bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Varšava i Baltik - 6 dana
Šifra aranžmana272678
Datum polaska 6.8.2018
Datum povratka11.8.2018
Boravak 6 dana
Grad polaskaLjubljana
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 4.990,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
272678Ljubljana6.8.201811.8.20186 dana4990,00
272678Ljubljana11.8.201816.8.20186 dana4990,00

Opis programa

Putovanje Varšava i Baltik avionom - 6 dana

Garantirani polasci!

PROGRAM PUTOVANJA ZA POLASKE 23.06. I 11.08.:

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA - TALLINN, noćenje
Polazak s Autobusnog kolodvora Zagreb i prijevoz do zračne luke Jožeta Pučnika Ljubljana (uz doplatu). Prijava na let u jutarnjim satima prema Tallinnu. Po pristanku zrakoplova odlazak u razgled. Ono po čemu se ovaj grad ističe jest njegova stara srž, stari grad okružen zidinama i izgleda kao iz priča. Zbog lijepo očuvane stare jezgre nalazi se na popisu zaštićene baštine organizacije UNESCO. Popet ćemo se na brdo Toompea gdje se nalazi živopisna katedrala Aleksandra Nevskog i otkud se pruža krasan pogled na grad i Finski zaljev. Prijevoz do hotela, noćenje.

2. DAN: TALLINN (fakultativni izlet u Helsinki), doručak, noćenje 
Doručak. Slobodan dan za osobne programe i aktivnosti. Predlažemo razgled područja Rocca al Mare gdje se nalazi Estonski muzej na otvorenom (ulaznica uz doplatu), a koji je replika ribarskog sela iz 18.st. A ako vam nije do muzeja u blizini je najveći shopping centar u Estoniji, Rocca al Mare. Preporučujemo ipak mogućnost da posjetite obližnji Helsinki (uz doplatu). Brodska vožnja do finske prijestolnice traje 2 sata, a Helsinki je zavrijedio da ga se vidi: jedan od najzanimljivijih nordijskih gradova, Helsinki svakog posjetitelja iznenadi svojim neobičnim stjenovitim izgledom, mješavinom stilova i neobičnim građevinama. Po dolasku ćemo razgledati glavne znamenitosti kao što su u stijenu uklesana crkva Temppeliaukio, neobični spomenik slavnom kompozitoru Sibeliusu, kongresnu dvoranu Finlandia, olimpijski park i rusku crkvu koja svojom pojavom kraljuje iznad pristaništa. Slobodno vrijeme za obilazak zanimljive živopisne tržnice ili šetnju lijepim središtem grada. Povratak u Tallinn u kasnim poslijepodnevnim satima, prijevoz do hotela. Noćenje.

3. DAN: TALLINN - RIGA, doručak, noćenje 
Doručak. Poslije doručka odlazimo prema prijestolnici Latvije, a dolazak u Rigu je predviđen u ranim poslijepodnevnim satima. Stari je grad već dvadeset godina na popisu UNESCO-a, a Riga iznenadi svakog posjetitelja svojom raznolikošću, grad je iznimno arhitektonski zanimljiv i okružen ozračjem smirenosti i umjerenosti na svojim ulicama. Riga je ponosno nosila titulu Europskog grada kulture 2014. godine, a  poznata je i pod imenom „Biser Baltika“, odnosno „Pariz Baltika“ što već dosta govori o njezinoj atraktivnosti. Kraće slobodno vrijeme poslije razgleda za kupovinu suvenira i šetnju centrom grada. U večernjim satima slijedi prijevoz do hotela, noćenje.

4. DAN: RIGA - BRDO KRIŽEVA - VILNIUS, doručak, noćenje                                             
Doručak. Nakon doručka slijedi odlazak prema Litvi. Tijekom puta posjetit ćemo hodočasničko mjesto od velikog značenja za Litavce, tzv. „Brdo križeva“. Mjesto na kojem se križevi postavljaju još od 14. vijeka, kroz stoljeća je simbol otpora prema osvajačima i okupatorima; danas ih je više od 100 000 i unatoč tome što je brdo uništavano, poravnavano a križevi uništavani, ono je preživjelo i mnogo znači Litavcima. Poslijepodnevni dolazak u Vilnius, razgled glavnih znamenitosti koje se većinom nalaze u jednom od najvećih srednjovjekovnim gradskih jezgri u Europi. Barokna stara jezgra grada je od 1994. g. uvrštena na popis svjetske kulturne baštine. Otići ćemo do katedrale, popeti se do utvrde Gediminas, vidjet ćemo zgradu sveučilišta… Najmanji od glavnih gradova baltičkih država Vilnius je šarmantan grad kojeg zbog lijepog i dobro očuvanog gradskog središta nazivaju i „baroknom ljepoticom Baltika“. Smještaj u hotel i noćenje.

