bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija




 

facebook
Japan - 10 dana
Šifra aranžmana82105
Datum polaska 29.3.2018
Datum povratka7.4.2018
Boravak 10 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 18.990,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
82105Zagreb29.3.20187.4.201810 dana18990,00

Opis programa
Putovanje u Japan avionom - 10 dana

TOKYO - HAKONE - ATAMI - KYOTO - NARA - OSAKA

Vrijednost više: uključene ulaznice za hramove, vožnja bullet-trainom

Garantirani polazak!

1. dan: ZAGREB  - ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polijetanja zrakoplova za Istanbul. Nakon preuzimanja putne dokumentacije, prijava na let Turkish Airlinesa, TK1056 u 20.10h za Istanbul. Dolazak u Istanbul u 23.20h po lokalnom vremenu. Nastavak leta za Tokyo na liniji Turkish Airlinesa, TK52 u 01.40h. Obroci i odmor tokom noćnog leta.

2. dan: ISTANBUL - TOKYO
Dolazak u Tokyo predviđen je u 19.30h. Nakon slijetanja i obavljenih carinskih formalnosti, slijedi sastanak s predstavnikom lokalne agencije i organizirani transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3. dan: TOKYO
Nakon doručka odlazak na cjelodnevni razgled grada u pratnji vodiča. Obilazak Tokyo Metropolitan Government Buildings, gdje ćemo s poznatog vidikovca, smještenog na 45-tom katu Glavne zgrade  na 202 metra visine, vidjeti cijeli Tokyo kao na dlanu. Nastavak razgleda preko Shinjuku četvrti te obilazak Meji kompleksa, koji je posvećen božanskim dušama cara Meijija, prvog cara modernog Japana, i supruge carice Shoken. Hram je smješten u predivnoj šumi koja je nastala pošumljavanjem prije 90 godina, kada je zasađeno 100.000 stabala iz svih dijelova Japana i svijeta. Nakon pauze za ručak slijedi odlazak do Parlamenta i Akasaka palače, bivše prinčevske palače a danas državne rezidencije za strane uglednike. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: TOKYO
Nakon doručka nastavak razgleda grada. Danas odlazimo na krstarenje rijekom Sumidom sa jedinstvenim pogledom na ovaj velegrad. Slijedi obilazak Asakusa Kannon, hrama božice Kannon, smještenom u nekadašnjem ribarskom selu Asakusa. Jedan je od najslavnijih hramova Japana, i godišnje ga obiđe 30 milijuna posjetitelja. Šetnja  popularnom četvrti Asakusa i jednom od  najstarijih trgovačkih ulica grada – Nakamise dori, koja se smatra najboljom ulicom u Tokyu za kupovinu suvenira, a i odlično je mjesto za isprobati lokalnu hranu. Odlazak i do četvrti Ginza, čuvenoj po velikim robnim kućama, trgovinama i restoranima. Povratak do hotela. Noćenje.

5. dan: TOKYO - HAKONE - ATAMI
Nakon doručka, odjava iz hotela te vožnja autobusom do Hakonea. Dolazak u Hakone nakon čega slijedi  vožnja brodom po jezeru Ashi, nastalom nakon jedne od vulkanskih erupcija,  uz predivan pogled na planinu Fuji, koja je i simbol Japana. Pogled na cijelu regiju s visine imati ćemo prilike vidjeti nakon vožnje žičarom na Komagatake planinu. Slijedi obilazak zen-budističkog Choanji hrama. Nastavak vožnje do hotela u Atamiju. Prijava i smještaj u hotel. Navečer slijedi tradicionalna japanska večera (uključeno u cijenu). Noćenje.

