bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Istanbul - 4 dana
Šifra aranžmana013796
Datum polaska 30.3.2018
Datum povratka2.4.2018
Boravak 4 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 1.690,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
013796Zagreb30.3.20182.4.20184 dana1690,00

Opis programa

Putovanje u Istanbul avionom - 4 dana

Garantirani polazak!

1. dan/ ZAGREB - ISTANBUL

Sastanak putnika u zagrebačkoj zračnoj luci Franjo Tuđman dva sata prije polaska zrakoplova. Prijava na let za Istanbul na liniji TK 1054 (Turkish Airlines) i polijetanje zrakoplova u 09:10 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 13:15 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, transfer do hotela Grand Washington 4* te smještaj u hotel. U poslijepodnevnim satima odlazak s pratiteljem putovanja javnim prijevozom ili taksijem prema centru grada. Šetnja po Trgu Taksim te Istikal ulicom, pješačkom zonom s mnoštvom kafića, restorana i trgovina. Noćenje u hotelu.

2. dan/ ISTANBUL
Doručak. Odlazak na cjelodnevni razgled Istanbula autobusom u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja; razgled Plave džamije, monumentalnog zdanja i posljednje velike kraljevske džamije, koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio poznatu Aja Sofiju, posjet Hipodromu i posjet Aja Sofiji toliko spominjanoj i najpoznatijoj građevini Istanbula sagrađenoj u doba cara Justinijana koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća (ulaznica nije uključena u cijenu), zatim posjet Topkapi palači - bivšoj Sultanovoj palači (ulaznica nije uključena u cijenu). Poslijepodne odlazak na Grand Bazaar (Kapali Čaršiju), najveću tržnicu u Turskoj, poznatu po zlatu, tkanini, keramici, slasticama i suvenirima. Povratak u hotel. Noćenje. Fakultativno - mogućnost odlaska na večeru sa show programom.

3. dan/ ISTANBUL
Doručak. Posjet džamiji Sulejmana Veličanstvenog, remek djelu najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Ostatak dana je slobodan za obilazak i razgled Istanbula. Predlažemo fakultativni izlet koji možete uplatiti na prodajnom mjestu prilikom rezervacije putovanja; poludnevno krstarenje Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju. Plovidba tijekom koje možete uživati u pogledu na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog prolaza uz objašnjenja lokalnog vodiča. Nakon plovidbe, odlazak na ručak koji je uključen u cijenu izleta. Večer je slobodna za vlastite programe.

4. dan/ ISTANBUL - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Po preporuci i uz upute pratitelja, ovisno o Vašim željama možete također samostalno krenuti u šetnju ili gradskim prijevozom preko povijesnog do modernog dijela Istanbula na azijskoj strani, razgledati znamenitosti poput bizantske cisterne, džamije Rustem Paše, Fatih džamije ili posjetiti Dolmabahče palaču (javni ili taksi prijevoz kao i ulaznice plaćaju se na licu mjesta). Organizirani prijevoz do zračne luke. Prijava na let za Zagreb i polijetanje zrakoplova u 19:00 sati na liniji TK 1055 (Turkish Airlines). Dolazak u Zagreb u 19:05 sati.

Cijene po osobi u HRK:

datum polaska
30.03.
First Minute cijena 1.690
Redovna cijena 1.890
Zrakoplovne pristojbe 950

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Doplata za jednokrevetnu sobu: 500 kn

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 15

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na relaciji Zagreb - Istanbul - Zagreb, 3 noćenja s doručkom u hotelu 4*, sve transfere i usluge prema programu, pratnju i asistenciju vodiča na hrvatskom jeziku, troškove organizacije i prodaje putovanja, uslugu izrade vize.

Cijena aranžmana ne uključuje: zrakoplovne pristojbe, fakultativne sadržaje, ulaznice, napojnice, tursku vizu, zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, vizu za Tursku (15 eur).

Fakultativni sadržaji:
- Doplata za večeru uz show u Restoranu Sultana's 1001 noć: 390 kn (plaćanje prilikom prijave)
- Show program, večera i piće (2 čaše vina ili 2 piva ili 2 soka).

Doplata za krstarenje Bosporom: 450 kn (plaćanje prilikom prijave, najmanje 10 prijavljenih). U izlet je uključen transfer do pristaništa, lokalni vodič, vožnja brodom i ručak (piće nije uključeno).

Cijena ulaznica - plaćanje na licu mjesta:
Aja Sofija 11 EUR
Topkapi palača 10 EUR + harem 6 EUR
Dolmabahče palača 10 EUR

Napomena:
Hrvatski državljani koji putuju u Republiku Tursku trebaju imati vizu. Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice http://www.evisa.gov.tr
Cijena online vize je 20,70 USD - Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba važiti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju.