bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Grčka 2017 - First minute
Rodos je najveći i najistaknutiji otok Dodekaneskog arhipelaga. Otok sunca i zabave. Glavni grad Rodosa smješten je unutar i okolo zidina vrlo dobro očuvanog venecijanskog dvorca kojeg su sagradili Vitezovi Sv. Ivana. Dvorac je jedan od najistaknutijih primjeraka srednjevjekovne arhitekture te je, pored brojnih crkvi iz bizantinskog razdoblja, jedan od glavnih razloga popularnosti ovog otoka.
Na Kreti turisti imaju jedinstvenu priliku da utonu u svijet mitova i legendi, posjete mjesto gdje je rođen Zeus, okupaju se na Vai plaži (koja izgleda kao hawaiiska), obiđite ostatke Minojske palače, posjete sjedište Hipija – Matalu ili se provodite po noćnim klubovima u Hersonissosu ili Stalisu do ranih jutarnjih sati
Svoj današnji izgled zahvaljuje vulkanskoj erupciji 1650. godine prije Krista, u kojoj je zapadni dio otoka doslovno potonuo u morske dubine. Hoteli su uglavnom smješteni na istočnoj strani otoka, u Kamariju, dok je na zapadnoj strani gradić Thira, koji očarava svjetski poznatim plavo-bijelim izgledom i veličanstvenim pogledom.
Otok Kos ima 3000-godišnju, zanimljivu povijest, a njena ostavština vidljiva je i dan-danas: grčki hramovi, turske džamije, rimsko kazalište, asklepieion, jedna od prvih bolnica na svijetu i brojne druge zgrade pričaju o različitim okupatorima. Brojne posjetitelje otoka privlače prije svega više kilometara duge pješčane plaže, barovi i diskoteke, čista voda i cvijeće – Kos zovu i “plivajućim vrtom Egejskog mora” – i naravno, kristalno čisto more. Idealan kraj za šetnje uz obalu, a na svoje dolaze i ljubitelji vodenih sportova.
Najzeleniji otok u Egejskom moru, nadomak turske obale. Dugačke pješčano šljunčane plaže od kojih je najpoznatija Lemonakia, kristalno čisto more, piktoresni zaseoci u unutrašnjosti, tipična mala ribarska mjesta duž obale, velike borove šume gdje se miris borova nadaleko osjeti, predivni, vrlo plodni i bogati vinogradi daju jedinstvenu atmosferu i odaju sliku vrlo poželjne destinacije. Samos je idealna destinacija za obiteljski odmor, odnosno za mirniji odmor.
U prostranstvu južnog Egeja iz mora se uzdiže izuzetno mističan otok. Nama još gotovo nepoznat, neoskvrnjen i neotkriven, pa ipak, već nekoliko ljeta jedna od najomiljenijih odmarališnih destinacija europskih turista U trenutku kada dotaknete njegovo tlo osvojit će vaše srce raznolikim krajolikom i neobično ljubaznim domaćinima. Vrele zrake sunca vodit će vas na plaže, lijepe kao da ih je oblikovala sama božanska ruka.
Naxos - otok vina i ljubavi, najveći u otočnoj skupini Ciklada, na kojemu turizam još uvijek nije dosegao velik zamah. Brojne pješčane plaže, zeleni brežuljci i vulkanske stijene čine ga idealnim odredištem za ljubitelje prirode i obitelji koje svoj odmor žele provesti u mirnom i idiličnom okružju.Najveći grad otoka - Chora, poznat i po imenu Naxos, turističko je središte u kojem je smještena većina hotela, trgovina i restorana, a sadrži znamenitosti poput gradske Portare, 6 metara visokih vrata Apolonova hrama ili Dionizijeva hrama u blizini sela Glinado.