6. dan: ATAMI - OSAKA - NARA
Doručak te odjava iz hotela. Odlazak superbrzim vlakom shinkansen (bullet train) do Osake. Po dolasku, odlazak u Naru autobusom, te obilazak Nara parka, čuvenog Todaii-ji hrama s velikim budom te KasugaTaisha hrama. Nakon razgleda, vožnja autobusom do hotela, prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

7. dan: OSAKA - KYOTO
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled grada Kyota. Tijekom razgleda vidjeti ćemo glavne znamenitosti ove bivše prijestolnice Japana: Kiyomiizu Dera – hram građen prije nego što je Kyoto postao glavni grada Japana, sjajni Kinkakuji hram, u značenju "Zlatni Paviljon"  - simbol je grada Kyota. Prošetati ćemo dijelom grada Shijo – Kawaramachi te Nishiki-dori tržnicom posebno zanimljivom zbog svoje egzotične ponude. Tijekom dana sudjelovati ćemo i u tradicionalnoj ceremoniji ispijanja čaja (uključeno u cijenu). Povratak u hotel u Osaki. Noćenje.

8. dan: OSAKA
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled grada Osake i njenih znamenitosti -  Umeda Sky Building Floating Garden, arhitektonsko čudo i  zaštitni znak Osake. Slobodno vrijeme za ručak. Nastavak poslijepodnevnog razgleda obilaskom Osaka Castle Museum, dvorca s važnom povijesnom ulogom, te  Dotonbori Četvrti, najživlje i omiljene gastronomske i zabavne četvrti stanovnika Osake. Kraće slobodno vrijeme za osobne programe. Povratak u hotel. Noćenje.

9. dan: OSAKA - TOKYO - ISTANBUL
Doručak. Slobodno prijepodne za vlastite aktivnosti. U poslijepodnevnim satima odjava iz hotela te odlazak brzim vlakom shinkansen do Tokya i dalje do zračne luke Narita. Po dolasku prijava na let za Istanbul na liniji Turkish Airlinesa, TK53 u 22.30h. Noćni let za Istanbul.

10. dan: ISTANBUL - ZAGREB
Dolazak u Istanbul u 05.15h po lokalnom vremenu te nastavak leta za Zagreb na liniji Turkish Airlinesa, TK1053 u 07.20h. Očekivani dolazak u Zagreb u 08.35 po lokalnom vremenu.

Cijena aranžmana po osobi u HRK

datum polaska
29.03.
Redovna cijena 18.990
Zrakoplovne pristojbe 3.300

Cijena uključuje:
- prijevoz zrakoplovom prema programu (ekonomska klasa);
- smještaj prema programu u hotelima 3*/4* (lokalna kategorizacija) u standardnim dvokrevetnim sobama na osnovi 7 noćenja s doručkom;
- prijevoz klimatiziranim autobusom prema programu;
- prijevoz brzim vlakom (bullet train) prema programu;
- razglede prema programu;
- ulaznice za objekte koji se posjećuju;
- obroke prema programu;
- pratitelja putovanja iz Zagreba;
- troškove organizacije putovanja i jamčevine.

Cijena ne uključuje:
- pristojbe u zračnim lukama - obavezna doplata od 3.300 kn po osobi (podložno promjeni do izdavanja karata);
- doplatu za jednokrevetnu sobu od 3.500 kn;
- dodatne obroke;
- usluge koje nisu navedene u pogramu;
- putno osiguranje (preporučamo);
- osobne troškove i napojnice;
- sve što nije navedeno pod "cijena uključuje"

Red letenja:

TK1056 TH        29MAR ZAGREB           ISTANBUL         20:10    23:20
TK  52   FR        30MAR  ISTANBUL        TOKYO             01:40    19:30
TK  53   FR        06APR  TOKYO             ISTANBUL         22:30    05:15+1
TK1053 SA        07APR  ISTANBUL         ZAGREB           07:20    08:35

*lokalna vremena

KORISNE INFORMACIJE:

