bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Cipar - 8 dana
Šifra aranžmana76532
Datum polaska 23.3.2018
Datum povratka30.3.2018
Boravak 8 dana
Grad polaskaLjubljana
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 1.799,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
76532Ljubljana23.3.201830.3.20188 dana1799,00
76532Ljubljana30.3.20186.4.20188 dana1999,00

Opis programa

Putovanje na Cipar avionom - 8 dana

1. dan: Let za Cipar
Let za Cipar i dolazak u zračnu luku Ercan gdje će Vas dočekati naš pratitelj putovanja. Transfer do našeg hotela na području regije Kirenije ili Famaguste. U hotelu će Vas uz piće dobrodošlice naš pratitelj putovanja još jednom pozdraviti. Smještaj u sobe.

2. dan: Kirenija – uključen izlet!
Naš današnji izlet vodi Vas u veličanstveni srednjovjekovni planinski dvorac Sv. Hilarion kojeg svaki posjetitelj sjevernog Cipra jednostavno mora vidjeti. Nakon toga posjetit ćemo samostan Bellapais koji se ubraja među najljepša remek djela gotičke umjetnosti na Bliskom Istoku. Koliko je poznato, prvi redovnici koji su se ovdje nastanili bili su augustinci. Ovi redovnici su 1187. godine morali pobjeći iz Jeruzalema kojeg je tada osvojio turski vladar Saladin. Nakon toga odevst ćemo se do luke gdje ćemo razgledati impozantnu tvrđavu koja dominira na ulazu u luku. S ove fascinantne građevine pruža se prekrasan pogled na cijeli grad. U tvrđavi se također nalazi muzej starih brodova u kojem su izložene neke od najstarijih olupina brodova zajedno s teretima koje su prevozili. Posjetit ćemo i specijaliziranu trgovinu s modnim proizvodima od kože.

3. dan: Fakultativno - poluotok Karpas s uključenim ručkom
Danas imate priliku pridružiti nam se na izletu na poluotok Karpas (doplata). Putem ćemo prvo razgledati dvorac Kantara. Na nadmorskoj visini od 630 m na istočnom rubu Besparmak planine nalaze se ostaci ove veličanstvene utvrde iz 10. stoljeća. S ove utvrde pruža se nezaboravan i jedinstven pogled na cijeli poluotok Karpas, na doline i plaže ciparske istočne obale, na usamljene uvale duž sjeverne obale i na slikovito nanizane zelene planinske vrhove Besparmak planine. Slijedi daljnja vožnja do poluotoka Karpas kroz prekasan krajolik dina i uz nevjerojatno duge i osamljene pješčane plaže. Slijedi šetnja po poluotoku na kojoj ćete vidjeti i krda divljih magaraca te posjet samostanu Sv. Andrije Apostola.

4. dan: Famagusta – uključen izlet!
Naš današnji izlet vodi nas u Famagustu, gradić koji se nalazi neposredno sa sjeverne strane "zelene linije". Prije toga slijedi razgledavanje samostana sv. Barnabe, u kojem pravoslavni stanovnici Cipra štuju svog sveca Barnabu koji je zajedno s Pavlom oko 50. g. obznanio novu vjeru. Stari grad Famagusta okružen je venecijanskim gradskim zidinama, dok se noviji dio grada proširio i izvan zidina. Razgledat ćemo slavne gradske zidine, Othellov toranj i bivšu kraljevsku katedralu sv. Nikole. Na našem izletu posjetit ćemo bescarinsku zonu s tradicionalnim orijentalnim tepisima.

5. dan: Fakultativno - Pafos (južni Cipar) s ručkom
Danas ćemo na našem izletu (doplata) posjetiti južni Cipar. Vožnja u smjeru Nikozije preko „zelene linije“ (Green line) na južnu stranu Cipra i daljnja vožnja prema Pafosu. Posjetit ćemo crkvu Ayios Paraskevi, razgledati slavne mozaike i kraljevske grobnice. Poslije toga slijedi slobodno vrijeme za posjet pitoresknoj luci u Pafosu. U poslijepodnevnim satima povratak Kireniju i noćenje. Uključen ručak u odličnom restoranu s lokalnim specijalitetima.

6. dan: Nikozija - uključen izlet!
Danas posjećujemo Nikoziju, glavni grad Cipra. Od 1974. godine Nikozija je granicom podijeljena na tursko-ciparski i grčko-ciparski dio. Imat ćete mogućnost proći granicu i razgledati južni dio Nikozije. Prošetat ćemo uličicama starog grada Nikozije, posljednjeg podijeljenog glavnog grada na svijetu. Šetnja do Venecijanskih bedema. Razgledati ćemo Venecijanski stup te džamiju Arabahmet iz 17. stoljeća (koja nije uvijek otvorena). Na kraju pješačke zone dolazimo do jedne građevine koja izgleda kao crkva s dva turska minareta, a radi se o džamiji Selimija. Ova je građevina izgrađena u 13. stoljeću kao katedrala Sv. Sofije, ali su je Turci 1570. godine pretvorili u džamiju. Nakon toga ćemo posjetiti dva karavan-saraja: Büyük Han i Kumarcilar Han iz 17. Imat ćete priliku za kupovinu nakita i proizvoda zlata.