Da je Paros destinacija koja zadovoljava svačiji ukus, nije samo fraza. Baš svi su pozvani da na ovom otoku uživaju na svoj, jedinstven način. Dijelu posjetitelja dovoljna je ljepota prirode i jedinstvena grčka atmosfera, koju ćete osjetiti i u nekom od stotinu restorana i taverni.Avanturisti mogu uživati u adrenalinskim vodenim sportovima, a mnogobrojne uličice skrivaju atraktivna mjesta za nezaboravan provod. Na otoku svakako vrijedi otkriti glavni grad Parikiju, ribarsko selo Naoussu i Lefkes u središtu otoka.
Jedan od većih otoka Jonskog mora, čeka da vam ponudi mitove, romantiku, sanjivost, ugodu za sva osjetila.S kopnom je spojen malim pomičnim mostom, a oduševljava kristalno čistim morem, bijelim pijeskom, očaravajućom netaknutom prirodom, veličanstvenim plažama i uvalama.Razlozi za otkriti ga doista su nebrojeni - njegovu plažu Porto Katsiki mnogi smatraju najljepšom u Europi.S njegove istočne strane smješten je zeleni biser Scorpios - poznati otok Onassisa, jednog od najslavnijih brodograditelja 20. stoljeća.
Zbog pješčanih plaža i plićeg mora, obitelji s djecom će biti oduševljene ovim otokom; drugima će pak odgovarati skriveni zaljevi i spokojna mjestašca; šetači će uživati u dugim obalnim promenadama i dinamičnoj unutrašnjosti, roniocima u istraživanju brojnih špilja, ljubiteljima zabava u noćnom životu u odličnim klubovima, prije svega u Laganasu.
Grci i posjetitelji suglasni su u jednome: Kefalonija je zaista jedan od najljepših grčkih otoka. Gorje Ainos, koje se uzdiže usred otoka, svojom monumentalnošću dominira cijelom okolinom.Unatoč tome što je Kefalonija najveći i najljepši otok jonskog otočja, znala je zadržati autentičnost i svoj karakter. Najveće bogatstvo otoka velik je broj prekrasnih plaža. Najljepša plaža otoka i istovremeno jedna od najljepših u Europi je svakako Myrtos.Dio Kefalonije je i Itaka – mali otok veličanstvenstvene povijesti. Itaka, kojoj je drugo ime Odisejeva domovina, poznata je u cijelom svijetu.Lice prave Grčke ponekad je skriveno. Ali ne na Kefaloniji. Ovdje ćete ga upoznati
Mirniji otok vulkanskog podrijetla oduševljava sa stjenovitim formacijama prekrasnih boja, koje skrivaju neke od najljepših svjetskih plaža uz tirkizno more. Idealan je za sve koji uživaju u istraživanju otoka, a pronaći će brojne izvore i znamenitu sivkasto - bijelu plažu Sarakiniko koja podsjeća na mjesečevu pokrajinu. Na otok je moguće doći brodom s otoka Santorini do luke u mjestu Adamas.
Kalamata je drugi najveći grad na grčkom poluotoku Peloponez i prijestolnica regije Mesenija.
Izgrađen je na ruševinama grada Pharai, a njegovo moderno ime potječe od imena manastira posvećenog Mariji djevici i značilo bi »Kalo Mata« ili »dobro oko«.
Na jugu ga okružuje obala Jonskog mora, a na sjeveroistoku Taygetos, 2.400 m visoka planina i ujedno najviši vrh Peloponeza. Kalamata oduševljava svojom privlačnom starom gradskom jezgrom i bogatom kulturom.
Folegandros je mali grčki otok grupe Cikladi. Ono leži oko 160 km jugoistočno od Atene i 40 km sjeverozapadno od Santorinija u Egejima. Otok posjeduje dužinu od 14,5 km, a maksimalna širina iznosi 4 km. Površina otoka je 32 km² a najviša točka na otoku je 445 metara. Glavna grana privređivanja na ovom slabo razvijenom otoku je uglavnom poljoprivreda. Pored nje, u blagoj mjeri zastupljeno je ribarstvo i turizam.