Službeno ime: Japan
Geografski položaj: istočna Azija
Glavni grad: Tokyo
Površina: 377.835 km2
Broj stanovnika: 127.450.000 (2010.)
Službeni jezik: japanski
Vjerska pripadnost: šintoisti i budisti
Vremenska razlika: +7 h/+8 h u odnosu na Hrvatsku
Novčana jedinica: japanski jen – JPY (100 sena); 1 kn ≈ 17 JPY; 1 EUR ≈ 132 JPY; 1 USD ≈ 115 JPY
Električni napon: 100 V; 60Hz u zapadnom Japanu, 50HZ  u Tokyu i na istoku, potreban adapter.
Hrana:
Često se čuje izreka da Japanci hranu konzumiraju očima, a glavni razlog tome je činjenica da su japanska jela uvijek servirana na izuzetno kreativan i trodimenzionalan način, najčešće u porcijama dovoljnim tek za jedan zalogaj. Stoga nikog ne čudi podatak da se u japanskim restoranima ocjenjuju tri stvari - umijeće kuhanja, prezentacija hrane, te opće raspoloženje. Od namirnica, riža kratkog zrna nezamjenjiv je sastojak japanske prehrane, ali i ponosa. Naime, Japanci su želeći sačuvati svoju neovisnost, odbacili mogućnost uvoza jeftinije riže, tako da svu rižu sami uzgajaju. Zanimljiv podatak je da za razliku od zapadnjaka, Japanci rižu serviraju pred kraj obroka. Osim riže, tjestenina je također veoma popularan obrok među legendarno vrijednim stanovnicima 'zemlje izlazećeg sunca', koji je smatraju jednako primamljivom delicijom bez obzira je li poslužena hladna ili topla. Uz konzumaciju tjestenine povezano je i glasno srkanje - običaj koji u Japanu ne samo da je opće prihvaćen, već je najbolji dokaz uživanja u hrani. Među ostalim više ili manje poznatim japanskim specijalitetima, nalaze se sushi (sirova riba položena na rižu začinjenu octom), sashimi (sirova riba narezana na tanke listiće konzumirana uz hrenom aromatiziran sojin umak), tempura (pržena riba i povrće posluženi uz tentsuyu umak) podrijetlom iz Portugala, yakitori (vrsta pilećih ražnjića umakanih u slatkasti sojin umak), shabu shabu, jelo popularno na zabavama diljem svijeta koje svoje otkriće navodno duguje mongolskom vladaru Đingis Kanu, te okonomiyaki (vrsta palačinke punjena mesom, ribom ili povrćem). Osim gore navedenih, vrijedi spomenuti i bento - kompletan ručak pakiran u dekoriranim kutijama s odjeljcima za različite vrste hrane (riža, meso, juha od fermentiranog zrna soje, povrće i komad voća).
Piće: piće čija je popularnost već davno prešla granice Japana, bez dileme su sake - zagrijana rižina rakija poslužena u keramičkim flašicama tokkuri iz kojih se ulijeva u malene šalice sakzuki i pije naiskap, te zeleni čaj ili o-cha - topli napitak poznat po svom ljekovitom djelovanju. Naime, zeleni čaj bogat je izvor flavonoida, snažnih antioksidansa koji neutraliziraju slobodne radikale i na taj način štite naš organizam od mnogih bolesti.
Odjeća: ponijeti jaknu, vestu ili džemper.
Kupovina: Japan je raj za kupovinu! U brojim trgovinama prodaje se sve, od tradicionalnih suvenira do najnovije elektronike i najnovijih modnih marki. Zastupljeni su kako domaći, tako i strani brandovi. U velikim gradovima poput Tokya i Osake nalazi se nekoliko trgovačkih četvrti, svaki jedinstvenog karakter,  najčešće locirani oko glavnih željezničkih postaja.
Klima: varira od regije do regije. Većina zemlje ima četiri različita godišnja doba. Proljetni mjeseci su ožujak, travanj i svibanj. Temperature su ugodne i nema puno kiše. Prosječna dnevna temperatura u ožujku je 13°C, a u svibnju 23°C.
Pozivni broj zemlje: +81
Mobilni telefon: preporučamo provjeru s mobilnim operaterom u Hrvatskoj
Cijepljenje: nije potrebno
Viza: nije potrebna za državljane Republike Hrvatske
Napomene:
Prilikom rezervacije programa potrebno je dostaviti agenciji kopiju putovnice.