bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
Madrid, Salamanca i Avila - 5 dana
Šifra aranžmana013118
Datum polaska 28.3.2018
Datum povratka1.4.2018
Boravak 5 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 5.390,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
013118Zagreb28.3.20181.4.20185 dana5390,00

Opis programa

Putovanje Madrid, Salamanca i Avila avionom - 5 dana

Vrijednost više: Smještaj u hotelima 4* u srcu Madrida i Salamance!

1. dan: ZAGREB - MADRID - SALAMANCA
Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija dva sata prije polaska zrakoplova. Direktan let posebnim zrakoplovom iz Zagreba za Madrid OU 9730 u 12:20 sati. Po slijetanju u 15:00 sati ukrcaj u autobus i putovanje prema Salamanci, u pokrajini Castilla y Léon. Jedan od kulturnih središta Kastilje i europska prijestolnica kulture iz 2002. godine, Salamanca je poznata kao sveučilišni grad i mjesto gdje se u najvećem broju upućuju stranci kad žele učiti španjolski jezik jer se u Salamanci govori najispravniji španjolski standardni jezik. Dolazak u Salamancu u ranim večernjim satima i smještaj u hotel. Odlazak s pratiteljem putovanja u večernju šetnju središtem grada.

2. dan: SALAMANCA - ÁVILA - MADRID
Doručak. Odjava iz hotela i odlazak u razgled Salamance s lokalnim vodičem. Glavne znamenitosti grada nalaze se u strogom gradskom središtu. Plaza Mayor, jedan od najšarmantnijih španjolskih trgova, sagrađen je sredinom 18.st. i mjesto je puno mladih ljudi i živahno u bilo kojem dijelu dana. Sveučilište je osnovao Alfons IX. 1218 g., a njegovo bogato pročelje primjer je poznatog renesansnog plateresknog stila karakterističnog za onodobnu Španjolsku. U sveučilišnom dijelu grada zanimljiva je renesansna Palacio de Anaya i Casa de las Conchas iz 1514.g. Posjetit ćemo i katedralu (ulaznica uključena); Salamanca zapravo ima dvije katedrale, Staru i Novu koje su spojene dvorištem. Poslije razgleda slobodno vrijeme za ručak ili šetnju. Odlazak prema Ávili, gradu unutar zidina koji je uspio sačuvati svoj srednjovjekovni izgled. Ávila, „grad kamena i svetaca“, smješten je 115 km sjeverno od Madrida u pokrajini Castilla y León, poznat po svojim zidinama iz 11. st. s 88 utvrđenih tornjeva (impozantne mjere: dugačke oko 2500 m, prosječno visoke 12 m i debele 3 m). Te su zidine jedan od najljepših i najbolje očuvanih primjera srednjovjekovnih utvrda, smatraju se najveličanstvenijom gradskom utvrdom u cijeloj Europi. Ávila je stari srednjovjekovni grad triju kultura, grad mistike i duhovnosti čiji je najpoznatiji predstavnik Sveta Tereza Avilska. Stari dio grada nalazi se na popisu zaštićene svjetske baštine UNESCO-a. Razgled povijesne jezgre s utvrđenom katedralom iz 12. stoljeća, gotičkim palačama i romaničkim crkvama. Putovanje prema Madridu u ranim večernjim satima i smještaj u hotel po dolasku. Noćenje.

3. dan: MADRID
Doručak. Odlazak u razgled španjolske prijestolnice: Kio Puerta ili “Vrata Europe” - Paseo de la Castellana ili jednostavno La Castellana, jedna od najdužih i najširih gradskih avenija uz koju je smješteno mnogo financijskih i poslovnih središta grada - stadion Santiago Bernabeu - Plaza Colón, Kolumbov trg - fontana Cibeles, jedna od najljepših gradskih Fontana, obljubljena kod navijača Reala koji tu proslavljaju pobjede svog kluba - Gran Vía ili “Veliki put”, jedna od najživahnijih i najpopularnijih gradskih ulica - Plaza España, trg na kojem je smješten spomenik Cervantesu i njegovim likovima iz romana koji je najčitanija svjetska knjiga poslije Biblije, “Bistri vitez Don Quijote od Manche” - Kraljevska palača, rezidencija španjolskih kraljeva - Plaza Oriente - Puerta del Sol, “Sunčana vrata”, središnji gradski trg, točka gdje počinje tzv. nulti kilometar u Španjolskoj i mjesto gdje Madrileñosi dočekuju Novu godinu - Plaza Cánovas del Castillo s Neptunovom fontanom - Paseo del Prado, dio gradske avenije uz koji se smjestilo nekoliko poznatih muzeja - Retiro, glasoviti gradski park - Atocha, prometno gradsko čvorište - Puerta de Alcalá - Las Ventas, arena za borbe s bikovima.  Slobodno poslijepodne za osobne programe, šetnje, itd. Noćenje.

