bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Turska - 8 dana
Šifra aranžmana762732
Datum polaska 15.10.2018
Datum povratka22.10.2018
Boravak 8 dana
Grad polaskaLjubljana
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPolupansion
Cijenaod 3.599,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
762732Ljubljana15.10.201822.10.20188 dana4199,00
762732Ljubljana22.10.201829.10.20188 dana3999,00
762732Ljubljana29.10.20185.11.20188 dana3799,00
762732Ljubljana5.11.201812.11.20188 dana3599,00

Opis programa

Putovanje u Tursku avionom - 8 dana

1. dan: LET ZA ISTANBUL
Sastanak putnika 120  minuta prije leta na info pultu u zračnoj luci Ljubljana. Let iz Lubljane za Istanbul. Nakon dolaska dočekat će Vas vaš voditelj putovanja i otpratiti do hotela. Noćenje na području Istanbula.

2. dan: ISTANBUL - ČAROBNA METROPLOA
Nakon doručka odlazak do nekadašnjeg hipodroma, izvornog okupljališta stanovnika, gdje ćete vidjeti tri monumentalna spomenika kasne Antike. Nakon toga posjetit ćete Plavu džamiju, jedinu na svijetu sa šest minareta. Izgradnja ove džamije počela je 1609. i završena tek 1616. godine. Nakon toga očekuje Vas najvažnije remek-djelo bizantske umjetnosti - Aja Sofija. Prvotno je to bila kršćanska crkva, nakon toga pretvorena je u džamiju, a danas je ona poznati muzej koji je proglašen osmim svjetskim čudom. Za kraj dana uživati ćete u orijentalnim mirisima i bojama u šetnji egipatskim bazarom poznatijim kao začinski bazar koji se nalazi u sjevernijem dijelu grada. Noćenje na području Istanbula.

3. dan: ISTANBUL - fascinantna plovidba po Bosporu (fakultativno) - BURSA
Nakon doručka očekuje Vas fascinantna vožnja brodom na Bosporu( uz doplatu). Na ovoj vožnji između dvije obale koje dijele Europu i Aziju doživjet ćete sklad suživota sadašnjosti i prošlosti, sjaja i jednostavne ljepote. Od davnih vremena se nastanjivanje na slatkim obalama Azije smatralo privilegijom moćnih i bogatih. Mnoga slikovita pročelja kuća, dvoraca i palača otkrit ćete na našoj brodskoj vožnji. Nakon toga odvest ćemo se u Bursu, antičku Prusiju, od 1326. godine prvi glavni grad osmanskih sultana. Bogat, danas glavni grad provincije smješten u plodnoj dolini, okružen je visokim brdima. Krivudave ulice, slikovite stare kuće, impozantne džamije i gusto nastanjene ulice bazara koje mirišu na sve miomirise Orijenta; mostovi preko dubokih klanaca usred grada, romantična, stara groblja pokraj raskošno smještenih modernih bulevara i poznati termalni izvori - to je Bursa. Vidjet ćete Ulu džamiju i Koza Han, nekadašnji bazar svile. Noćenje na području Burse.

4. dan: PERGAMON - KUŠADASI
Doručak u hotelu. Danas slijedi vožnja duž obale prema Pergamonu. Tamo ćete, između ostalog, vidjeti Akropolu i najstrmiji amfiteatar Antike, kao i temelje oltara posvećenog Zeusu, temelje grada, hram i ostatke nekadašnje svjetski poznate knjižnice, koja je uz onu u Aleksandriji bila najveća ondašnjeg doba. Osim toga, ovdje je izumljen pergament! Nakon toga vozimo se dalje prema Kusadasiju preko Izmira. Noćenje na području Kusadasija.

5. dan: Efez - Pamukkale
Današnji izlet vodi Vas u Efez koji je poznat kao jedan od najvećih i najočuvanijih antičkih gradova na svijetu. Artemidin hram iz helenističkog doba ubraja se u sedam svjetskih čuda. Pod vladavinom cara Augusta grad je bio najvažnija trgovačka metropola Male Azije. Dalje nastavljamo kroz plodnu dolinu velikog Meandra u unutrašnjost prema Pamukkalama, prirodnom fenomenu na listi UNESCO-ove kulturne baštine, nazvan i Pamučna palača, koja se prostire na brežuljku od vapnenačkih terasastih padina. Nakon dolaska imat ćete priliku za termalnu kupku u Vašem termalnom hotelu. Noćenje na području Pamukkala.

6. dan: Hierapolis - Antalija
Danas posjećujete ostatke raskošnoga grada Hierapolisa, koji je svoj procvat doživio u rimsko doba, a proteže se iznad vapnenačkih terasastih padina. Slijedi nastavak vožnje preko predivnog krajolika Taurskog gorja natrag prema Antaliji, a na putu posjet predionici tepiha gdje ćete se upoznati s cjelokupnim procesom izrade tepiha (od dobivanja materijala; svile, pamuka i vune sve do gotovog vezenog proizvoda). Dva noćenja na području Antalije.

7. dan: ANTALIJA - vodopad Karpuzkaldiran
Danas posjećujete Antaliju, jedan od najljepših gradova turske rivijere. Zaštićen veličanstvenom planinskom kulisom Taurusa ovdje uspijeva bogata vegetacija. Posjetiti ćete najvažnije znamenitosti grada. U šetnji gradom i prilikom posjeta centrima iskoristite brojne mogućnosti za povoljnu kupovinu, posebno tradicionalnih turskih proizvoda: nakita i proizvoda od kože. Za kraj dana posjećujete poznati vodopad Karpuzkaldiran.

8. dan: LET ZA LJUBLJANU
Doručak u hotelu. U skladu s vremenom odlaska, autobus će Vas dovesti do zrakoplovne luke i krenut ćete na put kući. Let iz Antalije za Istanbul - Ljubljanu. Za putnike koji su doplatili slijedi transfer do Zagreba.

Cijena po osobi u HRK:

datumi polazaka
15.10. 22.10. 29.10. 05.11.
Redovna cijena 4.199 3.999 3.799 3.599

Cijena uključuje:
• let iz Lubljane do Istanbula i povratno let iz Antalije preko Istanbula do Ljubljane - ekonomska klasa
- Asistenciju u zračnoj luci Ljubljana/Antalija
- Transfer od zračne luke do/od hotela.
• 7x noćenje u hotelima s 4 ili 5* u dvokrevetnoj standard sobi
• 7x doručak samoposlužni bife
• 7x večera samoposlužni bife
• Izleti prema programu u udobnim i klimatizranim autobusima
• Uključene ulaznice i stučno vođenje:
- Plava džamija i Aja Sofija
- Pergamon
- Efez
- Hierapolis i Pmukale
• pratitelj na hrvatskom ili slovenskom jeziku
• Jamčevno osiguranje prema propisima

Cijena ne uključuje:
- Pristojbe u zračnoj luci
- Doplatu za jednokrevetnu sobu
- Fakultativne izlete
- Dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom
- Troškove osobne prirode i napojnice
- Piće uz obroke
- Putno osiguranje
- Transfer

Doplate u agenciji:
- Pristojbe u zračnoj luci 799 kn po osobi
- Doplata za jednokrevetnu sobu (obavezna doplata ako osoba putuje sama) 1.125 kn po osobi
- Agencijska izrada vize za Tursku
- Parking u zračnoj luci Ljubljana: 250 kn

Fakultativni izleti doplata na destinaciji:
• Vožnja Bosporom: 25€