bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Irska - St. Patrick's - 8 dana
Šifra aranžmana006220
Datum polaska 14.3.2018
Datum povratka21.3.2018
Boravak 8 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus+brod
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 6.490,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
006220Zagreb14.3.201821.3.20188 dana6490,00

Opis programa
Putovanje u Irsku autobusom i brodom - 8 dana

Vrijednost više: Uključen polupansion u Irskoj!
 
1. dan ZAGREB - FRANKFURT
Polazak autobusa iz Zagreba s Autobusnog kolodvora, peroni 502-506 u 05:00 sati. Vožnja kroz Austriju i Njemačku preko Regensburga i Nürnberga prema Frankfurtu. Razgled središta Frankfurta na Majni, poslovnog i bankarskog središta Njemačke: trg Römer s povijesnim zgradama - Gradska vijećnica - crkva sv.Pavla, mjesto prvog pokušaja ujedinjenja Njemačke - obala Majne katedrala. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za šetnju, večeru ili kupovinu. Smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.
 
2. dan FRANKFURT - ROTTERDAM/ZEEBRUGGE - BROD
Doručak. Vožnja prema Nizozemskoj uz kraća zaustavljanja putem. Posjet Delftu, najljepšem povijesnom gradu i prvoj prijestolnici Nizozemske. Prošetati ćemo do glavnoga trga s Gradskom vijećnicom i  Novom crkvom s grobnicama nizozemskih vladara. Razgled grada nastavlja se šetnjom uz romantične kanale, riblju tržnicu, Staru crkvu i Prinsenhof, dvor Vilima Oranskog. Delft je rodni grad velikog slikara Vermeera, autora „Djevojke s bisernom naušnicom“, a brojni su gradski motivi Delfta na njegovim slikama. Vožnja prema luci Rotterdama. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. U slučaju polaska broda iz belgijske luke Zeebrugge umjesto Delfta se posjećuje Brugge, jedan od najljepših povijesnih gradova Belgije. Razgled grada: katedrala sv. Spasitelja - zvonik- glavni trg - trg Burg - kapela sv. Krvi - gradska vijećnica - zatvorena tržnica - palača udruge slobodnih građana - crkva Naše drage Gospe - bolnica sv. Ivana - samostan Begijnhof. Vožnja do luke Zebrugge i ukrcaj na brod. Noćenje u kabinama na brodu. (Brodski  prijevoznik rezervira pravo izmjene luke ukrcaja/iskrcaja do tri tjedna pred polazak broda, točna obavijest u završnom pismu). Ugodna i ležerna plovidba prema Engleskoj uz korištenje brodskih sadržaja. Na brodu su restorani, barovi, brodske trgovine, glazba.. Noćenje u kabinama na brodu.
 
3. dan BROD - HULL - HOLYHEAD - DUBLIN
Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u sjevernoj engleskoj luci Hull. Vožnja kroz sjevernu Englesku uz kraća zaustavljanja putem blizu Manchestera i Liverpoola do luke Holyhead na Irskom moru. Ukrcaj na brod. Plovidba do Dublina. Iskrcaj s broda. Smještaj u hotel u okolici Dublina. Večera. Noćenje.
 
4. dan DUBLIN DAN SVETOG PATRICKA
Doručak. Uživajte u danu Sv. Patrika u zeleno obojenom Dublinu! Irski nacionalni blagdan slavi se uz veselu, maštovitu i jednu od najvećih svjetskih paradi, ulične zabavljače, glazbene sastave, umjetnike, poznati irski ples i nezaobilazno pivo. Vlada pozitivna energija u atmosferi u kojoj svi postaju Irci na jedan dan. Posjet pivovari Guiness (uključena ulaznica) - otkrijte carstvo Guinessa i saznajte više o tajnama ovog  svjetski poznatog crnog piva. Uživajte u panoramskom pogledu na Dublin uz čašu Guinessa!  Povratak u hotel. Večera. Noćenje.
 
5. dan DUBLIN
Doručak. Razgled Dublina autobusom i pješice: katedrala sv. Patricka - Trinity college - georgijanski trgovi - Grafton Street, glavna trgovačka ulica s kipom popularne Molly Malone, ovjekovječene u irskoj narodnoj pjesmi - Bank of Ireland - trg Merrion - Dublin Castle - Gradska vijećnica - četvrt pubova Temple Bar - Christ Church katedrala - ulica O Connell - Custom House - rijeka Liffey - park Phoenix. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za ručak u jednom od tipičnih irskih pubova, posjete muzejima i osobne programe. Povratak u hotel. Večera. Noćenje.  
 
6. dan DUBLIN - BROD - HOLYHEAD - HULL - BROD
Rani doručak (ili lunch paket za doručak). Odlazak iz hotela i ukrcaj na brod u luci Dublina. Iskrcaj s broda u engleskoj luci Holyhead i vožnja prema Hullu uz kraća zaustavljanja putem radi odmora. Dolazak u luku u Hullu. Ukrcaj na brod i smještaj u kabine. Odlazak broda u večernjim satima. Noćenje u kabinama na brodu.
 
7. dan BROD - ROTTERDAM/ZEEBRUGGE - BONN - FRANKFURT
Doručak na brodu. Iskrcaj s broda u luci Rotterdama/Zeebruggea u jutarnjim satima. (Brodska kompanije rezervira pravo izmjene luke ukrcaja/iskrcaja do tri tjedna pred polazak broda. Točna obavijest u završnom pismu.) Nastavak vožnje prema Njemačkoj uz kraća zaustavljanja putem. Posjet Bonnu, nekad glavnom gradu Zapadne Njemačke smještenom na obali Rajne. Razgled grada: stara gradska vijećnica - spomenik Beethovenu - elektorska palača - povijesna jezgra. Nastavak puta i smještaj u hotel u okolici Frankfurta. Noćenje.
 
