bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Libanon - 5 dana
Šifra aranžmana041852
Datum polaska 23.5.2018
Datum povratka27.5.2018
Boravak 5 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 3.290,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
041852Zagreb23.5.201827.5.20185 dana3290,00

Opis programa

Putovanje u Libanon avionom - 5 dana

1. dan: ZAGREB - ISTANBUL BEIRUT
Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci dva sata prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova na liniji TK1056 (Turkish Airlines) za Istanbul u 20.15 sati.

2. dan: ISTANBUL - BEIRUT
Dolazak u Istanbul u 00.30 sati po lokalnom vremenu. Nastavak leta na liniji TK828 (Turkish Airlines) na liniji za  Beirut u 2.15 sati sa dolaskom u 3.10 sati. Nakon obavljanja carinskih formalnosti, doček od strane lokalnog agenta te transfer do hotela. Smještaj u hotel. Nakon doručka slijedi razgled libanonske prijestolnice, koju još nazivaju i Parizom Bliskog istoka. Obilazak do Nacionalnog muzeja te starog i novog dijela grada. Potom, vožnja do tipičnog libanonskog sela Deir El Kamar gdje slijedi razgled džamije Kayssarieh, crkve Notre Dame, džamije Fakhreddine i muzeja Marie Baz, sa voštanim figurama važnih osoba iz povijesti Libanona. Odlazak do obližnjeg kompleksa palače Beitaddine sa vrtovima i mozaicima. Palaču je dao sagraditi Emir Bechir Chehab II, početkom 19. stoljeća. Ova prekrasna palača je pravi primjer libanonske arhitekture toga vremena. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: BEIRUT JEITA HARISSA BYBLOS - BEIRUT
Nakon doručka, vožnja do prekrasne pećine Jeita, jednog od najvećih svjetskih čuda prirode. Pećina se proteže u dužini od gotovo 9 km i jedna je od najljepših na svijetu. Potom, odlazak do Harisse, jednog od najpoznatijih hodočasničkih mjesta u Libanonu. Uspon žičarom do velikog kipa Bogorodice. Odavde se pruža prekrasan pogled na Beirut i zaljev Jounieh. Nastavak do Byblosa, prekrasnog feničanskog lučkog grada pod zaštitom UNESCO a. Byblos se smatra najduže nastanjenim gradom na svijetu. Razgled dvorca i katedrale iz doba križarskih ratova. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: BEIRUT BAALBEK ANJAR KSARA BEIRUT
Nakon doručka, vožnja do plodne doline Bekaa, gdje se, na visini od 1.150 m, smjestio Baalbek, najpoznatiji antički lokalitet Libanona. Zbog nekih od najvećih i najočuvanijih rimskih hramova, Baalbek se smatra jednim od najvećih arhitektonskih čuda starog svijeta. Razgled hramova posvećenih Jupiteru, Bacchusu i Veneri. Potom, odlazak do vinarije Ksara: razgled vinskog podruma i degustacija čuvenog libanonskog vina. Slijedi vožnja do Zahleha, trećega po veličini grada u Libanonu. Nakon kraćeg panoramskog razgleda ručak u lokalnom restoranu. Potom, odlazak do grada Anjara, sagrađenog u 8. stoljeću, tijekom vladavine dinastije Umayyad. Razgled ostataka nekadašnjih zidina, palača, i rezidencija. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: BEIRUT - ISTANBUL - ZAGREB
Rani doručak ili doručak za van. Odjava iz hotela te organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Istanbul na liniji TK827 (Turkish Airlines) u 06.55 sati. Dolazak u Istanbul u 10 sati. Nastavak putovanja za Zagreb na liniji TK1055 u 19.10 sati. Predlažemo odlazak do grada na ručak i šetnju po Istanbulu (potrebna je turska viza). Polijetanje zrakoplova za Zagreb na linijiTK1055 (Turkish Airlines) u 19.10 sati. Dolazak u Zagreb u 19.20. sati.

Cijena po osobi u HRK:

datum polaska
23.05.
First Minute cijena 3.290
Redovna cijena 3.490
Zrakoplovne pristojbe 1.990

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena uključuje: prijevoz zrakoplovom na ekonomskoj klasi prema letovima iz programa,  4 noćenja s doručkom u hotelu 4* u Beirutu, pratitelja na hrvatskom jeziku, sve transfere, razglede i izlete prema programu, organizaciju putovanja i jamčevinu.

Cijena ne uključuje: obaveznu doplatu za zrakoplovne pristojbe 1.990 kn, ulaznice za lokalitete koji se posjećuju cca 50 USD - predlažemo uplatu u protuvrijednosti u kunama prilikom rezervacije putovanja, doplatu za jednokrevetnu sobu, dodatne obroke i osobne troškove, hrvatski državljani trebaju vizu za Libanon, cca 20 USD, plaćanje na licu mjesta

Obavezne doplate: zrakoplovne pristojbe 1.990 kn, napojnice za lokalne vozače i vodče 20 USD po osobi, vizu za Libanon cca 20 USD, viza za Tursku ukoliko se izlazi u Istanbulu 25 USD

Ostale doplate: preporučamo doplatu za ulaznice cca 50 usd - u protuvrijednosti u kunama ovisno o tečaju i točnom iznosu ulaznica jer su cijene podložne promjenama.