bravo putovanja krstarenja tunis putovanje turistička agencija
 

facebook
Opera Carmen u Dresdenu - 4 dana
Šifra aranžmana006251
Datum polaska 21.6.2018
Datum povratka24.6.2018
Boravak 4 dana
Grad polaskaZagreb
PrijevozAutobus
Kategorija smještaja
UslugaNoćenje s doručkom
Cijenaod 2.490,00 kn
Termini
Šifra
Grad polaska
Datum polaska
Datum povratka
Boravak
Cijena
006251Zagreb21.6.201824.6.20184 dana2490,00

Opis programa

Putovanje opera Carmen u Dresdenu autobusom - 4 dana

1. dan ZAGREB - BEČ - PRAG
Polazak u 05:30 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb (turistički peroni 502-506). Slijedi ugodna vožnja kroz Sloveniju i Austriju do Beča uz kraće zaustavljanje putem. Dolazak u Beč. Panoramska vožnja autobusom: Karlov trg - Ring - Opera - Hofburg - Parlament - Gradska vijećnica - Prater - UN City. Slobodno vrijeme. Predlažemo posjet slavnim bečkim kavanama-slastičarnicama ili ručak uz pravi veliki bečki odrezak. Nastavak vožnje kroz Češku. Dolazak u Prag u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. dan PRAG - DRESDEN
Doručak. Razgled Praga autobusom i pješice uz pratnju gradskog vodiča: Loreta - samostan Strachov - Hradčany - katedrala sv. Vita - kraljevska palača - Mala Strana - Karlov most - Staromestni trg s poznatim astronomskim satom i starom gradskom vijećnicom - spomenik Jana Husa - Vaclavske namesti. Slobodno vrijeme za ručak, kupovinu, posjet brojnim muzejima ili uživanje u ozračju „zlatnog Praga“. Odlazak iz Praga i vožnja prema Dresdenu. Razgled povijesnog gradskog središta sa Zwingerom, Semper Operom, katoličkom i protestantskom katedralom, zidom saskih vladara, dvorcem i Bruhlskom terasom. Smještaj u hotel. Noćenje.

3. DRESDEN I OPERA CARMEN
Doručak. Slobodno prijepodne u središtu Dresdena mogućnost je za posjetu nekim od brojnih muzeja i umjetničkih zbirki. Grad je doživio najveći sjaj u doba Augusta Jakoga kad je zbog brojnih umjetničkih djela koje je on skupio nazvan „Firencom na Elbi“. Preporučujemo posjet Galeriji starih majstora s jednom od najvažnijih zbirki europskog slikarstva ili posjet muzeju „Zeleni svod“ sa zbrkama minijatura ukrašenih dragim kamenjem. Uživajte u bogatoj trgovačkoj i ugostiteljskoj ponudi ili u fakultativnoj plovidbi brodom po rijeci Elbi. Navečer odlazimo u Semperoper, svjetski poznatu opernu kuću koja će nas dočekati raskošno osvijetljena na obali Elbe. Pogledat ćemo čuvenu operu „Carmen“ skladatelja Georges Bizeta čija je praizvedba održana u Parizu 3. ožujka 1875. šokirala tadašnju konzervativnu francusku publiku. Zbog genijalnost melodije i temperamentnog, živog ritma do danas je ostala jedna od najpopularnijih opera svih vremena. Njena izvedba u sjajnoj akustici i blistavom interijeru Semperoper kuće učinit će ovu večer uistinu posebnom i nezaboravnom. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DRESDEN - ČESKY KRUMLOV - ZAGREB
Doručak. Vožnja do jednog od najljepših čeških gradova - Česky Krumlov jedan je od najromantičnijih povijesnih gradića Češke, smješten idilično iznad rijeke Vltave. Šetnja s pratiteljem kroz gradić uz stare palače, kroz dvorišta dvorca i uske uličice i trgove poput je putovanja vremeplovom u davna vremena! Slobodno vrijeme za kavu ili ručak u ovom jedinstvenom mjestu pod zaštitom Unesca. Povratak vožnjom kroz Austriju uz kraća zaustavljanja putem. Dolazak u Zagreb u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u HRK:

datum polaska
21.06.
First Minute cijena 2.490
Redovna cijena 2.690

First minute cijena vrijedi do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Rok za prijavu: 30 dana prije putovanja   

Minimalan broj putnika: 40

Cijena uključuje:
• prijevoz turističkim autobusom prema programu
• smještaj u Pragu u hotelu 3* na osnovi 1 noćenja s buffet doručkom
• smještaj u Dresdenu u hotelu 3* na osnovi 2 noćenja s buffet doručkom
• gradskog vodiča u Pragu za razgled grada
• ulaznicu za opernu predstavu Carmen kategorija ulaznice PG 5 mjesta 3. i 4 kategorije na najvišem nivou gledališta položaj sjedala sa strane (više kategorije ulaznica su uz doplate prikazane pod rubrikom cijena ne uključuje)
• razgledavanja prema programu
• pratitelja tijekom putovanja
• jamčevno osiguranje, troškove organizacije i prodaje aranžmana

