bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Likija - 8 dana
Šifra aranžmana763541
Datum polaska 20.4.2018
Datum povratka27.4.2018
Boravak 8 dana
Grad polaskaLjubljana
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 1.599,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
763541Ljubljana20.4.201827.4.20188 dana1599,00
763541Ljubljana28.4.20185.5.20188 dana1999,00

Opis programa

Putovanje u Likiju avionom - 8 dana

1. dan: dolazak u Antaliju
Let iz Ljubljana za Antaliju preko Istanbula. Vaš vodič putovanja dočekat će Vas na dolasku. Slijedi transfer do hotela i smještaj u hotel na području Kemera ili Beleka.

2. dan: Myra
Doručak u hotelu. Krećete na izlet duž obale kojom se pružaju predivni prizori. Ubrzo stižete u Myru gdje posjećujete grobnice uklesane u stijene, koje su dio fascinantnih znamenitosti Turske. Tu se nalazi i crkva sv. Nikole u kojoj je on pokopan. Noćenje na području Mugle.

3.dan: Likija
Doručak u hotelu. Danas se možete pridružiti fakultativnoj (doplata) vožnji brodom rijekom Dalyan i uživati u njezinom krajoliku. Jedino je brodom moguć dolazak do do plaže Iztuzu, koju još zovu i plažom kornjača, na samome kraju lagune. Ovdje ćemo napraviti kraću stanku za kupanje, a potom se vozimo natrag prema obali. U poslijepodnevnim satima nastavljamo prema Kusadasiju, na čijem području ostajemo sljedeća dva noćenja.

4. dan: Efez
Doručak u hotelu. Danas posjećujete Efez, antički grad, jedan od najvećih arheoloških lokaliteta na svijetu. Očuvanost ovog povijesnog mjesta je izvanredna. Ovdje ćete vidjeti ostatke javne tržnice, hrama Domitian, Nympheuma, termi, velikog teatra (za 25.000 gledatelja), čudesne aleje Arcadia i Celsusove knjižnice.

5. dan: Pamukkale
Doručak u hotelu. Vožnja kroz predivnu meandarsku dolinu prema Pamukkaleu, što na turskom znači pamučna palača. Snježnobijele terasaste vapnenačke padine travertina koje se naziru u daljini nastale su prelijevanjem mineralne vode i taloženjem minerala. Ovi termalni izvori bili su poznati po svojoj ljekovitosti čak i u antičkom dobu. Nakon dolaska možete iskoristiti prednosti termalne kupelji u svom lječilišnom hotelu. Noćenje na području Pamukkalea.

6. dan: Hierapolis
Doručak. Impozantni grad Hierapolisa, koji je najveći procvat doživio u rimsko doba, prostire se iznad snježno bijelih terasa. Zadivit će vas ostaci Kleopatrinog bazena, Apolonovog hrama i teatra. Putovanje nastavljamo vožnjom kroz krajolike moćne planine Taurus prema Antaliji. Usput ćete posjetiti i predionicu tepiha po kojima je Turska svjetski poznata. Imat ćete priliku upoznati s cjelokupnim procesom izrade, od sirovine do tehnike tkanja, te vidjet brojne predivne primjerke gotovih tepiha. Dva noćenja na području Kemera ili Beleka.

7. dan: Antalija - vodopad Karpuzkaldiran
Između ostalog, vidjet ćete simbol grada, džamiju Yivli Minaret, s izrezbarenim minaretom, luku, ostatke zidina i odlično očuvani stari dio grada. Tijekom obilaska grada imati ćete priliku i za kupnju, osobito nakita i modnih proizvoda od kože. Za kraj dana posjetit ćemo čuveni vodopad Karpuzkaldiran.

8. dan: Povratak kući
Doručak u hotelu. U skladu s vremenom odlaska, autobus će Vas dovesti do zrakoplovne luke i krenut ćete na put kući.

Cijene po osobi u HRK:

datumi polazaka
20.04. 28.04.
Redovna cijena 1.599 1.999

Cijena uključuje:
• Povratni let iz Ljubljane preko Istanbula do Antalije i natrag - ekonomska klasa
- Asistenciju u zračnoj luci Ljubljana
- Transfer od zračne luke Antalija do/od hotela.
• 7x noćenje u hotelima s 4* u dvokrevetnoj sobi
• 7x doručak samoposlužni bife
• Izleti prema programu u udobnim i klimatizranim autobusima
•  Uključeni vođeni razgledi:
- Myra grobnice i crkva Sv. Nikole
- Efez
- Pamukkale i Hierapolis
- Antalija
• Pratitelj na hrvatskom ili slovenskom jeziku
• Jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:
- Pristojbe u zračnoj luci 799 kn po osobi
- fakultativne izlete
- dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
- troškove osobne prirode i napojnice
- piće uz obroke
- putno osiguranje

Doplate u agenciji:
- Pristojbe u zračnoj luci 799 kn po osobi
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama): 999 kn

Opcionalne doplate:
- Doplata za 7 večera iz ponude švedskog stola: 799 kn po osobi
- transfer Zagreb - Ljubljana

KORISNE INFORMACIJE O TURSKOJ:

Turska svojim gostima nudi mnogo više od sunca,plaže i mora. Ondje se nalaze zapanjujuće prirodne ljepote, kulturne i povijesne znamenitosti, zanimljiva mjesta i impresivne građevine. Doživite  uzbudljiva putovanja sa NIKAL TRAVEL-om, mješavinu 1001 noći i suvremenosti. Ljubaznost i gostoprimstvo su veoma važni u Turskoj, stoga su cijene, sa svim pogodnostima i vrlo dobro opremljenim hotelima, pristupačne i povoljne za ugodan odmor. Uvjerite se sami u čaroliju ovog turističkog odredišta  -Turske!
Površina: 814.578 km²
Stanovništvo: 74.724.300
Gustoća naseljenosti: 91 stanovnik/km²
Glavni grad: Ankara
Najveći gradovi: Istanbul, Ankara, Izmir, Adana i Antalya
Službeni jezik: Turski
Novac: Turska Lira (TRY; YTL) = 100 Novi kuros (Ykr). Novčanice za YTL100, 50, 20, 10, 5. Kovanice za YTL1 i 50, 25, 10, 5, i 1 novi kuros. 1 turska lira = 2,5 kn
Plaćanje moguće svim karticama.
Vremenska zona: MEZ +1
Telekomunikacija: pozivni broj za Tursku +90, pozivi iz Turske za Hrvatsku 00395 ( željeni broj bez 0). Sve mreže uglavnom rade, no za roaming obavezno provjeriti  prije putovanja kod telefonske kompanije čije usluge koristite.
Struja: europski dvostruki priključak, 220 Volt
Geografska obilježja:
Turska se geografski proteže preko dva kontinenta te na taj način stvara prijelaz između Azije i Europe. Anatolija, azijski dio, zauzima oko 97 % površine Turske (790 955 km²)dok pritom Istočna Trakija ,europski dio, zauzima oko 3 % površine zemlje (23.623 km²).
Turska obala dugačka 7.200 km se rasprostire na obali Egejskog mora na zapadu, Mediteranskog mora na jugu i Crnog mora na sjeveru.
Klima:Turska se proteže na nekoliko klimatskih zona. Ljeta su vruća,a zime uglavnom blage. Mediteranska je klima u ljetnim mjesecima najbolja za uživanje u Turskim plažama i kupanje,a proljeće ili jesen su idealni za kružna putovanja po Turskoj