4. dan: MADRID - FAKULTATIVNI IZLET TOLEDO
Doručak. Slobodan dan u Madridu ili odlazak u Toledo, srce Kastilje (prijava za izlet prilikom rezervacije aranžmana). Toledo je smješten sedamdesetak kilometara od Madrida u pokrajini Castilla-La Mancha i nekoć je bio glavni grad Španjolske. Poznat je kao grad triju kultura - kršćanske, židovske i islamske, a u njemu je u srednjem vijeku djelovala tada najpoznatija europska prevoditeljska škola pa se preko toledskih prevoditelja cijela Europa upoznala s djelima antičkih mislioca. Toledo je i grad El Greca, jer je u tom gradu poznati slikar živio i djelovao. Po dolasku u Toledo slijedi razgled u pratnji službenog gradskog vodiča: katedrala Santa María (druga najveća u Španjolskoj, uključena ulaznica) - samostan i crkva San Juan de los Reyes - Alcázar - crkva sv. Tome (u njoj se nalazi slavna El Grecova slika “Pogreb grofa Orgaza”) - sinagoga Santa Maria La Blanca - Plaza Zocodover. Povratak u Madrid u poslijepodnevnim satima. Za one koji žele ostati u gradu slobodan dan za uživanje u gradu kojeg ne bez razloga smatraju jednim od prijestolnica života koji traje 24 sata. Navečer predlažemo zajednički odlazak s pratiteljem putovanja na flamenco show. Noćenje.

5. dan: MADRID
Doručak. Odjava iz hotela (prtljaga će se odložiti u za to predviđenu prostoriju). Odlazak s pratiteljem putovanja u središte grada na glasoviti muzejski trokut. Madrid je slavan po svojim odličnim muzejima, posebno se tu ističu glasoviti Prado u kojem je smještena svjetski slavna kraljevska zbirka španjolskog i europskog slikarstva, Muzej Reina Sofía s glasovitom Picassovom Guernicom i Muzej Thyssen s odličnom privatnom zbirkom – sva tri muzeja se nalaze u neposrednoj blizini i u takvom položaju da ih se naziva „Trokutom umjetnosti“, „Muzejskim trokutom“ i slično. Zanimljiva za posjet je poznata Kraljevska palača,  a zaljubljenici u sport mogu posjetiti jedan od najslavnijih nogometnih stadiona, glasoviti Santigao Bernabeu, dok ljubitelji parkova mogu uživati u prekrasnom Retiru u središtu grada. U kasnim poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke i polazak posebnog zrakoplova za Zagreb u 21:35. Dolazak u Zagreb u 00:05 sati.

Cijena po osobi u HRK:

datum polaska
28.03.2018.
First Minute cijena 5.390
Redovna cijena 5.690
Zrakoplovne pristojbe 890

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Doplata za jednokrevetnu sobu: 2.140 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 890 kn

Popust za djecu od 2 do 12 godina na pomoćnom ležaju: 10% (NA UPIT)

Doplata za fakultativni izlet Toledo: 340 kn (uključen razgled s lokalnim vodičem i ulaznica u katedralu, minimum 30 prijavljenih osoba - uplata prilikom rezervacije aranžmana)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Madrid-Zagreb, autobusni prijevoz prema programu, uslugu pratitelja putovanja, razgled Salamance i Ávile uz pratnju službenih gradskih vodiča, uključena ulaznica za katedralu u Salamanci, smještaj u hotelima 4* u u dvokrevetnim sobama na osnovi noćenja s doručkom: jedno noćenje u Salamanci u hotelu Corona Sol 4* i tri noćenja u Madridu u hotelu Catalonia Gran Via 4*, boravišnu pristojbu, panoramski obilazak Madrida, razglede prema programu te troškove organizacije i prodaje   

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: zrakoplovne pristojbe, ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, fakultativne sadržaje, putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi

Informativne cijene ulaznica:
Centro del arte „Reina Sofia“: http://www.museoreinasofia.es; cijena ulaznice 10 €;
Prado: http://www.museodelprado.es; cijena ulaznice 15 €;
Museo Thyssen y Bornemisza: https://www.museothyssen.org/en, 12 €
Kraljevska palača http://www.patrimonionacional.es; cijena ulaznice 10 €
Stadion FC Real Madrid: odrasli 25 €, djeca 4-14 g. 18 €

SMJEŠTAJ:
Gran Hotel Corona Sol 4* Salamanca, http://www.gran-hotelcoronasol.es/en/
Catalonia Gran Via 4* Madrid, https://www.cataloniahotels.com/en/hotel/catalonia-gran-via

NAPOMENE: red letenja za izvanredne (charter) letove podložan je promjeni i u vrlo kratkom roku prije polaska na putovanje kao i tijekom samog putovanja. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgleda grada u Madridu, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 40