bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Sicilija - 4 dana
Šifra aranžmana042652
Datum polaska 28.4.2018
Datum povratka1.5.2018
Boravak 4 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 4.790,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
042652Zagreb28.4.20181.5.20184 dana4790,00

Opis programa

Putovanje na Siciliju avionom - 4 dana

8.4.2018. / ZAGREB - CATANIA - PALERMO
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 2 sata min. prije polaska. Direktan let posebnim zrakoplovom za Cataniju u 8.00 sati. Nakon slijetanja u 10.00 sati, slijedi vožnja do Palerma. Po dolasku slijedi razgled grada: arapsko - normanska katedrala, Kraljevska Palača - bivša arapska tvrđava koja je pretvorena od strane normanskih vladara u jednu od najimpresivnijih vladarskih palača u Europi, prekrasna Cappella Palatina, maestralni Teatro Massimo, Quattro Canti - srce staroga Palerma, crkva Martorana i Piazza del Comune sa fontanom “srama” (“della vergogna”). Smještaj u hotel. Noćenje.

29.4.2018. / PALERMO - MONREALE - CEFALU - CATANIA
Doručak. Odjava iz hotela  te vožnja do gradića Monreale, 7 km udaljenog od Palerma, poznatog po benediktinskom samostanu i prekrasnoj katedrali iz 12. stoljeća, ukrašenoj serijom zlatnih mozaika koji su remek - djelo bizantske umjetnosti. Kreće slobodno vrijeme za šetnju i kupovinu suvenira te nastavak vožnje do slikovitog gradića Cefalù na Tirenskoj obali, s brojnim arheološkim lokalitetima na kojima se vidi utjecaj grčke, rimske, bizantske i islamske kulture. Slobodno vrijeme za šetnju i „espresso“ u nekom od kafića na trgu ispred veličanstvene normanske katedrale iz 12 st. Nastavak vožnje do Catanije. Smještaj u hotel. Noćenje.

30.04..2018. / CATANIA - SIRACUSA - CATANIA
Doručak. Odlazak do  Siracuse, nekadašnje najvažnije grčke kolonije na Siciliji. Posjet arheološkom nalazištu (doplata za ulaznicu na licu mjesta): grčki teatar, rimski amfiteatar, Dionizijevo uho, zatim odlazak do otočića Ortigia - šetnja slikovitim ulicama do katedrale koja predstavlja jedinstven primjer arhitekture - spoj grčkog hrama božice Atene i barokne crkve. Povijesna jezgra grada se nalazi na popisu UNESCOve baštine. Uživajte u šetnji gradom kojeg je Ciceron opisao kao „od svih, najveći i najljepši grčki grad“. Povratak u Cataniu, baroknog središta Sicilije, upisanog na UNESCO popis svjetske baštine kao primjer “vrhunca i završnog procvata baroka u Europi.  Preporučujemo odlazak u šetnju do glavnog gradskog trba Piazza del Duomo na kojem se nalazi Palača slonova i Slonova fontana. Prošećite do impresivne katedrale Sv. Agate, zaštitnice grada ili obližnjih avenija Via Etnea i Via Crociferi. Noćenje.

1.5.2018. / CATANIA - ETNA & TAORMINA - ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Odlazak na izlet do obližnje Etne - najvišeg aktivnog vulkana u Europi. Cesta nas vodi crnim krajolikom kojim je nekada prolazila užarena lava. Na 100 m nadmorske visine prestaje vegetacija, te su prema vrhu vulkana samo ostaci lave i pepela. Izlet se odvija u skladu s vremenskim prilikama. Ako su povoljne autobus će doći do 1800 m/nmv do kratera Silvestri, ili će voziti naseljima u podnožju. Nastavak vožnje do slikovite Taormine, jednog od najljepših gradića Italije, izgrađenog na brdu Monte Tauro s kojeg se pruža fantastičan  pogled na okolicu. Posjet grčko - rimskom teatru( doplata za ulaznicu na licu mjesta) s nezaboravnim pogledom na Etnu. Slobodno vrijeme za šetnju slikovitim uličicama šarmantnog gradića. Vožnja do zračne luke Fontanarossa u Cataniji, prijava na direktan let posebnim zrakoplovom iz Catanije u 18.00 sati, s dolaskom u Zagreb u 20.00 sati.

Cijene po osobi u HRK:

datum polaska
28.04.
First Minute cijena 4.790
Redovna cijena 4.990
Zrakoplovne pristojbe 890

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena aranžmana po osobi uključuje: prijevoz posebnim zrakoplovom prema programu, transfere i razglede prema programu, 3 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* u dvokrevetnim sobama u Palermu i na području rivijere Catanije, pratitelja na putovanju, lokalne vodiče na razgledima u Palermu, Siracusi, Taormini, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Obavezna doplata kod prijave:
zrakoplovne pristojbe 890 kn (podložne promjenama).

Cijena ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 990 kn, boravišnu pristojbu u Palermu 2 Eur dnevno; Cataniji 2 Eur dnevno po osobi (plaćanje na recepciji hotela).

Ulaznice (informativne cijene):
Monreale Duomo 3 Eur, klaustor 6 Eur, Normanska palača i Palatinska kapela 8,50 Eur, grčko - rimski teatar u Taormini 8 Eur, arheološki lokaliteti u Siracusi 10 Eur (ulaznice se plaćaju na licu mjesta); nosače prtljage, napojnice i osobnu potrošnju.

Popusti: 10% popusta za dijete do 12 god. na pomoćnom ležaju; 5% za osobe starije od 12 godina na pomoćnom ležaju.

Napomena: izlet do vulkana Etne ovisi o vremenskim prilikama.