bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Hamburg, city break - 4 dana
Šifra aranžmana016095
Datum polaska 16.8.2018
Datum povratka19.8.2018
Boravak 4 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 2.790,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
016095Zagreb16.8.201819.8.20184 dana2790,00
016095Zagreb5.10.20188.10.20184 dana2790,00

Opis programa

Putovanje u Hamburg, city break avionom - 4 dana

1. dan: ZAGREB - HAMBURG
Sastanak putnika s pratiteljem putovanja u zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija (2. kat) dva sata prije leta, podjela putne dokumentacije i prijava za let LH 1405 u 7:10 sati. Slijetanje u Frankfurt u 8:40 te nastavak puta letom LH 010 u 10:00 sati. Dolazak u Hamburg u 11:05. Po dolasku panoramski razgled drugog najvećeg grada Njemačke, koji se zbog svog primorskog šarma i kozmopolitskog duha ubraja u najljepše i najzelenije europske metropole i svojim posjetiteljima nudi mnoštvo restorana, kazališta i trgovina, otmjene plaže na Labi i zelenu obalu rijeke Alster, živahnu luku i znamenitosti iz gradske povijesti starije od 1200 godina. Obilazimo centralno smješteno jezero Alster - Jungfernstieg, slavnu modernu ulicu smještenu uz obalu jezera prepunu luksuznih butika i trgovačkih centara - gradsku vijećnicu Rathaus, jednu od najljepših zgrada u Hamburgu, sagrađenu u neorenesansom stilu u 19. st. - kultnu baroknu protestantsku crkvu sv. Mihaela, s čijeg se 132 metra visokog tornja pruža najljepši pogled na grad - Krameramtsstuben, kompleks koji se sastoji od pet zgrada izgrađenih u 17. st. od strane udruženja trgovaca za smještaj udovica, koji nam daje dobru predodžbu o tome kakav je život bio na početku 18. stoljeća, itd. Odlazak u hotel, smještaj u sobe. Nakon kraćeg odmora, odlazak s pratiteljem putovanja u poznatu četvrt St. Pauli, nekadašnje okupljalište mornara u potrazi za pićem i damama noći, a danas nezaobilaznom stanicom za svakog posjetitelja Hamburga. Ova četvrt nudi mnogo više od same ulice Reeperbahn, hamburške verzije „četvrti crvenih svjetiljki“; u bezbroj malih bočnih ulica i stražnjih dvorišta nalazi se mnogo živopisnih trgovina, hip koktel barova i klubova u kojima su Beatlesi nekoć započeli svoju karijeru. Povratak u hotel, noćenje.

2. dan: HAMBURG
Doručak. Odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom do HafenCitya, nove gradske četvrti koja se nalazi na otočiću Grasbrook - pravog izloga suvremene arhitekture, mnogih muzeja, restorana i poslovnih prostora. Sa svojim novim javnim trgovima, oko 10 kilometara šetnica, povijesnom muzejskom lukom i izvrsnim restoranima, HafenCity je postao popularno turističko odredište. Slobodno vrijeme za osobne programe, moguć individualni posjet Elbphilharmonie, novoj koncertnoj zgradi arhitektonskog studija Herzog & de Meuron koja se ubrzo nakon završetka pretvorila u najtraženiju gradsku atrakciju. Nastavljamo s istraživanjem obližnjeg Speicherstadta, labirinta visokih skladišta iz 19. stoljeća i uskih kanala koji su nekoć bili srce hamburške luke, a sada su dio svjetske baštine UNESCO-a. Sedmokatna skladišta od crvene opeke građena u stilu neogotike prepoznatljivi su simbol Hamburga i najveći kontinuirani skladišni kompleks u svijetu. Mnoge zgrade sadrže trgovine, kafiće i male muzeje, a preporučamo i vožnju brodom po Labi kako biste upoznali ovu zanimljivu četvrt i iz drugačije perspektive. Slobodno vrijeme za osobne programe. Noćenje.

