bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
SP u Rusiji, Hrvatska - Nigerija - 1 dan
Šifra aranžmana044596
Datum polaska 16.6.2018
Datum povratka16.6.2018
Boravak 1 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
UslugaSamo prijevoz
Cijenaod 4.890,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
044596Zagreb16.6.201816.6.20181 dana4890,00

Opis programa

SP u Rusiji, Hrvatska - Nigerija - 1 dan

Posebnim charter zrakoplovom iz Zagreba!

1. dan, subota 16.6.2018: ZAGREB - KALINJINGRAD - ZAGREB

Sastanak sudionika putovanja u ranim jutarnjim satima u zagrebačkoj zračnoj luci Pleso. Polijetanje posebnog charter zrakoplova iz Zagreba za Kalinjingrad u 08.00 sati na liniji TDR322 (Trade Air). Po slijetanju u zračnu luku predviđenom oko 10.00 sati te nakon obavljenih graničnih i viznih formalnosti, slijedi transfer lokalnim turističkim autobusom do središta grada. Slobodno vrijeme u gradu. Oko 18.00 sati odlazak prema Stadionu Kalinjingrad gdje se odigrava utakmica skupine D između Hrvatske i Nigerije s početkom u 21.00 sat. Po završetku utakmice organizirani transfer autobusom do zračne luke Kalinjingrad. Slijedi prijava na let posebnim charter zrakoplovom za Zagreb te polijetanje zrakoplova oko 02.00 sata na liniji TDR323 (Trade Air). Dolazak u Zagreb predviđen je oko 04.00 sata.

Charter let:
16.06.2018. ZAGREB - KALINJINGRAD 08:00 - 10:00
17.06.2018. KALINJINGRAD - ZAGREB 02:00 - 04:00

Cijena po osobi: 4.890 kn + zrakoplovne pristojbe 690 kn

Cijena uključuje:
- Prijevoz charter zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Kalinjingrad - Zagreb
- Organizirane transfere autobusom od zračne luke do središta grada i stadiona
- Pratitelja putovanja
- Jamčevinu i troškove organizacije

Cijena po osobi ne uključuje:
- Pristojbe zračnih luka (690 kn - obavezna doplata prilikom rezervacije)
- Ulaznicu za nogometnu utakmicu Hrvatska - Nigerija
- Troškove osobne prirode
- Putno osiguranje (preporučujemo)

VAŽNE NAPOMENE - NAVIJAČKA PUTOVNICA:

FAN ID
Ukoliko imate ulaznicu za bilo koji utakmicu SP 2018, onda imate pravo ući u Rusku Federaciju bez vize, ali isključivo uz Fan ID, takozvanu putovnicu navijača.
Fan ID (putovnica navijača) je dokument koji moraju imati svi navijači, koji planiraju posjetiti utakmicu/e Svjetskog prvenstva 2018, kako bi ušli na stadion. Fan ID je dokument poput akreditacije s Vašom slikom i osobnim podacima. Fan ID je obavezan za sve navijače utakmica Svjetskog prvenstva 2018, uključujući i djecu. Samo vlasnici ulaznica mogu dobiti Fan ID, dakle nemoguće je aplicirati za Fan ID prije nego li kupite ulaznicu za utakmice svjetskog prvenstva u Rusiji.

Kako bi dobili Fan ID trebate se registrirati na https://www.fan-id.ru/registration.html?locale=EN i popuniti obrazac za prijavu. Vaš zahtjev za ishođenjem će biti razmotren u roku 72 sata nakon kojeg ćete dobiti obavijest o statusu Fan ID-a.
Fan ID se izdaje jednom za sve utakmice Svjetskog prvenstva 2018 bez obzira koliko utakmica ćete posjetiti.
Kompas Zagreb može također ishoditi Fan ID, a za isto potrebno je dostaviti: kopiju putovnice, sliku 3,5×4,5 u jpg formatu, broj ulaznice, broj mobitela i e-mail, i adresa na koju želite da Vam se poštom pošalje putovnica navijača. Cijena usluge na upit.