5. DAN: VILNIUS - TRAKAI - WYSZKOW/LOMZA, doručak, noćenje
Doručak. Slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada, nakon čega slijedi vožnja do povijesnog gradića Trakai, smještenog 28 km zapadno od Vilniusa. Trakai ima veliko značenje u povijesti Litve jer je tu bilo sjedište tadašnjih kneževa. Svojim pitoresknim smještajem Trakai - nalazi se na području ispresijecanom brojnim manjim i većim jezerima - danas mami brojne turiste koji stižu u Litvu, a ne postoji politička delegacija koja dolazi u službeni posjet u zemlju a da ne posjeti Trakai. Po dolasku razgled lokaliteta (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Poslije posjeta utvrdi upućujemo se prema prema Poljskoj. Smještaj u hotel (mjesto Wyszkow, Lomza, okolica), noćenje.

6. DAN: WYSZKOW/LOMZA - VARŠAVA - ZAGREB/LJUBLJANA, noćenje
Nakon doručka slijedi nastavak putovanja prema Varšavi. Po dolasku, odlazak u panoramski razgled poljske prijestolnice - proći ćemo sjeverni dio grada gdje se nalazi Novi grad, pomalo futuristička Varšava koja podsjeća na Manhattan, potom ćemo se uputiti prema staroj povijesnoj jezgri s brojnim gradskim znamenitostima s popisa UNESCO-a (vanjski razgledi). Posjetit ćemo kraljevski grad, staru jezgru, park Lazienski gdje se nalazi poznata skulptura Frederica Chopina… Slobodno vrijeme do polaska transfera u zračnu luku. Prijava na let iz Varšave u Ljubljanu. Po dolasku, mogućnost organiziranog prijevoza (doplata) do Zagreba.

PROGRAM PUTOVANJA ZA POLAZAK 06.08.:

1. DAN: ZAGREB/LJUBLJANA - VARŠAVA - WYSZKOW/LOMZA, noćenje
Polazak s Autobusnog kolodvora Zagreb i prijevoz do zračne luke Jožeta Pučnika Ljubljana (uz doplatu). Prijava na let u jutarnjim satima. Po pristanku zrakoplova odlazak u panoramski razgled poljske prijestolnice - proći ćemo sjeverni dio grada gdje se nalazi Novi grad, pomalo futuristička Varšava koja podsjeća na Manhattan, potom ćemo se uputiti prema staroj povijesnoj jezgri s brojnim gradskim znamenitostima s popisa UNESCO-a (vanjski razgledi). Posjetit ćemo kraljevski grad, staru jezgru, park Lazienski gdje se nalazi poznata skulptura Frederica Chopina… Poslijepodne ćemo krenuti prema Litvi. Smještaj u hotelu na području Wyszkowa/Lomze, noćenje.

2. DAN: VARŠAVA - TRAKAI - VILNIUS, doručak, noćenje   
Doručak. Nastavak putovanja prema Litvi, put nas vodi prostranim poljskim ravnicama. Nakon granice i pomicanja kazaljki na satu nastavljamo put prema jednoj od glavnih znamenitosti Litve, povijesnog mjestašca Trakai, smještenog 28 km zapadno od Vilniusa. Trakai ima veliko značenje u povijesti Litve jer je tu bilo sjedište tadašnjih kneževa. Svojim pitoresknim smještajem Trakai - nalazi se na području ispresijecanom brojnim manjim i većim jezerima - danas mami brojne turiste koji stižu u Litvu, a ne postoji politička delegacija koja dolazi u službeni posjet u zemlju a da ne posjeti Trakai. Po dolasku razgled lokaliteta (ulaznica uz doplatu na licu mjesta). Poslije posjeta utvrdi upućujemo se prema glavnom gradu Litve, Vilniusu. Smještaj u hotel i odlazak u večernju šetnju u središte grada. Noćenje.

3. DAN: VILNIUS - BRDO KRIŽEVA - RIGA, doručak, noćenje                                             
Doručak. Nakon doručka razgled glavnih znamenitosti Vilniusa koje se većinom nalaze u jednom od najvećih srednjovjekovnim gradskih jezgri u Europi. Barokna stara jezgra grada je od 1994. g. uvrštena na popis svjetske kulturne baštine. Otići ćemo do katedrale, popeti se do utvrde Gediminas, vidjet ćemo zgradu sveučilišta… Najmanji od glavnih gradova baltičkih država Vilnius je šarmantan grad kojeg zbog lijepog i dobro očuvanog gradskog središta nazivaju i „baroknom ljepoticom Baltika“. Slijedi putovanje prema Latviji. Tijekom puta posjetit ćemo hodočasničko mjesto od velikog značenja za Litavce, tzv. „Brdo križeva“. Mjesto na kojem se križevi postavljaju još od 14. vijeka, kroz stoljeća je simbol otpora prema osvajačima i okupatorima; danas ih je više od 100 000 i unatoč tome što je brdo uništavano, poravnavano a križevi uništavani, ono je preživjelo i mnogo znači Litavcima. Nastavak putovanja prema Rigi, dolazak u Rigu u večernjim satima. Smještaj u hotel i noćenje.

