bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Sicilija - 5 dana
Šifra aranžmana342818
Datum polaska 30.5.2018
Datum povratka3.6.2018
Boravak 5 dana
Grad polaskaVenecija
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 3.390,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
342818Venecija30.5.20183.6.20185 dana3390,00

Opis programa

Putovanje na Siciliju avionom - 5 dana

PALERMO - MONREALE - SIRACUSA - CATANIA - ETNA - TAORMINA

Garantirani polazak!

1. dan (ZAGREB ) - VENECIJA - PALERMO
Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz do zračne luke Venecija (po želji uz doplatu), sa mogućnošću ukrcaja u Karlovcu i na Vratima Jadrana - Sjever. Po dolasku u zračnu luku sastanak putnika u 14:15 sati te prijava na direktan let za Palermo u 16:15. Slijetanje u zračnu luku Aeroporto di Palermo Falcone e Borsellino u 17:55 sati. Slijedi transfer autobusom do hotela uz panoramski razgled grada. Temperamentni Palermo, glavni grad otoka, jedan je od najljepših talijanskih gradova, poznat po mafiji. Grad je osnovan od strane Feničana, no imenovan od strane Grka kao Panormus što znači “uvijek spreman za slijetanje”. Smještaj u hotel. Večernja orjentaciona šetnja sa pratiteljem putovanja, uvijek živim ulicama Palerma. Povratak u hotel.  Noćenje.

2. dan PALERMO - MONREALE - PALERMO
Doručak. Krećemo prema gradiću Monreale. Grad se nalazi na padinama brda Monte Caputo iznad plodne doline poznate kao La Conca d'oro (“Zlatna školjka”), značajne po nasadima naranči, maslina i badema, koji se odavde izvoze u velikim količinama. Razgledat ćemo jedinstvenu katedralu Uznesenja Blažene Djevice Marije, jednu od najpoznatijih katedrala na Siciliji. Građevina predstavlja simbiozu romaničkih, arapskih i bizantskih utjecaja, a unutrašnjost crkve ukrašavaju veličanstveni zlatni mozaici. Nakon razgleda grada sa lokalnim vodičem povratak  prema  Palermu, najvećem gradu  na Siciliji. Prošetati ćemo središtem grada i njegovim najpoznatijim trgovima poput Bellini, Pretoria, Quattro canti, vidjeti poznate fontane, crkve i prekrasne palače, te dominantne trgove sa kazalištima Teatro Massimo i Politeama, gradsku katedralu, Nova vrata Palermo, samostan i crkvu San Giovanni degli Eremiti, crkvu sv. Katalda, Normansku palaču. Nakon zajedničkog razgleda slobodno vrijeme za individualne šetnje, razglede, shopping. Noćenje.

3. dan PALERMO - SIRACUSA
Doručak i odjava iz hotela. Polazak u pravcu Siracuse, antičkog grada na istočnoj obali otoka. Po dolasku u Arhimedov grad, posjet arheološkom lokalitetu (ulaznica uz doplatu) u kojem se nalaze ostaci grčke i rimske kulture: grčki teatar, “rajski kamenolom” i rimski amfiteatar. Nastavak razgleda starog grada: znamenita Normanska katedrala, dvorac, gotičke palače Bellomo i Parisio fontana Fonte Aretusa, te antički spomenici Apolonov hram, grčki hram i kazalište, citadela, oltar Hijerona II., rimski amfiteatar i katakombe. Nakon posjeta Siracusi, polazak u pravcu Catanie, koja je drugi po veličini grad na Siciliji. Leži na istočnoj obali otoka, na obali Jonskog mora, u podnožju 30-ak km udaljenog vulkana Etna, iznad rijeke Amenano. Smještaj u hotel na području Catanie. Noćenje.