Cijena ne uključuje:
• ulaznice za muzeje i kulturno-povijesne spomenike
• doplatu za jednokrevetnu sobu: 590 kn
• doplatu za ulaznicu za Semper operu kategorija sjedala PG 4 sjedala 4. i 3 .kategorije prema sredini na višem nivou gledališta: 230 kn
• doplatu za ulaznicu za Semper operu kategorija sjedala PG 3 sjedala 2. Kategorije drugi nivo lože sa strane ili u parketu zadnji redovi ili sjedala sa strane: 420 kn
• doplatu za ulaznicu za Semper operu kategorija sjedala PG 1 prednji redovi parketa centralni položaj  ili loža 1. ranga- sve sjedala 1. kategorije: 590 kn
• dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci, telefon, karte za javni gradski prijevoz itd.)
• putno osiguranje

Trokrevetne sobe: rezervacija dvokrevetne sobe s pomoćnim ležajem na ovom program nije moguća.

Mogućnost doplate za odabrana sjedala u autobusu:
Na ovom putovanju nudimo mogućnost odabira određenih sjedala u autobusu uz nadoplatu prilikom rezervacije. Doplata nije obavezna. Raspoloživost odabranih sjedala je na upit i podložna provjeri prilikom rezervacije.
- sjedala 3 i 4 u prvom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala 5,6,7,8 u drugom redu doplata po osobi 100 kn
- sjedala iza drugih vrata doplata po osobi 100 kn

Napomena uz ulaznice za Semper operu u Dresdenu: ukoliko se odlučite za doplatu za bolju kategoriju sjedala u Operi, uz cijenu je opisan položaj sjedala. Na ovom programu nije moguće odabrati točan broj ili red sjedala, već isključivo kategoriju sjedala koju želite. Zbog velikog interesa potrebna je rana prijava.

Njemačka je demokratska parlamentarna savezna država, koja se sastoji od 13 saveznih država (njem. Bundesländer) i tri samostalna grada pokrajine. Glavni grad je Berlin i u njemu su smješteni parlament (Bundestag) i vlada (Regierung). Najveća je europska zemlja po broju stanovnika te ima najsnažnije europsko gospodarstvo.

Češka Republika država je u srednjoj Europi koja graniči s Poljskom na sjeveroistoku, Slovačkom na jugoistoku, Austrijom na jugu i Njemačkom na zapadu i sjeverozapadu. Glavni grad Češke je Prag. Današnja Češka sastoji se od dvije povijesne regije, Češke i Moravske, te dijela treće povijesne regije, Šleske. 

Austrija država je u Srednjoj Europi, a sastoji se od 9 saveznih država. Austrija graniči s Lihtenštajnom i Švicarskom na zapadu, Italijom i Slovenijom na jugu, Mađarskom i Slovačkom na istoku, te Njemačkom i Češkom na sjeveru. Standardni njemački jezik u Austriji razlikuje se od varijante koja se koristi u Njemačkoj. Hrvatska manjina je najzastupljenija u Gradišću, gdje živi oko 35.000 Hrvata.

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti: Za državljane RH viza za Njemačku nije potrebna, ali je za putovanje potrebna važeća putovnica ili osobna iskaznica. Strani državljani dužni su se sami informirati o dokumentima potrebnim za ulazak u određenu zemlju u matičnom Ministarstvu vanjskih poslova ili veleposlanstvu zemlje u koju se putuje. Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju.

Prilikom prijave za putovanje potrebno je uplatiti 30% ukupnog iznosa, a ostatak 21 dan prije početka putovanja. Prijava za putovanje vrijedi isključivo uz uplatu predujma. Po uplati predujma primit ćete račun koji je ujedno i ugovor o putovanju. Minimalan broj putnika za putovanje je 40. Ukoliko se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 5 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Završno pismo šaljemo 2 dana prije prije početka putovanja.

Mogućnosti plaćanja:
• gotovina, netbanking internet bankarstvo, opće uplatnice
• kreditne kartice:
- jednokratno: American Express, Diners, Maestro, Visa, Mastercard
- obročno: American 2-6 rata beskamatno, Diners 2-12 rata beskamatno, Mastercard 2-12 rata beskamatno, Maestro Zagrebačke banke 2-12 rata beskamatno

Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i ugovora o putovanju. Svojim potpisom na ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: BRAVO PUTOVANJA d.o.o., HR-AB-01-080659793. Polica osiguranja od odgovornosti broj 1399-00036581 i Ugovor o osiguranju jamčevine za turističke paket aranžmane broj 1501-00000568 uplaćena kod Wiener osiguranja. Molimo da se o rizičnosti putovanja u pojedine zemlje informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH, http://www.mvp.hr. Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji. Organizator zadržava pravo promjene redoslijeda realizacije programa.