bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Brazil - 11 dana
Šifra aranžmana392013
Datum polaska 15.6.2018
Datum povratka25.6.2018
Boravak 11 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 21.370,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
392013Zagreb15.6.201825.6.201811 dana21370,00

Opis programa

Putovanje u Brazil avionom - 11 dana

1.dan: ZAGREB-FRANKFURT-NOĆNI LET
Polijetanje iz Zagreba za Frankfurt u 14:25 h s dolaskom u 16:00 h. Nastavak putovanja letom za Rio de Janeiro u 22:15 h. Obroci tijekom leta.

2.dan: RIO DE JANEIRO
Slijetanje u Rio de Janeiro u 05:05 h. Nakon carinskih i graničnih formalnosti transfer do grada: poludnevni razgled grada pod nazivom "Tajne starog Rija". Vodič će putnike uvesti u priče i legende stvarane tijekom povijesti ovog grada. Posjet gradskim znamenitostima kao što su: samostan Sao Bento, crkva Candelaria, Praca XV, travessa do Mercado, imperijalna palača (Paco Imperial), kulturni centar smješten u prelijepo obnovljenom Banco do Brasil, casa Franca-Brasil, ulice Ovidour i Goncalves Dias s tradicionalnim Colombo coffee shopom. Šetnja se nastavlja ulicom Uruguaiana, trgom Carioca do metropolitanske katedrale gdje ćete se ukrcati u autobus do hotela. Tijekom razgleda pauza za ručak (ručak nije uključen). Nakon kraćeg odmora u hotelskim sobama, večera u hotelu, noćenje.

3.dan RIO DE JANEIRO
Nakon doručka polazak na najpoznatije vedute grada odakle se s visine može razgledati grad i njegova okolica. Panoramska vožnja autobusom  uzduž lagune Rodrigo de Freitas kojom stižemo u podnožje brda Corcovado. Ukrcaj na udoban vlak koji vozi do vrha brda na kojem se nalazi jedno od "čuda Rija" kip Krista Otkupitelja. Po izlasku iz vlaka putnici mogu koristiti panoramska dizala do podnožja kipa. Panoramski pogled s tog mjesta odgovara na pitanje zašto Rio nazivaju "čarobnim gradom". Povratak vlakom u podnožje brda. Slobodno vrijeme za ručak (nije uključen u cijenu). Do druge gradske znamenitosti, brda "Glava šećera" stiže se ostakljenim žičarama. Prva žičara vozi do 215 metara nadmorske visine odakle se pruža pogled na zaljev i okolne otoke. Nastavak vožnje drugom žičarom koja putnike dovodi do vrha Glave šećera. S visine od 400 metara pruža se pogled na sve strane grada uključujući plaže Copacabana i Botafogo, brdo Corcovado i sam centar grada. U kasno popodnevnim satima povratak u hotel. Slobodno vrijeme za šetnje, kupovinu...

4.dan: RIO DE JANEIRO - MANAUS
Rani doručak i transfer u zračnu luku. Polijetanje za Manaus u 07:14 h s dolaskom u 10:22 h (Manaus je 2 vremenske zone iza Rija, tako da let traje oko 5 sati). Po slijetanju u Manaus transfer do središta grada i poludnevni razgled: posjet gradskoj tržnici sagrađenoj početkom 20.stoljeća. Pod impresivnim svodom prodaju se lokalni proizvodi: riba, voće, povrće, začini i ljekovite trave. Šetnja uz guvernerovu palaču i obližnje sojenice tipične za ovaj grad. Nećemo zaobići ni plutajuće dokove sa svojim ribarskim i drugim brodovima na rijeci Rio Negro. Konačno, posjet gradskoj operi "Amazon Opera House" simbolom zlatnog vremena doba kaučuka. Zgrada je sagrađena 1896.godine i danas čuva sjaj svoje epohe. Ručak u lokalnom restoranu. Transfer do Amazon Ecopark Jungle Lodge. Smještaj u lodge i početak aktivnosti u divljini. Predlažemo polazak motoriziranim kanuom u posjet jednoj urođeničkoj kolibi. Putnici se mogu okušati i u ribolovu. Povratak u lodge na večeru i ponovni odlazak kanuom s mogućnošću noćnog promatranja malih aligatora i drugih životinja.