Fan ID je potreban svim navijačima za ulazak na stadion. Uz Fan ID i valjanu putovnicu strani državljani koji dolaze u Rusku Federaciju kao navijači, imaju pravo na višekratni ulaz u Rusiju bez vize, ali ne ranije od 10 dana prije datuma održavanja 1. utakmice Svjetskog prvenstva, i ne kasnije od 10 dana nakon održane zadnje utakmice Svjetskog prvenstva 2018.
Tijekom registracije za Fan ID možete izabrati način preuzimanja putovnice navijača: „poštom” gdje navedete adresu dostave. Sms porukom ili e-mailom ćete dobiti obavijest da je Fan ID poslan, s kodom za praćenje pošiljke. Pošiljku možete pratiti na internetskim stranicama Ruske pošte: http://www.pochta.ru/tracking. Rok isporuke Fan ID-a u inozemstvo iznosi do 30 dana.

VIZA ZA RUSIJU:
Za hrvatske državljane za dobivanje vize za Rusku Federaciju potrebno je:
- Popuniti online upitnik s fotografijom i osobnim potpisom. Važno je da fotografija mora biti veličine 3,5 x4,5 cm, a 80% fotografije mora biti lice čovjeka na svijetloplavoj pozadini.
- Putovnica mora vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju i potrebne su najmanje dvije prazne stranice.
- Policu putnog zdravstvenog osiguranja premije 30.000 eur na ime putnika, bez obzira na duljinu boravka.
- Original voucher nadležne turističke agencije
- Original potvrde ruske turističke agencije o prihvatu stranog turista

Rok izdavanja vize je sedam radnih dana (+/- 3 dana). Ukoliko je izrada vize po hitnom postupku (3 radna dana), cijena konzularne pristojbe po osobi: 739 kn.

KORISNE INFORMACIJE - RUSIJA:
Službeno ime: Ruska Federacija
Geografski položaj: Površinom najveća zemlja svijeta prostire se na dva kontinenta i dijeli se na zapadni europski dio te istočni azijski dio, a dijeli ih gorje Ural.
Površina: 17.075.200 km2
Broj stanovnika: oko 150.000.000
Glavni grad: Moskva
Jezik: ruski
Religija: ateisti 60%, najveći dio vjernika pripada pravoslavnoj vjeroispovjesti
Vremenska razlika: +2 sata (Moskva i St. Petersburg) / Kalinjingrad +1 sat zimi/ ljeti ista vremenska zona kao i Hrvatska
Novčana jedinica: ruska rublja (RUB), 100 RUB = oko 11 kn
Kupovina: radno vrijeme trgovina je od ponedjeljka do petka od 09:00 do 19:00 sati. Najpopularniji proizvodi
su svakako Matryoshka – babuška, drvena lutka na otvaranje u kojoj se nalaze manje, iste takve lutkice u živahnim bojama; vodka – najpoznatije rusko alkoholno piće; balalajke; kavijar (kupujte samo u provjerenim trgovinama i svakako sačuvajte račun).
Odjeća i obuća: slojevita odjeća, ovisno o dobu godine kada se putuje. U proljeće i jesen su mogući pljuskovi te je dobro imati vjetrovku ili kabanicu. Što se tiče obuće, predlažemo udobne, lagane cipele ravnih potpetica ili tenisice.
Hrana i piće: vinegret – male loptice mljevenog mesa umotane u tjesto; beef stroganov – goveđi gulaš. Kotleta po kievsky – piletina na kijevski, komadi piletine s putrom. Deserti: bliny – palačinke punjene raznim slatkim nadjevima; oladi – slične palačinkama samo tanje; pirozhky – tijesto s jabukama s tradicionalnim domaćim medom. Tvorog – svježi sir s medom ili pekmezom. Od pića preporučamo: kvas – najpopularnije slatko piće na bazi kruha; medovuha – slatko alkoholno piće na bazi meda; prostokvasha – napitak od ukiseljenog mlijeka; samogon – domaća vodka oštrog mirisa; vodka – najpoznatije rusko alkoholno piće.
Napon struje: 220V (nije potreban adapter)
Cijepljenje: nije potrebno
Mobilne mreže: T-Mobile, VIPnet i Tele2 partneri
Pozivni broj zemlje: +7
Korisna web stranica: http://www.visitrussia.org.uk
Klima: zbog velike površine klimatske promjene se razlikuju u pojedinim dijelovima Rusije. U europskom dijelu prevladava vlažna kontinentalna klima, sjeverni dijelovi i Sibir imaju subarktičku klimu, a područje uz Arktik polarnu. Mali pojas uz Crno more ima vlažnu suptropsku klimu, a predjeli uz Volgu i Kaspijsko jezero poluaridnu klimu. U većem dijelu zemlje snijeg je najčešća oborina u zimskim mjesecima.