4. DAN: RIGA - TALLINN, doručak, noćenje 
Doručak. Poslije doručka odlazimo u razgled Rige, glavnog grada Latvije i najvećeg grada u baltičkim državama. Stari je grad već dvadeset godina na popisu UNESCO-a, a Riga iznenadi svakog posjetitelja svojom raznolikošću, grad je iznimno arhitektonski zanimljiv i okružen ozračjem smirenosti i umjerenosti na svojim ulicama. Riga je ponosno nosila titulu Europskog grada kulture 2014. godine, a  poznata je i pod imenom „Biser Baltika“, odnosno „Pariz Baltika“ što već dosta govori o njezinoj atraktivnosti. Kraće slobodno vrijeme poslije razgleda za kupovinu suvenira i šetnju centrom grada. U poslijepodnevnim satima putovanje prema Estoniji. Dolazak u Tallinn u večernjim satima, smještaj u hotel u Tallinnu ili okolici. Noćenje.

5. DAN: TALLINN (fakultativni izlet u Helsinki), doručak, noćenje                                 
Doručak. Slobodan dan za osobne programe i aktivnosti. Predlažemo razgled područja Rocca al Mare gdje se nalazi Estonski muzej na otvorenom (ulaznica uz doplatu), a koji je replika ribarskog sela iz 18.st. A ako vam nije do muzeja u blizini je najveći shopping centar u Estoniji, Rocca al Mare. Preporučujemo ipak mogućnost da posjetite obližnji Helsinki (uz doplatu). Brodska vožnja do finske prijestolnice traje 2 sata, a Helsinki je zavrijedio da ga se vidi: jedan od najzanimljivijih nordijskih gradova, Helsinki svakog posjetitelja iznenadi svojim neobičnim stjenovitim izgledom, mješavinom stilova i neobičnim građevinama. Po dolasku ćemo razgledati glavne znamenitosti kao što su u stijenu uklesana crkva Temppeliaukio, neobični spomenik slavnom kompozitoru Sibeliusu, kongresnu dvoranu Finlandia, olimpijski park i rusku crkvu koja svojom pojavom kraljuje iznad pristaništa. Slobodno vrijeme za obilazak zanimljive živopisne tržnice ili šetnju lijepim središtem grada. Povratak u Helsinki u kasnim poslijepodnevnim satima, prijevoz do hotela. Noćenje.

6.DAN: TALLINN - LJUBLJANA/ZAGREB, doručak, noćenje
Doručak. Poslije doručka razgled Tallinna. Ono po čemu se ovaj grad ističe jest njegova stara srž, stari grad okružen zidinama i izgleda kao iz priča. Zbog lijepo očuvane stare jezgre nalazi se na popisu zaštićene baštine organizacije UNESCO. Popet ćemo se na brdo Toompea gdje se nalazi živopisna katedrala Aleksandra Nevskog i otkud se pruža krasan pogled na grad i Finski zaljev. Slobodno vrijeme za zadnje razglede, kupovinu, ručak, itd. Poslijepodne slijedi vožnja do zračne luke i let prema Ljubljani. Po dolasku organizirani prijevoz do Zagreba.

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI U HRK: 4.990 kn

DOPLATA ZA zrakoplovne pristojbe: 870 kn

DOPLATA ZA MANJI BROJ PUTNIKA (min. 35 pax): 310 kn

CIJENA UKLJUČUJE: zrakoplovni prijevoz, pet noćenja s doručkom u hotelima 3/4*, autobusni prijevoz prema programu, vanjske razglede, slovenskog pratitelja, trošak organizacije putovanja.

DOPLATE PO ŽELJI, prilikom prijave:
• jednokrevetna soba 1.190 kn
• večere (uključena „srednjovjekovna“ večera u Rigi) 850 kn
• cjelodnevni izlet u Helsinki 530 kn

INFORMATIVNE CIJENE ULAZNICA: ulaznica u Trakai 8 €

POPUSTI: za djecu do 12 god. u pratnji dvije odrasle osobe popust iznosi 10 % od osnovne cijene aranžmana.