bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Japan - 12 dana
Šifra aranžmana081820
Datum polaska 9.5.2018
Datum povratka20.5.2018
Boravak 12 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 10.980,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
081820Zagreb9.5.201820.5.201812 dana10980,00

Opis programa

Putovanje u Japan avionom - 12 dana

1.dan (09.05.) Zagreb - Istanbul
Sastanak sudionika putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman u Zagrebu 120 minuta prije polijetanja zrakoplova. Polijetanje zrakoplova Turkish Airlines u 20:10 h za Istanbul. Po dolasku u Istanbul, nastavak leta Turkish Airlines-om s polaskom u 01:40 h za Tokyo.

2. dan (10.05.) Istanbul - Tokyo
Dolazak u Tokyo predviđen je u 19:30 h po lokalnom vremenu. Nakon obavljenih carinskih formalnosti, doček mjesnog agenta, te slijedi transfer do hotela. Prijava i smještaj u hotel. Noćenje.

3.dan (11.05.) Tokyo
Nakon doručka, predlažemo dnevni razgled grada. Razgled ćemo započeti posjetom parka  u sklopu kraljevske palače. Zatim slijedi hram Meiji Jungu koji je posvećen caru Meijiu i carici Shoken, te Harajuku - mjesto poznato kao omiljeno okupljalište mladih, Omotesando - shopping ulicu s trgovinama svjetskih brandova, koja je poznata i po čuvenim Harajuku djevojkama i njihovom modnom izričaju. Slobodno poslijepodne i večer. Noćenje.

4.dan (12.05.) Tokyo
Nakon doručka, preporučamo nastavak razgleda Tokija. Razgled započinje posjetom  jednom od najljepših parkova u Tokiju, zatim Hamarikyu vrtu iz Edo razdoblja. Turu nastavljamo plovidbom rijekom Sumida i razgledom hrama Asakusa Kannon. Posjet četvrti Akihabar, poznata još kao "najveći dućan elektronike na svijetu", Nakamise arkadi gdje možete kupiti tipične japanske suvenire te gradskoj četvrti Ginza u kojoj se nalaze robne kuće i restorani. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan (13.05.) Tokyo - Nikko - Tokyo
Nakon doručka predlažemo odlazak autobusom na cjelodnevni izlet u nacionalni park NIKKO koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Nakon obilaska Toshogu svetišta, slijedi vožnja cestom serpentina naziva "Irohazaka Driveway" do podnožja planine Nantai. Tamo se nalazi slikovito jezero Chuzenji i vodopad Kegon koji slovi kao jedan od najljepših vodopada na svijetu. Povratak u hotel. Noćenje.

6. dan (14.05.) Tokyo - Fuji - Tokyo
Nakon doručka, predlažemo odlazak na izlet na planinu Fuji (3.776 m). Dolazak 2.305 m/nv. Nadamo se lijepom vremenu jer tada možete doživjeti prekrasan pogled na japansku prirodu i okoliš. Nastavljamo vožnje u pravcu Hakonea. Slijedi plovidba jezerom Ashi koje je nastalo prije 3 tisuće godina uslijed vulkanske erupcije te uspon žičarom na planinu Komagatake. Povratak u hotel. Noćenje.

7. dan (15.05.) Tokyo - Kyoto
Nakon doručka odjava iz hotela i polazak prema Kyoto-u. Po dolasku u Kyoto prijava i smještaj u hotel. Predlažemo popodnevni razgled grada koji uključuje zen-hram Kinkakuji koji je pod zaštitom UNESCO-a, dvorac Nijo iz 17.stoljeća, svetište Kiyomizu, koji spada u svjetsku spomeničku baštinu a bio je jedan od kandidata za novih 7 svjetskih čuda. Noćenje.

8.dan (16.05.) Kyoto - Hiroshima
Doručak u hotelu nakon kojeg predlažemo cjelodnevni izlet u Hiroshimu. Odlazak brzim vlakom do Hiroshime koja je bila prva žrtva atomske bombe.Kako bi se pobliže upoznali sa strahotama koje su doživjeli njeni stanovnici razgledat ćemo Memorijalni park mira te Memorijalni muzej mira. Slijedi vožnja trajektom do otočića Miyajima te obilazak svetišta Itsukushima. Povratak brzim vlakom u Kyoto. Noćenje.

9.dan (17.05.) Kyoto - Nara
Nakon doručka predlažemo izlet u Naru. Počinjemo razgled sa hramom Fushimi Inari Tiasha nakon kojeg slijedi muzej Gekkeikan Okura Sake posvećen sakeu-najpoznatijoj japanskoj žestici od riže. Nastavak vožnje autobusom do Nara-e gdje ćemo posjetiti budistički hramu Todaiji u kojem se nalazi najveća brončana skulptura Bude na svijetu. Okoliš hrama nastanjuju tisuće druželjubivih srni koje nazivaju „svetim životinjama“. Povratak u hotel. Noćenje.

10.dan (18.05.) Kyoto - Osaka
Nakon doručka predlažemo izlet u Osaku. Razgled grada započinjemo šetnjom poznatom tržnicom Kuromon. Nakon posjeta dvorcu Osaka koji je dao sagraditi vladar Toyotomi u 16.stoljeću. Posjetit ćemo i  četvrt Dotonbori u kojoj se nalazi mnoštvo tipičnih japanskih restorana. Popet ćemo se na  "Umeda Sky Building" zvanu još i "Floating Gardens". S vrha zgrade možete uživati u impresivnom pogledu na grad Osaku i obližnje gradova Kobe i Kyoto. Povratak u hotel. Noćenje.

11.dan (19.05.) Kyoto - Tokyo - Istanbul
Nakon doručka slijedi odjava iz hotela te transfer do željezničke postaje. Putovanje vlakom do Tokyo-a. Po dolasku u Tokyo, transfer do zračne luke te slijedi prijava za let Turkish Airlines-om za Istanbul s polaskom u 22:50 h. Noćni let.

12. dan (20.05.) Istanbul - Zagreb
Očekivano slijetanje u Istanbul u 05:15 h. Nastavak putovanja prema Zagrebu s polaskom u 07:20 h. Dolazak u Zagreb u 08:35 h.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi iznosi: 10.980 kn

U cijenu je uključeno:
- avionska karta Zagreb - Tokyo - Zagreb
- transferi Tokyo - Kyoto - Tokyo
- transfer zračna luka - hotel - zračna luka
- smještaj u dvokrevetnim sobama u hotelima sa 3* sa doručkom
- pratitelja putovanja iz Zagreba
- organizacija putovanja

U cijenu nije uključeno:
- doplata za avionske pristojbe 3.970 kn (obavezna doplata kod prijave)
- doplatu za jednokrevetnu sobu 3.570 kn
- izleti i ulaznice za fakultativne razglede
- obroci koji nisu navedeni u programu
- putno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja

Raspored letova:

09 MAY  ZAG 20:10 - IST 23:20
10 MAY  IST 01:40 - NRT 19:30
19 MAY  NRT 22:30 - IST 05:15
20 MAY  IST 07:20 - ZAG 08:35

Minimalni broj putnika: 10