7. dan: Fakultativno - Salamis
Nakon doručka možete se pridružiti fakultatvnom razgledu Salamisa - najočuvanijeg otočkog lokaliteta iz antičkih vremena. Ovdje ćemo vidjeti izvanredno restaurirani amfiteatar i gymnasium s mramornim kupeljima i mozaicima. Ostaci grada prostiru se u dužini 8 km, a sam grad leži na prekrasnoj plaži. U poslijepodnevnim satima imate priliku pridružiti nam se na fakultativnom izletu (doplata) „Zemlja i ljudi“. Upoznat ćemo svakidašnjicu i prošlost Cipra. Prošetat ćemo živahnim ulicama Bellpaisa i uživati u bogatstvu biljnog svijeta. Šetnja nas vodi do malog mjesta Ozankoy gdje ćemo uživati u kavi na mjesnom trgu, a vidjet ćemo i demonstraciju proizvodnje poznatog ciparskog sira Hallumi i drugih ručnih radova stanovnika. Drugi dio izleta, nakon večere (koja nije uključena) vodi nas u ciparsku tavernu gdje ćemo uz „meze“ (sitne prigriske) i neograničenu konzumaciju alkoholnih i bezalkoholnih pića uživati tipičnoj plesnoj predstavi. Povratak u hote i nočenje.

8. dan: Povratni let
Transfer do zračne luke i povratni let.

Cijena po osobi u HRK:

datumi polazaka
23.03. 30.03.
Redovna cijena 1.799 1.999
zrakoplovne pristojbe 799 799

Cijena uključuje:
- Povratni let iz Ljubljane do Ercana
Napomena: s obzirom da se radi o charter letu,  let  Ljubljana- Ercan- Ljubljana biti će organiziran  s tehničkim stopom u Antaliji ( putnici neće napuštati zrakoplov).
Povratni transfer Zageb – Ljubljana
Asistenciju u zračnoj luci u Ljubljani
1 komad prtljage do max. 20 kg po putniku
1 ručna prtljaga do max. 8 kg (20 x 40 x 50 cm)
Transfer od zračne luke Ercan do/od hotela na području Kirenije/ Famaguste.
- 7 noćenja u hotelima srednje kategorije
- Smještaj u hotele u ovisosti o raspoloživosti:
Hotel Riverside Garden Resort (https://www.riversideholidayvillage.com )
ili Hotel Manolya ( www.manolyahotel.com )
ili Hotel Ada Beach (www.adahotelcyprus.com)
- 7 x doručak iz bogate ponude švedskog stola
- Prijevozi prema programu u klimatiziranom i udobnom turističkom autobusu
- 3 izleta:
  Izlet Kirenija
  Izlet Nikozija
  Izlet Famagusta
- Pratitelj grupe na hrvatskom jeziku
- Jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:
- Zrakoplovnu pristojbu 799  kn (obavezna doplata u agenciji)
- fakultativne izlete
- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
- troškove osobne prirode i napojnice
- piće uz obroke
- putno osiguranje

Obavezne doplate u agenciji:
- Zrakoplovna pristojbu 799 kn po osoobi
- Doplata za jednokrevetnu sobu: (obavezna ako putnik putuje sam) :
• 16.3.-30.3.: 1.199 kn

Opcionalne doplate:
- Doplata za 7 večera iz ponude švedskog stola: 949 kn po osobi
- Fakultativni izleti doplata na destinaciji:
  Pafos s uključenim ručkom:79€
  Karpas s uključenim ručkom:49€

Napomene i upute:
- Kategorizacija hotela odgovara službenoj hotelskoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita od  europskih standarda.
- Cijena zrakoplovnih pristojbi podložne su promjeni i važeće su na dan izdavanja zrakoplovne karte.
- Kod programa s charter letovima moguće su naknadne promjene vremena letova i u kratkom roku prije putovanja kao i tijekom putovanja, te u tim slučajevima agencija ne pruzima odgovornost.
- Organizator zadržava pravo promjene redosljeda realizacije programa ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova, radnim vremenima lokaliteta koji se posjećuju  te vremenskim uvjetima. 
- Neispravni putni dokumenti, koji za posljedicu imaju odustajanje od putovanja, ni u kojem slučaju ne obvezuju Agenciju te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja Organizatora. Za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica.
- Kupovina lokalnih proizvoda i usluga tijekom izleta leži u Vašoj vlastitoj odgovornosti.

Ponuda hotela:

Hotel Riverside Garden Resort 4*

Položaj: hotel se nalazi 8 km od centra mjesta Kirenija i 2 km od pješčane plaže Golden Bay.

Smještaj: standardne sobe su opremljene s klima uređajem, SAT TV, kupaonicom s tušem i sušilom za kosu, mini hladnjakom, balkonom ili terasom.

Sadržaji: Recepcija, glavni samoposlužni restoran, a la carte restoran, nekoliko barova, aqua park za djecu i odrasle, vanjski bazen, tenisko igralište, igralište za košarku i odbojku. Uz doplatu: sauna, jacuuzzi, sportski tereni, sef, WiFi.

Hotel Manolya 3*

Lokacija: Hotel se nalazi u primorskom mjestu Lapta i od centra mjesta Kyrenie je udaljena 10 km. Dobra je povezanost autobusima ili taksima. Aerodrom Ercan je udaljen oko 45 minuta.

Hotel: recepcija, restoran sa terasom, vanjski bazen, bar, razni sportovi na vodi.

Usluga: noćenje s doručkom

Smještaj: u standardnim sobama. Sobe su klimatizirane i imaju privatne kupaonice (tuš ili kada, WC, sušilo za kosu), mini bar, satelitska TV.

Hotel Ada Beach 3*

Lokacija: hotel se nalazi na obali i od mjesta Kirenije udaljen je 5 km, aod zračne luke Ercan cca 48km.

Sadržaji: recepcija, restoran, vanjski bazen, bar, hamam, masaže, sauna, razni vodeni sportovi, Wi-Fi (uz doplatu)

Smještaj: u standard sobi. Sobe su klimatizirane sa vlastitom kupaonicom (tuš, wc, sušilo za kosu), mini bar, sat TV, francuski balkon.