4. dan izlet ETNA - TAORMINA
Doručak. Vožnja do Etne, najvišeg europskog vulkana i simbola Sicilije. Dovesti ćemo se do nadmorske visine od 1900 m i pogledati nekoliko manjih vulkanskih kratera. Mogući je odlazak na sam vrh vulkana ( 2900 m ) žičarom i terencima, te zatim pješice ( fakultativno kod min 20 prijavljenih putnika, ukoliko vremenske prilike dozvoljavaju). Nastavljamo prema Taormini, jednom od najpitoresknijih sicilijanskih gradića i arheoloških nalazišta, poznatog po starom grčkom amfiteatru. Obilazak amfiteatra (ulaznica u grčko-rimski teatar fakultativno), i starogradske jezgre. Slobodno vrijeme za uživanje u jednom od mnogobrojnih kafića i restorana. Povratak u hotel.  Noćenje.

5. dan CATANIA - VENECIJA - (ZAGREB)
Doručak i odjava iz hotela. Odlazak u razgled znamenitosti Catanie s vodičem. Barokno središte Catanie je, zajedno sa sedam drugih baroknih gradova u dolini Val di Noto, upisano na UNESCO-v popis mjesta svjetske baštine u Europi kao primjer “vrhunca i završnog procvata baroka u Europi”. Vidjet ćemo staru luku, glavni trg s katedralom sv. Agate zaštitnice grada, rimski amfiteatar, Slonovu fontanu kao simbole Catanie, brojne gradske palače i crkve. U poslijepodnevnim satima u dogovoreno vrijeme polazak autobusom prema zračnoj luci Vincenzo Bellini di Catania-Fontanarossa. Prijava na let kompanije Volotea. Polazak zrakoplova prema redu letenja u 17:00 sati. Dolazak u Veneciju predviđen je u 18:45 sati. Za sve koji su uplatili transfer organiziran je prijevoz do Zagreba (via Vrata Jadrana). Dolazak u večernjim satima.

Cijene po osobi u HRK

datum polaska
30.05.
First Minute cijena 3.390
Redovna cijena 3.590
Zrakoplovne pristojbe 990

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena uključuje:
- Prijevoz  zrakoplovom Venecija - Palermo, Catania-Venecija
- 2 noćenje s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Hotelu 3/4* u Palermu
- 2 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi u Hotelu 3/4* na području Catanije/Acireale
- trošak jednog komada predane prtljage do 20 kg i 1 kom ručne prtljage
- Pratitelja putovanja iz Zagreba
- Sve transfere i razgrede prema prgramu
- Sve pristojbe za ulaze u gradove
- Usluge lokalnih vodiča na destinaciji
- Organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje:
- zrakoplovne pristojbe i naknade -obavezna doplata 990 kn (promjenjivo do izdavanja avio karata)
- povratni transfer na relaciji  Zagreb - Venecija - Zagreb
- doplatu za jednokrevetnu sobu od 590 kn
- ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
- karte javnog  gradskog  prijevoza, doplate za izlete i obroke koji nisu prema programu
- osobne troškove, pića i napojnice te ostalo što nije navedeno pod cijena uključuje
- osiguranje od otkaza putovanja (preporučujemo)

Obavezne doplate:
- boravišna pristojba koja se plaća na recepciji hotela u Palermu (€ 2,00 po osobi/danu)
- boravišna pristojba koja se plaća na recepciji hotela u Cataniji (€ 1,50 po osobi/danu)

Popusti:
- dijete na pomoćnom ležaju 300 kn
- odrasla osoba na pomoćnom ležaju 100 kn

Informativne cijene ulaznica mogućnost promjene cijene do putovanja):
- ulaznica u Kapelu Palatina u Palermu 8,50 EUR po osobi (ulaznice se plaćaju u eur na licu mjesta)
- Katedrala Monreale 3 € ( ulaznica + slušalice)
- Arheološki park  Siracusa 10 €
- ulaznicu za Monreale klaustor 8 EUR + ( ulaznice se plaćaju u eur na licu mjesta)
- ulaznicu za grčko-rimski teatar u Taormini 8 EUR ( ulaznice se plaćaju u eur na licu mjesta)
- uspon na Etnu do 2900 m terenskim vozilima i lokalnim vodičem cca 65 € (ulaznice se plaćaju u eur na licu mjesta- Kod MINIMALNO 20 PRIJAVLJENIH PUTNIKA ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale)

Informacije o avio prijevozniku: Volotea

Napomena: zrakoplovna kompanija zadržava pravo promjene vremena leta

Minimalan broj putnika: 25