8. dan FRANKFURT - NÜRNBERG - ZAGREB
Doručak. Nastavak vožnje kroz Njemačku. Dolazak u Nürnberg. Razgled grada: Gradska vijećnica - crkva sv. Seebalda - crkva Frauenkirche i glavni gradski trg poznat po božićnom sajmu - Lorenzkirche - gradske zidine. Slobodno vrijeme za ručak ili šetnju. Nastavak puta prema Austriji uz zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim satima.

Cijena po osobi u HRK:

datum polaska
14.03.
First Minute cijena 6.490
Redovna cijena 6.790

FM cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni
 
Rok za prijavu: 14 dana prije puta      

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
- prijevoz visokoturističkim autobusom prema programu
- smještaj na osnovi ukupno 5 noćenja s doručkom u dvokrevetnim sobama u hotelima 3/4*:
- 2 noćenja s buffet doručkom u hotelima 3/4* Frankfurtu/okolici
- 3 noćenja s polupansionom ( 2 x irski  topli doručak i 1x kontinentalni doručak ili lunch paket za doručak zadnji dan zbog ranog odlaska broda + 3 x večera u 3 slijeda) u  hotelu 3/4* u okolici Dublina
- 2 noćenja s doručkom sa smještajem u dvokrevetnim unutarnjim kabinama na putničkom brodu Rotterdam/Zeebrugge-Hull-Zeebrugge/Rotterdam
- dnevni prijevoz brodom Holyhead- Dublin- Holyhead
- ulaznicu za Guiness destileriju u Dublinu
- razgledavanja prema programu
- stručnog pratitelja tijekom putovanja s višegodišnjim iskustvom vođenja tura u Irskoj
- pripremu, organizaciju i jamčevinu putovanja
 
Cijena ne uključuje:
- doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu unutarnju kabinu na brodu) – 1.990 kn
- doplatu za jednokrevetnu sobu (uključuje jednokrevetnu vanjsku kabinu na brodu) – 2.490 kn
- doplatu za dvokrevetnu vanjsku kabinu na brodovima, po osobi – 390 kn
- ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike koje nisu izrijekom  navedene kao uključene u cijeni aranžmana
- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
- putno osiguranje
 
Trokrevetne sobe/kabine: na ovom programu nije moguća rezervacije trokrevetne sobe/kabine.
 
Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn

 VAŽNO! PODACI POTREBNI PRILIKOM  REZERVACIJE ARANŽMANA:
Molimo da prilikom rezervacije aranžmana obavezno date slijedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo. Ovi su podaci potrebni za brodske liste putnika.
 
NAPOMENA:  brodski prijevoznik rezervira pravo određivanja luke iskrcaja i ukrcaja između luka Rotterdam i Zeebrugge do mjesec dana pred polazak. Molimo pročitajte napomenu uz opis 2. i 7. dana putovanja.
 
 PRAKTIČNE NAPOMENE:
- valuta u Republici Irskoj je euro. Valuta u Velikoj Britaniji ( vožnja po Velikoj Britaniji je na putu od/do broda za Irsku) je britanska funta (GBP). Preporučujemo ukoliko imate mogućnosti da nabavite funte  prije početka putovanja u Hrvatskoj jer je tečaj često povoljniji nego na licu mjesta.
-preporučujemo da na put uz veći kofer uzmete manju torbu za noćenje na brodovima kako ne biste morali nositi svu Vašu prtljagu u brodsku kabinu. Naš autobus ide s grupom na sve brodove na turi i Vašu veću prtljagu možete ostaviti u prtljažniku autobusa, ukoliko to želite.
-ponesite na put odjeću i obuću za različite vremenske prilike, obavezno jaknu, vestu, čvršću sportsku obuću, zaštitu od kiše, ali naravno i laganiju odjeću
-adaptere za električnu energiju koji su potrebni u  Irskoj možete kupiti na prvom putničkom brodu na turi  u brodskoj trgovini ili na licu mjesta
 
Republika Irska pokriva 70 000 kvadratnih kilometara otoka Irske, dok je jedna šestina otoka pod Ujedinjenim kraljevstvom Velike Britanije i Sjeverne Irske. Oko 4 600 000 stanovnika živi u Republici Irskoj. Glavni grad je Dublin. Zbog bujnog zelenila Irska je „zeleni“ ili „smaragdni“ otok. Obala je stjenovita i razvedena s brojnim stijenama, a krajolici u unutrašnjosti planinski i ispresjecani vodenim tokovima i malim jezerima.
 
Velika Britanija je država u zapadnoj Europi s preko 60 milijuna stanovnika i glavnim gradom Londonom. Britanija je deveti najveći svjetski otok s površinom od 229.948 kvadratnih kilometara. Sastoji se od Engleske, Škotske i Walesa. Britaniju okružuje preko tisuću otoka i otočića. Sjeverno more i kanal La Manche dijele Britaniju od kontinentalne Europe.
 
Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament i vlada . Površina zemlje je 357.050 kvadratnih kilometara s više od 82 000 000 stanovnika. Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.
 
Granične i vizne formalnosti:
Za putovanje u Veliku Britaniju i Irsku  državljanima Republike Hrvatske nije potrebna viza, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica (prema stanju u listopadu 2017). Savjetujemo da prije polaska na put provjerite  mogućnost putovanja u Veliku Britaniju s osobnom iskaznicom. S Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju
 
Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju.
Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.
Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard
- obročno: American 2-6 rata beskamatno, Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard 2-12 rata beskamatno, Maestro Zagrebačke banke 2-12 rata beskamatno

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti broj 1399-00036581 i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 1501-00000568 uplaćena kod Wiener osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.