bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Kapadokija i Mala Azija - 8 dana
Šifra aranžmana182051
Datum polaska 15.9.2018
Datum povratka22.9.2018
Boravak 8 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozZrakoplov
Kategorija smještaja
UslugaPrema programu
Cijenaod 4.750,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
182051Zagreb15.9.201822.9.20188 dana4750,00

Opis programa

Putovanje Kapadokija i Mala Azija avionom - 8 dana

Kapadokija - Göreme - Ürgüp - Derinkuyu - Konya - Pamukkale - Hierapolis - Kuşadasi - Efez - Izmir - Istanbul

Vrijednost više:
- smještaj u hotelima 4* tijekom cijelog programa
- 2 noćenja u Istanbulu u hotelu 4* u centru - cca 15 minuta javnim prijevozom od Aja Sofije


1. dan, Zagreb - Istanbul - Kapadokija
Sastanak putnika s voditeljem putovanja na aerodromu Franjo Tuđman kod šaltera informacija 2 sata prije leta. Podjela dokumenata i prijava na let za Istanbul. Polijetanje u 09:15 h, slijetanje u Istanbul u 12:30 h po lokalnom vremenu. Sastanak s lokalnim vodičem te nastavak putovanja letom do Kapadokije u 16 h. Slijetanje u zračnu luku u 17:30 h te transfer do hotela. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

2. dan, Kapadokija - Göreme - Ürgüp - Derinkuyu
Doručak i odlazak na cjelodnevno razgledavanje pokrajine Kapadokija gdje su snažne erupcije vulkana Erdžijasa prije 3 milijuna godina formirale jedan od najljepših pejzaža na svijetu. Obilazak lokacije Göreme - grada smještenog u potpunosti u stijenama. Grad je nastao u vrijeme ranog kršćanstva kada je ono bilo zabranjeno, a kršćani protjerani. Slijedi obilazak tipičnog grada ove pokrajine, Ürgüpa i tvrđave Uchisar. Nastavak vožnje do podzemnog grada Derinkuyu. Grad koji se proteže duboko ispod zemlje mogao je primiti oko 20.000 ljudi. U gradu su postojali podrumi, kapelice, štale, preše za vino i ulje… U večernjim satima predlažemo fakultativni odlazak na poznati folklorni show s “plesom derviša”. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

3. dan, Kapadokija - Konya - Pamukkale
U ranim jutarnjim satima predlažemo let balonom (fakultativno). Nakon doručka, slijedi vožnja prema Konyi. Na putu, posjeta jednom od najbolje sačuvanih Karavan-saraya - Sultanhan. Dolazak u Konyu te posjet muzeju Mevlana. Tu se nalazi grobnica - mezar velikog pjesnika i filozofa Celadina Rumija Mevlana, osnivača derviškog reda koji je živio u 13. stoljeću. Nastavak vožnje do Pamukkale „Pamučne tvrđave“. Ovaj čudesan plato boje bijelog pamuka stvorile su naslage vode bogate kalcijem. Ukoliko vremenski uvjeti dopuste, fakultativni odlazak na kupanje u termalnim bazenima. Smještaj u hotel, večera i noćenje.

4. dan, Pamukkale - Hierapolis - Kuşadasi
Nakon doručka obilazak jednog od najpoznatijih antičkih nalazišta u Turskoj - Hierapolisa. Tu se nalaze ostaci kupatila, hramova i drugih starogrčkih i starorimskih spomenika te originalne ranokršćanske građevine. Hierapolis je zbog velike povijesne važnosti 1988. godine, zajedno s platoima Pamukkale, upisan na listu UNESCO-ve svjetske baštine. Nastavak vožnje do Kuşadasia, smještaj u hotel, večera i noćenje.

5. dan, Kuşadasi - Efez - Kuşadasi
Doručak. Odlazak do antičke metropole - Efesa. Razgled ostataka velikog kazališta, Odeona, biblioteke, rimskog kupatila, agore i ostataka jednog od sedam čuda starog vijeka - Artemidinog hrama. U nastavku, vožnja do kuće sv. Marije u kojoj je ona navodno provela zadnje godine života u tajnosti. Slobodno vrijeme za vlastite aktivnosti. Večera, noćenje.

6. dan, Kuşadasi - Izmir - Istanbul
Nakon doručka slijedi vožnja prema Izmiru, drevnoj Smirni. Izgradnjom željezničkih pruga u drugoj polovici 19. stoljeća, koje ga vežu s bogatim zaleđem, Izmir je postao bitna trgovačka luka. Grad sa svojim mediteranskim šarmom i danas je važna luka na Egejskom moru. Panoramski obilazak grada te nastavak vožnje do Istanbula. Smještaj u hotel, noćenje.