3. dan: HAMBURG - FAKULTATIVNI IZLET U LÜBECK VLAKOM
Doručak. Predlažemo fakultativni izlet u Lübeck vlakom (okvirna cijena jednosmjerne karte 15-20 EUR, plaća se na licu mjesta) pomorski grad na ušću rijeke Trave, 16 km udaljen od Baltičkoga mora - kulturno, privredno i znanstveno središte njemačkog baltičkoga primorja. Najstariji dio grada, gdje je sačuvana urbanistička struktura i arhitektura srednjovjekovnoga hanzeatskoga grada, nalazi se na otoku i od 1987. je na UNESCO-ovom popisu svjetske baštine. Tijekom povijesti je Lübeck (čije ime potječe od slavenske riječi za "lijepo") privlačio posjetitelje svojim ljepotama i snagom te ga upravo zbog toga već tijekom srednjeg vijeka proglašavaju „Kraljicom Hanze“ (savez trgovačkih gradova na Baltičkom i Sjevernom moru). Šetnja gradom koji će vas šarmirati na prvi pogled: građevine, omeđene kanalima i rijekom, iz doba gotike, renesanse, baroka i klasicizma, većinom u toploj boji opeke, gradska vrata sa svojim okruglim tornjevima te možda najraskošniji dragulj grada, crkva sv. Marije, s najvećim ciglenim svodom na svijetu. Slobodno vrijeme za ručak i uživanje u živopisnim uličicama grada. Povratak u Hamburg, slobodno vrijeme za osobne programe. Ukoliko odlučite dan provesti u Hamburgu, predlažemo posjet takozvanoj „muzejskoj milji“, koja se sastoji od pet glavnih galerija. Na sjevernom kraju, u blizini glavnog kolodvora, nalazi se Kunsthalle, impozantna zgrada od crvene opeke, dom jedne od najvećih europskih zbirki umjetnina, dok je na južnom kraju Deichtorhallen, muzej sastavljen od dvije hale koje su u 19. stoljeću bile tržnice, pretvorene u izložbene prostore za suvremenu umjetnost i fotografiju. Noćenje.

4. dan: HAMBURG - ZAGREB
Doručak. Slobodno vrijeme za osobne programe do transfera u zračnu luku u poslijepodnevnim satima (na polasku 5.10. podnevni let). Predlažemo posjet Miniature Wunderlandu (preporučujemo da unaprijed rezervirate ulaznice preko interneta), gdje se čak i najgori cinici ubrzo pretvaraju u razigrane ljubitelje ovog golemog minijaturnog svijeta. Mjesto zavodi sve, od djece koja zadivljeno promatraju najveći model željeznice na svijetu i parne vlakove, tinejdžera koji se fotografiraju ispred replika kasina u Las Vegasu ili u švicarskim Alpama, do odraslih koji proučavaju rimski Koloseum ili baziliku sv. Petra. Najveći interes pobuđuje replika hamburške zračne luke, gdje svakih nekoliko minuta model aviona Lufthansa klizi po pisti i uzlijeće. Transfer iz hotela za zračnu luku. Prijava na let preko Frankfurta, predviđen dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Cijena po osobi u HRK:

datumi polazaka
16.08., 05.10.
First Minute cijena 2.790
Redovna cijena 2.990
Zrakoplovne pristojbe 1.090

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Doplata za jednokrevetnu sobu: 560 kn

Soba s pomoćnim ležajem na upit!

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.090 kn

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Zagreb - Frankfurt - Hamburg - Frankfurt - Zagreb, smještaj u hotelu 4* u Hamburgu u dvokrevetnim sobama na osnovi tri noćenja s doručkom, uslugu pratitelja putovanja, transfer od/do zračne luke u Hamburgu, boravišnu pristojbu, poludnevni razgled grada autobusom uz pratnju lokalnog vodiča te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, putno osiguranje, fakultativne sadržaje te troškove osobnih narudžbi

NAPOMENA:
Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Lufthanse objavljenom u studenom 2017. godine i podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 18