5.dan: AMAZONA
Poslije doručka polazak na šetnju prašumom. Lokalni vodič će vas upoznati s florom i faunom, kako i gdje pronaći jestivo voće i putku vodu, prva pomoć u divljini, kako pronaći put iz prašume i mnogo drugih vještina. Povratak u lodge na ručak. Poslije ručka grupa će posjetiti "šumu majmuna". Povratak u lodge, odmor, večera i noćenje.

6.dan: AMAZONA
Po doručku polazak na cjelodnevni izlet "susret voda", spektakularan susret Rio Negro s rijekom Solimoes. Dvije rijeke se susreću i zajedno nastavljaju kao jedna rijeka ali u dvije boje. Ovaj fenomen uzrokuju razlike u temperaturi, gustoći i brzini ovih rijeka. Ovisno o razini vode moguć je posjet selu domorodaca. Ručak u obližnjem restoranu. Povratak u Lodge, večera, noćenje

7.dan: MANAUS - SALVADOR
Doručak i slobodno prijepodne do transfera u zračnu luku. Polijetanje za Salvador u 13:07 h (s jednim presjedanjem). Dolazak u Salvador u 20:53 h (lokalno vrijeme u odnosu na Manaus: + 2 h). Transfer do hotela, noćenje.

8.dan: SALVADOR
Doručak u hotelu. Razgled "gornjeg grada" započinje u zaljevu i nastavlja se ulicama s drvoredima prema Pelourinho-u, dijelu grada pod zaštitom UNESCOA-a zbog svoje odlično sačuvane kolonijalne arhitekture. Ostavljamo autobus na trgu gradske vijećnice i nastavljamo pješice kako bismo mogli razgledati svaku palaču. Usputno zaustavljanje u crkvi Sao Francisco znamenitoj po baroknim detaljima s pozlatama. Nastavak šetnje do Largo do Pelourinho, središta ove četvrti. Slobodno vrijeme za ručak (nije uključen u cijenu). U poslijepodnevnim satima posjećujemo "Donji grad" na poluotoku Itapagipe gdje su prvobitno građeni ljetnjikovci bogatig građana. Za razliku od bučnog Gornjeg grada, donji grad je i danas oaza mira: ribiči u kanuima, sakupljači školjaka u vrijeme oseke,škune na sidru, svi pod zaštitom crkve Bonfim, jedne od najznačajnijih crkava hodočašća u Brazilu. Nastavljamo na Monserrat s prekrasnim pogledom na grad, završavamo u Mercado Modelo, tržnici lokalnih proizvoda i suvenira. Povratak u hotel. Navečer polazak autobusom do Miguel Santana Theatre gdje ćemo prisustvovati predstavi: plesovi afričkih korijena, ribarska pjesma posvećena boginji mora Yemanja, akrobatski ples štapovima i sabljama nastao na poljima šećerne trske, capoeira-ples angolskih korijena, samba de roda, verzija poznatog nacionalnog plesa sambe. Poslije predstave slijedi večera u obližnjem restoranu. Povratak u hotel, noćenje.

9.dan: SALVADOR - BRAZILIJA
Doručak u hotelu, slijedi transfer u zračnu luku. Polijetanje za Braziliju u 10:57 h s dolaskom u 12:55 h. Po slijetanju transfer do središta grada. Posjet muzeju centralne banke, sjedištu federalnih rezervi, trg Itamaraty na kojem se nalazi ministarstvo vanjskih poslova, razgled zgrade nacionalnog kongresa i sveučilišta Brasilia. Ručak tijekom razgleda. Transfer u hotel, slobodno vrijeme, noćenje.