7. dan, Istanbul
Istanbul, grad smješten na dva kontinenta, predstavlja kulturni, financijski, duhovni i privredni centar Turske. Doručak, slobodno vrijeme za samostalno istraživanje grada ili fakultativni odlazak na Sultan Ahmet turu - razgled grada: Aja Sofija - nekada najveća crkva u Bizantskom carstvu, naknadno pretvorena u džamiju; Džamija Sultana Ahmeda poznata kao Plava džamija - posljednja velika kraljevska džamija, koju je sa 6 minareta izgradio arhitekt Mehmed Aga; ostaci rimskog Hipodroma - nekada sportskog i društvenog centra Konstantinopola, a danas memorijalnog trga s obeliskom; Topkapi palača - bivša Sultanova palača s čije se terase pruža prekrasan pogled na Mramorno more i Bospor. Slobodno poslijepodne za individualne razglede ili kupovinu na Grand Bazaaru. Smještaj u hotel, noćenje.

8. dan, Istanbul - Zagreb
Nakon doručka, odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za istraživanje grada ili odlazak na fakultativni izlet. Plovidba Bosporom, morskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Malu Aziju, nudi pogled na carske palače, tvrđave i romantična mjestašca Bosporskog prolaza. Ortaköy, dio grada smješten na obali Bospora, primjer je miješanja kultura i vjera na ovom području. Danas tu žive stanovnici muslimanske, židovske, pravoslavne i kršćanske vjere. Popularno je središte za lokalne stanovnike kao i za turiste sa svojim umjetničkim galerijama, barovima, restoranima, noćnim klubovima. Trg Taksim jedan je od najpoznatijih turističkih točki Istanbula, smješten u europskom dijelu grada. Trg obiluje barovima, restoranima, dućanima… Transfer do aerodroma minimalno 2 sata prije leta. Prijava na let za Zagreb i polijetanje u 18:05h, dolazak u Zagreb u 19:10h po lokalnom vremenu.

Cijena po osobi u HRK:

datum polaska
15.09.
First Minute cijena 4.750
Redovna cijena 4.990
Zrakoplovne pristojbe 1.390

First Minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.190 kn

Cijena aranžmana uključuje:
• prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb - Istanbul - Kapadokija - Istanbul - Zagreb
• smještaj u hotelima 4* na bazi 5 polupansiona i 2 noćenja s doručkom (Istanbul)
• prijevoz turističkim autobusom prema programu
• voditelja putovanja
• lokalnog vodiča na hrvatskom jeziku
• jamčevinu i troškove organizacije

Cijena aranžmana ne uključuje:
• zrakoplovne pristojbe (podložno promjeni do izdavanja karti),
• viza za Tursku (obavezna, putovnica mora biti važeća min. 6 mjeseci od datuma ulaska u tursku, obavezno zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka)
• napojnice lokalnom vodiču i vozaču,
• ulaznice u kulturno-povijesne spomenike,
• troškove osobne prirode,
• putno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza

Fakultativne doplate (prijava prilikom rezervacije, doplata na licu mjesta):
• let balonom, cca 110€ po osobi, predviđeno vrijeme leta od 5 do 7 h ujutro
• Sultan Ahmet tura 29€ (cijena uključuje razgled Istanbula uz lokalnog vodiča, prijevoz i ulaznice: Aja Sofija, Plava džamija, Hipodrom, Topkapi palača)
• izlet Bospor - Ortaköy - Taksim 25 € (uključena plovidba Bosporom)
• ples Derviša s večerom cca 20€
• doplata za večeru u hotelu u Istanbulu cca 12€ po večeri

Fakultativne doplate (nije potrebna prijava):
• ulaznica u Derinkuyu 7€
• tvrđava Uchisar 5€,
• Hierapolis 10€,
• Efez 13€,
• kuća sv. Marije 8€

VIZA ZA TURSKU: Potrebna. Cijena vize je 20 USD (višekratni ulaz, vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda smijete boraviti u Republici Turskoj najviše 90 dana). Za izradu vize potrebna je putovnica (putovnica mora biti važeća minimalno 6 mjeseci od datuma ulaska u Tursku). Obavezno je i zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Turskoj.

Predviđeni red letenja*:
15.09. Zagreb 09:15 - 12:30 h Istanbul
15.09. Istanbul 16:00 - 17:30 h Kayseri
22.09. Istanbul 18:05 - 19:10 h Zagreb

*Aviokompanija zadržava pravo promjene reda letenja i cijene zrakoplovnih pristojbi