bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija


 
facebook
Egipat 2017 - Last minute
Sunca i mora nauživat ćete se uz Crveno more, gdje leži Hurgada - jedno od najpoznatijih ljetovališta u Egiptu. Hitri razvitak tog turističkog područja svakog je dana sve popularniji za uživanja u suncu, moru i čudesnim, beskonačno dugim, mekanim pješčanim plažama. Vjetar, koji tu stalno puše, blaži vrućinu blještavog diska, koji svakodnevno raskošno svima dijeli svoje zrake.

Sunce, more i pijesak, udobni hoteli sa zanimljivom gradnjom, vodeni sportovi, kupovina te zabava. To je Sharm El Sheikh, najomiljenije odmaralište u Egiptu i nedvojbeno jedno od najboljih ronilačkih središta u svjetskim razmjerima. Moderna hotelska naselja praktički su gradići za sebe, a rastreseni po cijelom zaljevu nalaze se ronilački centri i škole. U većini su gosti koji neizmjerno uživaju na zlatnim pješčanim plažama, u jarko-tirkiznom moru te u brojnim izletima. 
Egipatska surferska meka u kojoj možete roniti među koraljnim grebenima i šarenim tropskim ribicama. Smješten na obali Akabskog zaljeva, okružen Sinajskom gorom, Dahab je stotinjak kilometara udaljen od poznatog turističkog odredišta Sharm el Sheikha. Zahvaljujući smještaju na obali prepunoj koraljnih grebena i 300 vjetrovitih dana godišnje jedno je od najpoznatijih središta ronilačkog i jedriličarskog sporta na Sinaju. Sastoji se od ribarskog sela El Masbat u sredini, beduinskog sela Assalah na sjeveru i turističkohotelskog kompleksa na jugu, gdje uistinu možete zaboraviti na stres i priuštiti si opuštajući odmor.
Marsa Alam je grad u jugoistočnom Egiptu, koji se nalazi na zapadnoj obali Crvenog mora. Među najpoznatijim plažama oko Marsa Alam je plaža Abu Dabab. U Abu Dabab, kornjače su čest prizor.
Za turiste koji žele vidjeti nešto manje tipičan, tu je morski, biljni i životinjski svijet. Marsa Alam također ima neke unutarnje atrakcije, poput Emerald mina i Hram Setija I. na Khanais.