10.dan: BRAZILIJA
Doručak. Slijedi razgled zanimljivih mjesta koja je osmislio slavni arhitekt Oscar Niemeyer u suradnji s urbanistom Luciom Costa. Grad je zamišljen i sagrađen kao prototip suvremene arhitekture 1960-tih godina prošlog stoljeća. Zamisao i izvedba bila je tako smjela da je grad zaslužio naziv svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Započinjemo s TV tornjem Belvedere(ako vrijeme dopusti) s kojeg se možete čuditi kako se beskrajna crvenkasta savana pretvorila u dvomililijunski grad. Slijedi panoramski razgled memorijala JK-brazilskog predsjednika Juscelina Kubitscheka koji je dao sagraditi Braziliju, novog nogometnog stadiona sagrađenog za prošlo svjetsko prvenstvo, gradska vijećnica (Buriti Palace) i Convention Centar. U blizini se nalazi i Nacionalno kazalište sagrađeno u obliku piramide,nova nacionalna biblioteka i muzej, katedrala sagrađena u obliku krune, redovi zgrada raznih ministarstava koji vode do impresivne zgrade Nacionalnog kongresa. Iza nje se nalazi trg Tri snage: na ovom velikom trgu nalazi se ured brazilskog predsjednika (Planalto Palace) nasuprot Vrhovog suda. Na kraju se zaustavljamo kod palače Alvorada, rezidencije predsjednika koja se smatra najljepšom zgradom u gradu. Grad je sagrađen u obliku aviona:njegova "krila" čine stambene četvrti sa velikim zelenim površinama tek ponegdje prekinutim trgovačkim sadržajima. Slobodno vrijeme za ručak (nije uključen u cijenu). Na kraju, zaustavljamo se kod crkve Naša Gospa od Fatime i velikog svetišta Dom Bosco. Transfer u zračnu luku. Polijetanje za Rio de Janeiro u 18:50 h s dolaskom u 20:50 h. Nastavak putovanja letom za Frankfurt u 22:10 h.

11.dan: FRANKFURT - ZAGREB
Slijetanje u Frankfurt  u 14.30 h. Slobodno vrijeme u Frankfurtu i nastavak puta letom za Zagreb u 21:00 h s dolaskom u 22:20 h.

Cijena aranžmana po osobi u HRK: 21.370 kn

Obavezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 4.380 kn

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.720 kn
     
Cijena uključuje: međunarodne i lokalne letove, hotelski smještaj 4* (lokalna kategorizacija) i Jungle Lodge (bez kategorizacije), obroke prema programu: noćenja s doručkom, polupansione i pune pansione; transfere klimatiziranim turističkim autobusima, plovidbe brodom i moto-kanuima, ulaznice prema programu, lokalne vodiče na engleskom i hrvatskog vodiča pratioca tijekom cijelog puta.

Cijena ne uključuje: aerodromske i druge pristojbe: 4.380 kn (podložne promjenama), turističke takse: cca 5 US$ dnevno - plaćaju se na recepciji hotela; napojnice: 45 US$, policu putnog osiguranja (dodatne informacije u agenciji)

DOBRO JE ZNATI:
VREMENSKA RAZLIKA: Brazil -5 sati  (Zagreb 12,00 / Rio de Janeiro 7,00)
NOVAC: Brazil Reais (brazilski real); 1 USD = oko 1,8 BRL; 1 EUR = oko 2,3 BRL
JEZIK: službeni jezik portugalski, a koristi se i engleski
HRANA: klasična kuhinja uz obilje specijaliteta, odličan odrezak i jela sa roštilja, razno voće i povrće, riba, plodovi mora
VODA:  koristiti isključivo vodu u bocama
STRUJA:  110 / 220V - potreban adapter
TELEFONIRANJE: sva tri operatera imaju ugovore s operaterima u obje zemlje. U Brazilu postoji mogućnost telefoniranja putem iDEN mreže i GSM mreže. Za detaljne informacije molimo kontaktirajte vašeg mobilnog operatera.
GARDEROBA: ljetno-proljetna, lagana i udobna, slojevita; udobna, sportska odjeća za hodanje u Iguassu; kupaći kostim; 
VIZE: nije potrebna, potrebna važeća putovnica
CIJEPLJENJE: nije potrebno