćenje.

10.dan: VARANASI
Doručak. Slijedi razgled: Sarnath, mjesto gdje je Budha izrekao svoju prvu propovijed poslije prosvjećenja; hram Vishwanath - jedan od najpoznatijih hinduističkih hramova posvećen je Šivi. Hram se nalazi na zapadnoj obali svete rijeke Gange. Varanasi se također zove Kashi, pa se i hram popularno naziva Kashi Vishvanath Temple. Kip posvećen Bharat Mati, izgrađen od mramora, simbolizira nepodijeljenu Indiju. Slobodno do prijevoza na aerodrom. Let za Delhi. Po slijetanju, prijevoz u hotel, večera, noćenje.

11.dan: DELHI
Nakon doručka razgled starog i novog Delhija: Crvena utvrda sa svojom šarolikom tržnicom, mošeja Jama Masjid (najveća u Indiji ); Raj Gath ( memorijal Mahatma Gandhiu); vožnja pored Crvene utvrde - zaustavljanje radi fotografiranja; vožnja rikšom bazarom Chandni Chowk u kojem se prodaje gotovo sve; grobnica Humayun - nalazi se na UNESCO-vom popisu; Qutab Minar jedan od najvećih minareta na svijetu i drugi najviši u Indiji; hram Lotus - jedan od simbola grada i remek - djelo moderne arhitekture; zgrada parlamenta; predsjednička rezidencija; India Gate - spomenik žrtvama 1.svjetskog rata.. Večera i noćenje u hotelu.

12. dan: DELHI-ISTANBUL
Let za Istanbul na liniji TK 717 u 06h55 / slijetanje u 11h50. Nastavak leta za Zagreb na liniji TK 1055 u 18h05 / slijetanje u 19h15. (za vrijeme čekanja leta za Zagreb mogućnost boravka u Prime Class Lounge – plaćanje na licu mjesta.)

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datum polaska
14.03.
Redovna cijena 13.590
Zrakoplovne pristojbe 2.400

Doplata za manji broj putnika: 1.350 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.900 kn
           
Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom Zagreb - Kathmandu - Delhi - Varanasi - Delhi - Zagreb na ekonomskoj klasi, smještaj u hotelima 4* (kategorizacija hotela prema lokalnim standardima), obroke prema programu, razglede i ulaznice prema programu, lokalne vodiče na engleskom jeziku i hrvatskog pratitelja tijekom čitavog putovanja.

Cijena ne uključuje: aerodromske pristojbe (cca 2.400 kn - podložne promjenama,točan iznos na dan pisanja karte), lokalnu pristojbu u zračnoj luci Kathmandu (cca 25 $), napojnice lokalnim vodičima i vozačima (cca 5 $  dnevno).

Viza za Indiju se može dobiti:
- on-line putem
- u Indijskom veleposlanstvu u Zagrebu. Potrebni dokumenti: ispunjen i potpisani obrazac, putovnica (koja mora vrijediti minimalno 6 mjeseci od datuma putovanja i mora imati 2. prazne stranice), dvije novije fotografije za osobne dokumente veličine 5 cm x 5 cm. Cijena turističke vize je 370 kn.
- Viza za Nepal se dobiva u zračnoj luci u Kathmanduu - iznos od 25USD se plaća na licu mjesta. Potrebne su 2 fotografije u boji.

INDIJA:
klima: općenito je u ovom dijelu Indije klima tropsko-suptropska. U sjevernoj Indiji  zima  počinje u studenom a karakteriziraju ju blagi do topli dani i prohladne noći.
novčana jedinica: indijska rupija. 1 kn=cca 10 rupija.
Kreditne kartice su općeprihvaćene u hotelima i većim trgovinama.
Električni napon: 220V/50HZ potreban adapter

NEPAL - Kathmandu:
Klima: netipična za Himalaju. Zbog dolinskog položaja su temperature neobično visoke za himalajski prostor.Od listopada do svibnja je suha klima. U Ožujku prosječni dnevni maksimum 25 C, minimum 10 C
Električni napon: 220V/50 HZ-potreban adapter
Odjeća i obuća: udobna obuća, te lagana i ugodna odjeća od prirodnih vlakana; zbog mnogih klimatiziranih prostora te nižih noćnih temperatura u Nepalu, potrebno je nešto i toplije odjeće.
Vremenska razlika:  SEV: Indija +4,30, Nepal: +4,45.
Kupovanje: rukotvorine su lijepe i raznovrsne: sagovi, svilene tkanine žarkih boja, kašmir  šalovi i  marame, drago i poludrago kamenje, tradicionalni nakit od zlata i srebra, figurice od sandalovine, mramorni mozaici itd.
Telefoniranje: u Indiji sve mreže uglavnom rade,za roaming provjeriti prije puta kod kompanije čije usluge koristite. Naši GSM operateri u Nepalu nemaju roaming partnere!